banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 15:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 12 Jul 2012, 08:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Prije 27 dana sam narucio iz Kine odredjeni predmet, platio 85$ + 30$ dostave.... danas je stiglo ALI totalno unisteno... kome da se zalim, da li mogu dobiti pare nazad od prodavca? Zvao sam nase gadove, oni kazu da nemaju nista s tim, da kako njima dodje tako je i meni od njih prosljedjeno... pretpostavljam da bi u frankfurtu (preko kog aerodroma je islo, imao sam track & trace za ovaj paket) kad pregledaju primjetili da je predmet unisten pa bi u carinskoj naveli nesto... ne znam...

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Jesi li procitao barem prethodnu stranicu ove teme?

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 09:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Jesam. I dalje ne znam sta da radim u ovoj situaciji jer vidim da se uglavnom ljudi zale oko nestizanja paketa, ili da im sa raiffeisenom nesto ne funkcionise. Meni je paket unisten. Ne znam sta da radim s tim. Prvi put sam narucivao nesto preko ebaya, ne znam procedure. Napisi mi nesto korisno...

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 09:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Mozda sam zeznuo stvar sto sam otvorio slucaj na e-bayu a ne na paypal-u, ali mislio sam, na e-bayu su sve poruke koje sam razmjenio sa njim, a ciji sadrzaj ide meni u korist. Ma da, mozda je to povezano, jer sad sam provjerio paypal i nema vise opcije da otvorim slucaj, i ako jos nije proslo 45 dana. Ko zna, mozda i bude neto... vidjcemo.

Archangel, nisi procitao prethodne poruke pa si ono "sta sam mogao?" izvukao iz konteksta. Trebao sam napisati "Sta sam mogao, kad je vec proslo tih 45 dana, a Kinez ne da pare nazad?"

Ponavljam, u zadnje dvije godine do sada sam mogao otvarati slucaj bar 20 puta, ali nisam... pustao sam da prodje 45 dana, i se i jedna posiljka je stizala. Uglavnom vec imam prodavace kod kojih kupujem i kojima vjerujem... ali eto... naletio sam na jednog novog koji me izgleda nasankao, trebao sam biti obazriviji. Sad je gotovo.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
djesburaz je napisao:
Imam preko 50.

Istorija citavog dogadjaja je malo komplikovana. Ali ovdje iznosim samo zadnju stvar koja kosta 30$, nazvacemo je STAVR 3.

U januaru sam kupio nesto od tog lika, recimo MASINA 1, i platio 150$. On ima preko 99% pozitivnu ocjenu. Uvjerio me da cekam preko 45 dana, kasnije sam ga kontaktirao, rekao je da je masina otisla nazad u Kinu, i da trazi novih 30$ da bi poslao. Nisam pristao na to, vec smo se dogovorili da mi posalje MASINU 2, koja kosta 120 dolara, dakle -30$. Ali sam trazio da mi refundira tih 120$ pa da ja onda kupim tu masinu, jer tako dobijam opet garanciju od 45 dana. On nije pristao, i meni nije ostalo nista drugo nego da mu vjerujem na rijec. I tu MASINU 2 cekam vec preko 2 mjeseca.

Tek sad dolazi STVAR 3. Najjeftinija stvar koju sam nasao kod njega, kupio sam je samo da bih ga mogao ucjenjivati zbog one prve stvari i kad mi stigne, da mu nakalemim negativnu ocjenu. On je uz STVAR 3 poslao broj za pracenje koji ne daje nikakav rezultat. Dakle vjerovatno lazni broj.

Bio bih zadovoljan da vratim tih 30 dolara za STVAR 3 (danas je 40-ti dan), i nakalemim mu negativnu ocjenu, a od onih 150$ sam se vec odavno oprostio.

Moja je greska sto sam mu vjerovao sa MASINOM 1, i cekao preko 45 dana. Iskreno, vecina od tih 50 stvari koje sam kupio su iz Kine, kostaju preko 50$ i znalo se desiti da putuju preko 2 mjeseca, ali sa ih uvijek dobijao, cak i od 97% ocjenjenih prodavaca.

