Slobodan Popović Samo ću ponoviti jednu rečenicu iz intervijua:"Ili ćemo zajedno plivati ili ćemo zajedno potonuti".Pametnom i razumnom sasvim dovoljno.
14 hours ago · 1
Sherkan Shera Neću da zajedno plivam ni sa kakvim ološem.Ili mi ili oni.
9 hours ago · 2
Alem Dizdar Upravo tako Shera, dok se "srpstvo" kao ideja ne reformiše ništa od napretka. Ono je postalo sinonim zla okupatorskog karaktera a sve pod potkrovoljem crkve koja mu daje moralnu notu. Za mene su stvari poprilično jasne, izajašnjavati se danas kao Srbin u Bosni znači i dalje istrajavati na istoj filozofiji srpstva, a ta filozofija od. kodeks ponašanja svima nam je dobro poznat.
8 hours ago
Slobodan Popović Alem Dizdar,Dali to znači da ne priznajete Ustav BiH koji reguliše pitanje naziva pripadnika konstitutivnih naroda i njihovog prava koja im taj isti Ustav garantuje, da se po slobodnoj volji izjašnjavaju pripadnicima bilo kojeg od tri naroda ili ostalima.Šta ko o tome mislio,stvar je ličnog stava ali Ustav je ipak najviši pravni akt svake države.
7 hours ago
Slobodan Popović Sherkan Shera,Da li to znači generalizaciju koja u konačnici znači,svako u svome toru i svi su oni isti bez obzira kakvi su kao ljudi. Tako nešto bi ustvari bio nastavak politike koja znači da za druge i drugačije nema mjesta.Samo"svoji" dovoljni sami sebi.Ne liči li Vam ovo na politiku koja je u konačnici i proizvela genocid u Srebrenici.
7 hours ago
Alem Dizdar Gospodine Popoviću, pozivati se na Ustav BiH pri ovoj temi je jako bezobrazno. Ustav BiH je možda jedini u svijetu koji je legalizovo genocid i agresiju na vlastitu zemlju, i možda jedini u svijetu koji dopušta derneke na dan kad se završio genocid, i to još od strane onih koji su ga počinili. S pravom taj isti Ustav BIH danas mnogi eksperti nazivaju ludačkom košuljom. Što se tiče Vašeg zaklučka da je to "stvar ličnog stava", odnosno stvar izbora. I meni stoji na raspolaganju da se identifukujem sa ideologijom Talibana ili Al-Kaide, isto kao Vama sa ideologijom srpstva.
6 hours ago · 1
Slobodan Popović Alem Dizdar,I Vi g-dine Dizdar upadoste u istu rupu a zove se pogrešna adresa.Kačiti meni ideologiju srpstva,a pogotovo praviti poređenja koja ste napravili,najblaže rečeno nije pristojno.Ako Vi nerazumijete funkcionisanje države i prava raspitajte se kod onih koji to razumiju.Ja nisam u Dejtonu potpisao mirovni sporazum čiji je sastavni dio Aneks IV u kojem piše ono što piše bez obzira šta i Vi i ja mislili o tome.Nepoštivanje Ustava bez obzira šta o njemu mislili znači pravni haos koji na kraju završi u anarhiji.Obzirom da je vrijeme ukopa 520 srebreničkih žrtava iz poštovanja prema žrtvama i članovima njihovih porodica neću više ništa napisati.
6 hours ago
Alem Dizdar Gospodine Popoviću, ništa ja Vama nisam okačio, pustite se te priče, ozbiljan ste čovjek. O Vama imam na Vaše iznenađenje lijepo mišljenje, ali činjenica da se Vi prvo pozivate na Ustav a onda saopštavate da ga Vi niste potpisali, jeste, ako razumijete, razlog cijele priče. Pridružujem se Vašoj inicijativi tako da i ja neću više ništa napisati.
5 hours ago · 1