banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2620 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 131  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2012, 17:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2010, 18:38
Malo igre
Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 18:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Na Drini ćuprija

Slika

Paljenik

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 21:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 22:30
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 16:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jedna sa mora, radjena u Digital Photo Professional, HDR-u, Gimpu, Pikasi, Photo Filtre, Photo Scape....(malo programa upotrebljavam! ;D)
...i ova donja fotka je original, bez ikakve obrade, samo smanjena.... :-\
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja krmaču uslikao i samo resize odradio. Ne bih joj mogao ponovo izaći na oči da sam je toliko obrađivao. Njen pogled kao da mi govori, samo me nemoj u PS-u...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 19:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Meni je, eto, druga slika ljepša... uopšte ne volim obradu slike (pogotovo agresivnu), više sam za M i filtere...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Meni je, eto, druga slika ljepša... uopšte ne volim obradu slike (pogotovo agresivnu), više sam za M i filtere...

1000 ljudi-1000 ćudi. Ne moze biti bolja druga, nema sanse, uostalom, vise ne postoji nigdje digitalna fotografija da se makar malo ne obradi....sad to ko sta voli a sta ne voli-to je sasvim drugi tok saobracaja.....

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ova prva izgleda kao stara razglednica. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

100 ljudi - 100 ćudi, 100 žena - 200 sisa :D A to da nema šanse da druga ne može biti bolja... ne bih se baš složio, za mene je fotografija (digitalna ili analogna, svejedno) jedan momenat zaustavljen u nekom obliku (film, digitalni oblik, nebitno) koji treba da izgleda onako kako sam ga tad vidio; blaga obrada u svrhu otklanjanja sitnih nedostataka (samog aparata ili nemogućnosti samog fotografa) i nekako, ali praviti nerealnu fotografiju... :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
100 ljudi - 100 ćudi, 100 žena - 200 sisa :D A to da nema šanse da druga ne može biti bolja... ne bih se baš složio, za mene je fotografija (digitalna ili analogna, svejedno) jedan momenat zaustavljen u nekom obliku (film, digitalni oblik, nebitno) koji treba da izgleda onako kako sam ga tad vidio; blaga obrada u svrhu otklanjanja sitnih nedostataka (samog aparata ili nemogućnosti samog fotografa) i nekako, ali praviti nerealnu fotografiju... :roll:

Pa nije ba nerealna fotografija.....al eto.....
Taman je onako kako nam predstavljaju u turistickim agencijama kad treba da nam uvale neki aranžman...;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Šta da ti kažem, ne gledamo istim očima... ako se tebi sviđa HDR (po meni je on samo opravdan u situacijama kada fotoaparat ne može da isprati dinamiku scene), fino, ali ova tvoja ne izgleda realno... nazovi to umjetnošću ako hoćeš ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:

Ne bi nikad dobio posao kao fotograf vjencanja, gdje svaka mlada trazi da su ekstra fotke-ko iz snova-sto ne bi sigurno dobio samo fotkajuci i bez obrade..... :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Šta da ti kažem, ne gledamo istim očima... ako se tebi sviđa HDR (po meni je on samo opravdan u situacijama kada fotoaparat ne može da isprati dinamiku scene), fino, ali ova tvoja ne izgleda realno... nazovi to umjetnošću ako hoćeš ;)

Pa naravno, i zovem sebe umjetnikom!
Gledaj to ovako, ima dosta ljudi koji i ne znaju obradjivati fotografije, cak ni onu osnovnu obradu, i poslije pocnu pricati svuda kako oni ne vole obrade, ali dobro, to je samo njihovo individualno misljenje, u stvari, moram priznati da sam u samom pocetku i ja razmisljao kao ti, i vidim da mi svi poceli govoriti da su mi fotke obican snapshot, nemoj se ljutit ali i tvoje su snapshot! Poslije kad otkrijes cari obrade fotografije uvidis da je ipak bolje obradjivati fotografiju, eh da, opet ponavljam da ova moja nije zestoka obrada, da nisam naglasio da je radjena u HDR-u-ne bi ni znao da je obradjivana....samo polako, naucit ces! ;)

Poslednji put menjao Lijepi Dzoni dana 18 Jul 2012, 20:53, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne ulazim u to koje slike vrijede više para (naravno da mlada 'oće da izgleda k'o manekenka i u tom smislu podržavam obradu fotografije, treba zaradit 'ljeb), ali mislim da malo pretjeruješ sa obradom (preočigledna je)... moje mišljenje, ništa više. Meni je i dalje druga slika ljepša, možda prva izaziva wow efekat, ali je meni druga prirodnija (kao što rekoh, volim prirodne slike :D).

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 20:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Lijepi Dzoni je napisao:
Poslije kad otkrijes cari obrade fotografije uvidis da je ipak bolje obradjivati fotografiju, eh da, opet ponavljam da ova moja nije zestoka obrada, da nisam naglasio da je radjena u HDR-u-ne bi ni znao da je obradjivana....samo polako, naucit ces! ;)

Kao prvo, nisam profesionalni fotograf niti se istim smatram. Druga stvar, rekao sam da samo iznosim svoje mišljenje. Treća stvar, nisam rekao da moje slike imaju neku umjetničku vrijednost, samo sam zabilježio meni zanimljiv kadar / trenutak i podjelio ga sa ostalim forumašima. A to da ne bih skontao da je u pitanju HDR, ne bih se složio, imao sam ja fazu kada mi je HDR bio zanimljiv i prebolio je. A ti, ako nisi raspoložen za kritiku, ne moraš odmah dizati nos i napadati (potcjenjivati)...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Lijepi Dzoni je napisao:
Poslije kad otkrijes cari obrade fotografije uvidis da je ipak bolje obradjivati fotografiju, eh da, opet ponavljam da ova moja nije zestoka obrada, da nisam naglasio da je radjena u HDR-u-ne bi ni znao da je obradjivana....samo polako, naucit ces! ;)

Kao prvo, nisam profesionalni fotograf niti se istim smatram. Druga stvar, rekao sam da samo iznosim svoje mišljenje. Treća stvar, nisam rekao da moje slike imaju neku umjetničku vrijednost, samo sam zabilježio meni zanimljiv kadar / trenutak i podjelio ga sa ostalim forumašima. A to da ne bih skontao da je u pitanju HDR, ne bih se složio, imao sam ja fazu kada mi je HDR bio zanimljiv i prebolio je. A ti, ako nisi raspoložen za kritiku, ne moraš odmah dizati nos i napadati...

Fino objasnjavam neke stvari, da bih te edukovao, ne napadam nikoga, planiram cak i odrzati privatnu skolu fotografije...ako hoces pridruzi se da nesto naucis, nikoga ne napadam ,naravno da je lijepo biti amater, al eto-igrom slucaja sam izabrao da budem profesionalac(cim slikam svadbe, mada bas nevolim tu vrstu fotografije!), prema tome, samo opusteno, u stvari drago mi je da se kritikuju fotografije, sve je nekako stalo, umrtvilo se, jesi i ti primjetio!?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
alexpd, kakо si odradio ove fotke sa vrha stranice? je l' stvar u objektivu, fotošop obradi šta li? uglavnom zanima me kako nastajу ovakve fotke.

Lijepi dzoni, čemu korištenje svih ovih programa, šta to ima jedan a nema drugi, pa ih moraš sve koristiti?

Poslednji put menjao Шајин dana 18 Jul 2012, 21:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko nije u MATLAB-u obrađivao fotografije, taj kao da ništa nije radio :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2620 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 131  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]