PS. ovaj me i dalje uvjerava da strpljivo cekam. :)

Nista ja ovo tvoje petljanje ne razumijem, ali budi istrajan - sad od istog lika kupi STVAR 4 i STVAR 5.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
djesburaz je napisao:
Mozda sam zeznuo stvar sto sam otvorio slucaj na e-bayu a ne na paypal-u, ali mislio sam, na e-bayu su sve poruke koje sam razmjenio sa njim, a ciji sadrzaj ide meni u korist. Ma da, mozda je to povezano, jer sad sam provjerio paypal i nema vise opcije da otvorim slucaj, i ako jos nije proslo 45 dana. Ko zna, mozda i bude neto... vidjcemo.

Archangel, nisi procitao prethodne poruke pa si ono "sta sam mogao?" izvukao iz konteksta. Trebao sam napisati "Sta sam mogao, kad je vec proslo tih 45 dana, a Kinez ne da pare nazad?"

Ponavljam, u zadnje dvije godine do sada sam mogao otvarati slucaj bar 20 puta, ali nisam... pustao sam da prodje 45 dana, i se i jedna posiljka je stizala. Uglavnom vec imam prodavace kod kojih kupujem i kojima vjerujem... ali eto... naletio sam na jednog novog koji me izgleda nasankao, trebao sam biti obazriviji. Sad je gotovo.

Ebay je u vlasništvu pay pal-a. Sasvim je svejedno gdje ćeš pokrenuti povrat novca. Mislim da samo u slučaju kad ne kupuješ na ebay, povrat tražiš preko pay pal-a. Oni su posrednici izmedju tebe i prodavca. Meni nije jasno zašto treba toliko vremena da ti stigne pošiljka? Max je potrebno 35 dana. Stizale su i meni stvari poslije 45 dana, ali već sam imao vraćen novac. Naravno, uvijek bih
vratio prodavcu. Cilj mi je da dobijem to što želim, ne da prevarim nekog.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
djesburaz je napisao:

Ma razumijem ja to... Ali si trebao odmah to odraditi... tj, odgovor na ovo:

djesburaz je napisao:

UVIJEK, UVIJEK, UVIJEK otvaraj prije isteka 45 dana, nebitno da li znas da ce doci ili ne... Ne mozes i ne smijes vjerovati prodavcu, jer svaki usmeni dogovor izmedju prodavca i kupca nista ne znaci.. Ako je tebi kupac napisao: E poslacu ja tebi stvar i ti njemu povjerujes, on ako tebi ne posalje, ti se mozes zaliti jedino vodovodu... (ovo govorim za ove tvoje dogovore naknadne)... Zato uvijek otvoris oko 40og dana, i onda dobijas novi rok od 20 dana (sto ukupno cini 2 mjeseca vremena da stigne paket), a ako ne stigne kroz 15-18 dana, onda escaliras claim... Naravno, ukoliko do tada prodavac nije vratio pare, ili uopste nije odgovarao na dispute...

Inace, greska je bila odmah u startu, kad nisi primio stvar 1 u roku od 40ak dana... Poslije toga je bilo samo put prema dole...

Sto se tice otvaranja 20 slucajeva, otvori ti i 40 ako treba... Vazno je sledece: ukoliko ne primis stvar, otvaras dispute (dobijes dodatni rok)... Ovdje postoje nekoliko mogucnosti:

1. prodavac sam vrati pare, stvar ne stigne uopste, ni nakon jos 2 mjeseca
2. prodavac vrati pare, ali stvar stigne nakon njegovog vracanja, ti ga kontaktiras i trazis da ti posalje zahtjev za placanje na PayPal
3. prodavac ne vrati pare, u roku od 20 dana ti escaliras claim, pare dobijes od PayPala, stvar ne stigne
4. prodavac ne vrati pare, u roku od 20 dana ti escaliras claim, pare dobijes od PayPala, stvar stigne, ti opet kontaktiras prodavca i trazis da ti posalje zahtjev za placanje...

