banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 11:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 09 Jul 2012, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Danas došao neki lik na moja vrata i kaže "Ja sam iz m:tel-a, vršim promociju iptv usluge" itd.. spominje onaj tv za 44 km, mjesečno. Kažem mu ja da već imam iptv, a on pita kao "je l' istekao ugovor", kažem ja da nije, a on kaže "a ništa onda, da vam je istekao, onda bih vam ponudio neke nove pogodnosti ako ga produžite". :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 08:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
Imao bih jedno pitanje...

Može li mi neko reći malo više informacija o njihovom STB-u?
Npr. model uređaja, kakve konekcije za audio i video nudi, kvalitet videa/audia...

Vezivao bih ga na malo kvalitetniju opremu, pa rekoh da pitam.
Razmišljam o OPEN TRIO-u već neko vrijeme, mada mi ovaj thread nešto i ne pomaže... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 08:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Kod mene je bio ovakav STB
http://www.ptsupply.com/pdf/AmiNET125.pdf

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

corttex, hvala na informaciji. :)

Potvrdio si moje strahove:

Nema digitalne konekcije (čitaj:HDMI)
Samo PAL. (voziti Automobil samo u 2. brzini po autoputu :lol: )

Koaksijalni digitalni audio.

Kad se ljudi iz mtela osvrnu oko sebe, i vide da su u 21. vijeku - javite.
Zasad ne - hvala.

P.S. A onaj tv od (12x) 44KM - postariji model (ćošak skladišta?), i 1368*768 tačkica. 2012.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I ne samo to, nego sav signal šalju preko parice. I telefon, i internet, i TV... a kada su parice izmišljene... Stvarno su bezobrazni.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 11:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako možete samo da mi pojasnite neke stvari, glup sam :D Po čemu bi oni mogli slati signal ako je ADSL transportna tehnologija? U čemu je razlika između koaksijalnog (SPDIF) i optičkog (TOSLINK) audio transporta (sem one očigledne, medijuma prenosa signala)? Šta fali komponentnom izlazu (pošto vidim da se komentariše nedostatak HDMI-a)? I koji bi standard, sem PAL-a, u Evropi (koliko se sjećam, još smo na tom kontinentu) trebali koristiti? :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 12:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Moja najveća zamjerka u čitavoj ovoj priči, bar u mojim očima, je priča o silasku pretplatnika sa konja na magarca.

Žao mi je što se isporučuje samo PAL signal.
Žao mi je što se STB i TV povezuju analogno.

Jer, zašto onda ulagati u opremu, koju ne mogu iskoristiti do njenog punog potencijala.

Za kvalitetno rješenje sa gorepomenutim STB-om - kupio bih običan TV sa katodnom cijevi (16:9 Grundig, Philips), koristeći komponentni izlaz, digitalno na kakav AV risiver, i to je to.

A novi TV-ovi, kao i televizije, nude viši kvalitet prikaza, koje mtel i ovaj STB ne mogu da nam daju. Zašto da se ograničavamo na loš kvalitet?

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
kad vec spominjete STB uredjaj, ja svoj iskljucujem kad god mogu jer tako zagije sobu po ovoj vrucini da to nije normalno.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 13:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@vrba, nisi odgovorio na pitanja koja sam ti postavio. Ne vidim šta imaš protiv PAL standarda, svi programi koji se kod nas emituju su rađeni u PAL-u. Komponentni (YPbPr, ne kompozitni) je najbolji mogući analogni transport koji daje kvalitet uporediv sa digitalnom (HDMI) vezom. Pošto nemaju HD kanala, ne vidim potrebe za HDMI-om (mada i komponentni izlazi mogu dati ekvivalentan kvalitet). Koaksijalni audio izlaz daje identičan kvalitet kao i optički izlaz...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 14:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Enter, nemam ništa protiv PAL standarda, kao ni protiv analognih konekcija (čijih sam, u domenu muzike, zagovornik), već se moje pisanje, kao i mišljenje odnosi na situaciju koju imamo danas. A to je da je se kupuju TV-ovi posljednih generacija, koji da bi zablistali u svom punom sjaju, trebaju više od PAL-a.

I malo mi je bezveze situacija da digitalizovan signal dovuku do digitalnog TV-a, pa ga pretvore u analogiju, daju ga tom TV-u,da ga ovaj prvo ponovo digitalizuje, pa ga upsempluje na osnovnu rezoluciju TV-a.

Bilo bi lijepo da bar ovih par stranih kanala, koji su i u HD-u, daju i nama... Ili da ih bar ubace u nekakav HD paket, pa ko voli, nek' izvoli. A za lokalne stanice nemam šta da se bunim.
Velika mi je stvar bila kad je hrvatski RTL prešao na emitovanje u formatu 16:9. :)

Da završim, moje mišljenje, za sad, je da se ne isplati uskakati u ovaj voz...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 14:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

OK, svaka D/A i A/D konverzija unosi gubitak, ali isto tako nemaš modernih televizora koji ima 576 rezoluciju panela, tako da se upsampling ne može izbjeći. I da imaš HDMI na risiveru, on ti ne bi pomogao da moderni TV zablista u punom sjaju. Uostalom, zbog ograničenog kapaciteta, i da imaš HD kanale, njihov bitrate bi bio reda 5-6 Mbps, što je nedovoljno za kvalitetnu HD sliku; ovo ti pričam iz ličnog iskustva, koristio sam SiOL TV koji ima HD kanale, dok je slika mirna i liči na nešto, pri malo bržim pokretima dolazi do raspada sistema... sve u svemu, gledajući kakve kanale nudi m:tel u svom IPTV-u, risiver ima zadovoljavajući set konektora na poleđini. Ako to ne može da zadovolji tvoj ukus, nema ti pomoći...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
vrba je napisao:
...kupuju TV-ovi posljednih generacija, koji da bi zablistali u svom punom sjaju, trebaju...