U bilo kojem od ovih slucajeva, koliko god puta ti otvorio dispute, 20-30-1000, ti na to imas pravo jer ti stvar nije stigla... To je poslovanje, zastita potrosaca i ti po zakonu imas pravo na to... Problem je samo ako ti to zloupotrebljavas, gdje bi mogao nastati problem, koji obicno dovodi do toga da BiH bude blacklistovana...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Lijepo si to objasnio.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Laughing Man je napisao:
Jesam. I dalje ne znam sta da radim u ovoj situaciji jer vidim da se uglavnom ljudi zale oko nestizanja paketa, ili da im sa raiffeisenom nesto ne funkcionise. Meni je paket unisten. Ne znam sta da radim s tim. Prvi put sam narucivao nesto preko ebaya, ne znam procedure. Napisi mi nesto korisno...

Ili pokreni odmah dispute na PayPalu, ili, posto imas vremena, pokusaj prvo kontaktirati prodavca i traziti novac, a po potrebi prilozi slike kao dokaz. Ako odbije onda mozes pokrenuti dispute. Iscitaj detalje, ima na paypalu dosta objasnjenja (nadam se da znas engelski). U svakom slucaju pokreni dispute na PayPalu prije nego sto istekne 45 dana, ne dozvoli da te pricom navuce da istekne taj period, onda ne mozes nista.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 04:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Laughing Man je napisao:
Prije 27 dana sam narucio iz Kine odredjeni predmet, platio 85$ + 30$ dostave.... danas je stiglo ALI totalno unisteno... kome da se zalim, da li mogu dobiti pare nazad od prodavca? Zvao sam nase gadove, oni kazu da nemaju nista s tim, da kako njima dodje tako je i meni od njih prosljedjeno... pretpostavljam da bi u frankfurtu (preko kog aerodroma je islo, imao sam track & trace za ovaj paket) kad pregledaju primjetili da je predmet unisten pa bi u carinskoj naveli nesto... ne znam...

Meni se desio isti slučaj. Naručio iz Kine fenjere na baterije (ukupna cena 7 Evra), paket stigao za mesec dana rasturen, sve u komadićima. Jedan fenjer totalno polomljen, a drugi samo rastavljen i ja pokrenem slučaj, objasnim situaciju. On se izvinio i ponudio pare ili da ih opet pošalje besplatno, ja pristanem na to da ih pošalje besplatno, ali da na paketu napiše ''Attention fragile'' i ''Pazi lomljivo''. Javi on da ih je poslao, ali ne stižu ni za mesec dana i ja eskaliram slučaj i on mi vrne pare i fenjeri dođu čitavi za desetak dana čitavi. Osećao sam se nekako bljutavo, k'o popišan jer sam čoveku uzeo 4 fenjera, a on mi vratio pare i gledao sam kako ja njemu te pare da ponovo pošaljem, ali na ebayu sve obrisano ta trgovina sa njim i nema nikakva opcija da ja njemu pošaljem pare. Jedino da sam znao njegov PayPal mejl pa da sam mu poslao u privatnoj režiji.
Znači pokreni slučaj p vidi šta će ti on reći i ako rok ističe eskaliraj.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
dukicas je napisao:
Laughing Man je napisao:

Meni se desio isti slučaj. Naručio iz Kine fenjere na baterije (ukupna cena 7 Evra), paket stigao za mesec dana rasturen, sve u komadićima. Jedan fenjer totalno polomljen, a drugi samo rastavljen i ja pokrenem slučaj, objasnim situaciju. On se izvinio i ponudio pare ili da ih opet pošalje besplatno, ja pristanem na to da ih pošalje besplatno, ali da na paketu napiše ''Attention fragile'' i ''Pazi lomljivo''. Javi on da ih je poslao, ali ne stižu ni za mesec dana i ja eskaliram slučaj i on mi vrne pare i fenjeri dođu čitavi za desetak dana čitavi. Osećao sam se nekako bljutavo, k'o popišan jer sam čoveku uzeo 4 fenjera, a on mi vratio pare i gledao sam kako ja njemu te pare da ponovo pošaljem, ali na ebayu sve obrisano ta trgovina sa njim i nema nikakva opcija da ja njemu pošaljem pare. Jedino da sam znao njegov PayPal mejl pa da sam mu poslao u privatnoj režiji.
Znači pokreni slučaj p vidi šta će ti on reći i ako rok ističe eskaliraj.

Pa logicno da nema da posaljes pare, jer nije bilo nove kupovine... Trebao si mu samo poslati poruku da ti posalje zahtjev za placanje na PayPal i to je to...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ма можеш ти лику послати паре и касније, ако роба стигне, а знаш мејл на који си први пут платио, директно са Пејпала. Није никакав проблем. Иначе, за све остале, ако роба не стигне у року од 40+ дана, ОБАВЕЗНО, ОБАВЕЗНО, ОБАВЕЗНО ПОКРЕНИТЕ "ДИСПЈУТ" НА ПЕЈПАЛУ прије истека 45. дана. Ако то не урадите, можете да се поздравите са парама. Повјерење је ок и све то, али срања се дешавају и код регуларно послатих пакета а камоли кад лик ни не пошаље...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 11:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Isao sam danas na "escalate", opisao sve tamo kako je bilo, pa cemo vidjeti u roku 72 sata sta ce biti.

Naravno, poslije ovog iskustva preporucio bih svima, sto su i ostali ucesnici ovdje meni preporucili. Pa zato kopiram:

Ако роба не стигне у року од 40+ дана, ОБАВЕЗНО, ОБАВЕЗНО, ОБАВЕЗНО ПОКРЕНИТЕ "ДИСПЈУТ" НА ПЕЈПАЛУ прије истека 45. дана.

PS.

Шта ви напишете тамо у резолушн центру кад ескалирате случај. Једноставно, двије реченице... није стигло, хоћу паре назад... или нешто више. Поп-ап порука која ми је искочила је, да кад ескалирам случај нема више комуникације са продавачем. А сад ми нешто криво, човјек је стварно био фин и увјеравао ме сваки дан да чекам и не бринем се, уживао сам комуницирајући са њим :) :) :) :lol: :lol: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Laughing Man je napisao:

Ovdje je jedno sigurno. onaj ko je stvarno kriv sigurno nece platiti nista, tako da ce stetu snositi ili kupac ili prodavac.

Moj savjet ti je da se do 40-og dana dogovoris sa prodavacem preko poruka da ti refundira pare, posaljes mu slike unistene robe, i obecas da ces sa tim refundiranim parama opet kupiti od njega robu. Na taj nacin ce steta po njega biti najmanja, jer njemu je jeftinije da ti opet posalje robu, nego da ti vrati 85$ + pare za postarinu. Ako istekne 40 dana, otvori slucaj u "resolution center"-u i opet se probaj dogovoriti sa njim isto onako.

Ako odbije i tad, onda eskaliras slucaj i zali se da ti je poslao smrskanu robu, a slike negdje okaci i posalji link u poruci koju saljes kad eskaliras slucaj.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
djesburaz je napisao:
Шта ви напишете тамо у резолушн центру кад ескалирате случај. Једноставно, двије реченице... није стигло, хоћу паре назад... или нешто више. Поп-ап порука која ми је искочила је, да кад ескалирам случај нема више комуникације са продавачем. А сад ми нешто криво, човјек је стварно био фин и увјеравао ме сваки дан да чекам и не бринем се, уживао сам комуницирајући са њим :) :) :) :lol: :lol: :angry4: :angry4: :angry4:

Па напишеш да си покушао да се договориш са продавцем (ако си), или да продавац не одговара (ако не одговара) јер кад потегнеш "диспјут" Пејпал прослиједи поруку продавцу у којој си ти објаснио о чему се ради, и на коју продавац треба да одговори. И то је то.
Након ескалирања немаш више шта, и ако те продавац онда контактира - касно је, јер тад Пејпал одлучује.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
djesburaz je napisao:
Bilo kako bilo, sinoc sam otvorio slucaj na e-bay-u, vezano za STVAR 3... ali sam u opisu problema naveo sve vezano za MASINU 1, i napisao tamo da obavezno pregledaju nase poruke, jer tamo je sve jasno kao dan.