... kupovati Blu-ray Disc sa omiljenim naslovima :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
...sve u svemu, gledajući kakve kanale nudi m:tel u svom IPTV-u, risiver ima zadovoljavajući set konektora na poleđini. Ako to ne može da zadovolji tvoj ukus, nema ti pomoći...

Ono što sam mislio, ti si i napisao. Potpisujem.

daniell je napisao:
... kupovati Blu-ray Disc sa omiljenim naslovima :)

...jednom prilikom, u potrazi za nekakvim fenom :D odletih i do Eurospleta. Tuc-muc sa prodavcem-prijateljem, i dođošmo do 2 TV-a.
Dvije Bravije, jedna sa Eltinom digitalnom televizijom, a druga sa Sonijevim BluRay player-om i demo diskom.
Taj dan se lako ne zaboravlja.
Na prvom Sport Klub, nekakava košarka bila, pa još prebačen u 4:3, pa se vidi neiskorištenih lijevo i desno nekih 25% površine, pa jako loš bitrate kanala. Mislim da je tad Sport klub imao samo 0.8Mbps. JPEG artefakti po čitavoj Braviji. Mutljaga. Moram li reći da je ovo sve bilo jako loše.
A na pola metra desno, planine. Demo disk, BluRay i Bravia u punom sjaju. Jako spori preleti preko planinskih vrhova, u proljeće. Sve odiše prirodom.

<Enter_name> je napisao:
...isto tako nemaš modernih televizora koji ima 576 rezoluciju panela.

?

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 17:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Htio sam reći da većina modernih TV-ova (mislim na LCD-ove i plazme) nema rezoluciju 720x576 (obično su 1024x720, 1024x768, 1366x768 ili 1920x1080), tako da je upsampling neizbježan. Pošto nema idealnog resize filtera, gubitak u kvalitetu je neizbježan.

vrba je napisao:
Na prvom Sport Klub, nekakava košarka bila, pa još prebačen u 4:3, pa se vidi neiskorištenih lijevo i desno nekih 25% površine, pa jako loš bitrate kanala. Mislim da je tad Sport klub imao samo 0.8Mbps. JPEG artefakti po čitavoj Braviji. Mutljaga. Moram li reći da je ovo sve bilo jako loše.

Čisto sumnjam da je bitrate bio 0.8 Mbps, sa MPEG-2 kompresijom (koja se koristi na TotalTV platformi) teško da bi išta, sem fleka i kocki, vidio na ekranu. Sada je oko 2 Mbps i slika je i dalje očajna. I da, prije bih rekao MPEG artefakti ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Htio sam reći da većina modernih TV-ova (mislim na LCD-ove i plazme) nema rezoluciju 720x576 (obično su 1024x720, 1024x768, 1366x768 ili 1920x1080), tako da je upsampling neizbježan. Pošto nema idealnog resize filtera, gubitak u kvalitetu je neizbježan.

Slažem se.

vrba je napisao:
Čisto sumnjam da je bitrate bio 0.8 Mbps, sa MPEG-2 kompresijom (koja se koristi na TotalTV platformi) teško da bi išta, sem fleka i kocki, vidio na ekranu. Sada je oko 2 Mbps i slika je i dalje očajna. I da, prije bih rekao MPEG artefakti ;)

Nisam baš najsigurniji u ovo što ću napisati, tako da uzmeš sa rezervom...
Koliko se sjećam, to su bili prvi dani Eltine digitalne televizije, sjećam se da sam negdje gledao nekakve podatke o transponderima, i da sam vidio njih i Svet sa 0.8Mbps. Half D1 ili SIF (352*576 ili čak 352*288) i 0.8 Mbps :-) ...i onda to sve upsempling na, recimo, 1378*768.
Znaš nas. Lako ćemo. :-) Samo da najam transpondera bude što jeftiniji. :D

<Enter_name> je napisao:
I da, prije bih rekao MPEG artefakti ;)

Prsti brži od pameti. :-)

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
<Enter_name> je napisao:
Ako možete samo da mi pojasnite neke stvari, glup sam :D

A ja kada sam ti to govorio ti se ljutio na mene.. :D

Ovaj tv će biti u ponudi i za stare korisnike Open Trio i Trio +. Uskoro.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 22:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
vrba je napisao:
Koliko se sjećam, to su bili prvi dani Eltine digitalne televizije, sjećam se da sam negdje gledao nekakve podatke o transponderima, i da sam vidio njih i Svet sa 0.8Mbps. Half D1 ili SIF (352*576 ili čak 352*288) i 0.8 Mbps :-) ...i onda to sve upsempling na, recimo, 1378*768.

To nema veze sa Eltom, nego sa televizijom koja je zakupila kapacitete na satelitu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
vrba je napisao:

To nema veze sa Eltom, nego sa televizijom koja je zakupila kapacitete na satelitu.

Slažem se.
Elta je tih dana ulazila u priču sa digitalnim signalom, i mislim da je jedina pružala tu uslugu, tako da i nisam mogao spomenuti nekog drugog. :-)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 08:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Avg 2011, 21:34
Šta je sa prevodom na Travel i NG Wild, hoćel to tako ostat? Dugo i bilo :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 11:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Slika

Danas je OK brzina, ali zadnjih dana je bila dosta sporija. Samo meni ili je slucaj i kod ostalih korisnika open duo/trio?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]