Jesam li trebao pokretati slucaj i na PayPal-u ili je dovoljno ovo na e-bay-u?

moje dosadasnje iskustvo je da je bolje na paypalu, jer ebay daje neki voucher koji mozes potrositi pri sljedecoj kupovini. mada, to je bilo davno kada sam na ebayu otvorila case, mozda se u medjuvremenu nesto promijenilo.
bas me zanima kako ce ovo tvoje zavrsiti. javi nam.
neko je spomenuo da kupis od tog lika stvar 4 i 5. mozda nije losa ideja, ali da budes siguran da ih nece poslati sa trackingom, pa kada stignu ti kazes da nisu stigle ili tako nesto.. ili da su pokvarene, pa da na neki nacin vratis sav ili dio novca od stvari 1. (ili 2 ne znam vise :D )
a na kojoj stranici pratis taj tracking?
desavalo mi se da itemi stignu i nakon 2 mjeseca, tako da mozda stvarno ovo tvoje stici :-? ne treba gubiti nadu ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
moje dosadasnje iskustvo je da je bolje na paypalu, jer ebay daje neki voucher koji mozes potrositi pri sljedecoj kupovini. mada, to je bilo davno kada sam na ebayu otvorila case, mozda se u medjuvremenu nesto promijenilo.
bas me zanima kako ce ovo tvoje zavrsiti. javi nam.
neko je spomenuo da kupis od tog lika stvar 4 i 5. mozda nije losa ideja, ali da budes siguran da ih nece poslati sa trackingom, pa kada stignu ti kazes da nisu stigle ili tako nesto.. ili da su pokvarene, pa da na neki nacin vratis sav ili dio novca od stvari 1. (ili 2 ne znam vise :D )
a na kojoj stranici pratis taj tracking?
desavalo mi se da itemi stignu i nakon 2 mjeseca, tako da mozda stvarno ovo tvoje stici :-? ne treba gubiti nadu ;)

Evo, dobio sam nazad pare za STVAR 3 :), ali nista od onog ostalog, i ako sam do detalja opisao problem. Sad kad je transakcija vracena, ne postoji vise mogucnost da mu stavim negativnu ocjenu.

Ovo sto spominjes stvar 4. i stvar 5., pa na to sam i isao kad sam kupio STVAR 3, da bar malo vratim od prvobitne sume, ali nije izgleda ni taj Kinez sisao vesla, pa ocigledno da nije ni poslao tu stvar, vec samo postavio lazni broj za pracenje posiljke. To bi mozda bilo izvodivo kada bi imao vise naloga, i kartica, pa narucio sa drugog naloga, da ne skonta da sam to ja. Ali opet, kad vidi da pise Bosna, i Prijedor... skontace da sam to ja. Sa svog postojeceg naloga vise necu nista od njega kupiti... bilo bi glupo i providno.

Kada bi mi na ovim prostorima bili slozni, kao sto nismo, pa formirati neku grupu. I sad neko iz Hrvatske da naruci nesto za mene, na taj nacin bi mogli preveslati Kineze... ali to je neka vrsta e-bay utopije... :lol: :lol: :lol: Mastarenje prevarnog e-bay buyera :lol: :lol: Balkanska grupa sloznih ibej kupaca :evil: :evil:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 13:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Juce htejdoh naruciti nesto, i kada sam dosao do dijela gdje treba na kraju potvrditi transakciju izbaci mi da nije prosla, pokusam ponovo, opet isto. Odem na bankomat vidim da su pare skinute sa racuna, izvucem izvjestaj i tamo pise da su pare prebacene, a od ebay-a dobijam poruku da ponovo pokusam platiti. Kako sam isao na Commit To By, sad paket stoji kao ne placen, a pare otisle covjeku na racun...
Sta raditi? Kome pisati?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
хммм чудна ситуација... контактирај ибеј и пеј пал па види о чему се ради. ако су то мчовјеку уплаћене паре на пеј палу има трансакција.

Него одавно нисам ништа куповао па сам заборавио, да ли за сваки производ купљен на ибеју дође порука да је послат овамо или то само одређени продавци шаљу?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
@goranagf, vidi prvo sa PayPal-om. Pitaj ih isto što i ovde. Oni će ti reći šta da i kako dalje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]