banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 04:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Citajici komentare sa FB ovi izgledaju kao neka sekta na halucinogenim drogama, svi su protiv lose karme, cuj ne osecaju se lepo pored ovih sto pisu :lol:

Kakve diabole :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma ovo je jos veci jad od onog proslogodisnjeg "protesta" Ostre nule, a ono je stvarno bilo jadno...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mozes organizovati proteste oslanjajuci se samo na dio tzv. rodjenih Banjalucana kao neke elite. Pravis sprdnju od Laktasa, i naroda koji zivi dole, a juris podrsku medija poput Sa-x, Federalne TV i sl. Kakve su sanse da dobijes masovnu podrsku vlastitog naroda na takav debilan nacin?

Pre nekoliko dana mi neko pokazao slike najlonskih kesa poredanih oko hrasta, kao skupljalo se nesto... Halooo ekolozi moji vajni :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Kako ce se oni tek razocarati, bojim se da ne odu u ovisnike ili ne daj boze da neki postanu rekovalscenti. Najmanji problem bice lopov Radisic ili Sajin zid od crvene cigle na Kastelu. Pravi problem kod grupa koje se bore za javno dobro (navodno) nastaje nakon sto samoprozvani vrh dozivi politicku afirmaciju i shvati kako setanje sa vodjenjem drzave nema nista zajednicko. Prva pragmaticna odluka koja ce napraviti jaz izmedju onih koje nema pas za sta da ugrize i dojucerasnjih kompanjona bice i kraj moralne konzistenosti. A para je djavo..:lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vrti li vrti... :P

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
zadnjih par postova su odlicni....sjecam se kad sam citao intervju neleta karajlica malo nakon 5.oktobra....kaze,to jutro sam ustao u 5 ujutro i krenuo kupiti cigare na trafiku...u beogradu su se poceli skupljati demonstranti sa svih strana,i pridjem masi da vidim jesu li jos na pistaljkama i serpama kao zadnje 4. godine...medjutim,kad sam vidio jedan autobus na kojem je bila stara,izlizana kartonska tabla na kojoj je pisalo Gazimestan 1989 na prednjoj sajbi,tamo gdje pise relacija voznje,bio sam siguran da je tog dana GOTOV....

isto je i ovdje...nece biti nikakvih promjene dok se ne digne kuka i motika...na stranu sad sta su te promjene u srbiji donijele,a nisu donijele nista,poenta je u tome da od ovih zvizdaca,kurca,palca,koji su jos uz to i "apoliticni",nema nista......ja sam ovo od prvog dana shvatio neozbiljno i nije mi jasno da tema uopste jos zivi....lijepo je dici malo glas,pokazati da si tu,da se bar ubuduce pripazi kad se bude htjelo unistavati zelenilo u gradu,ali ovo sto pojedinci smatraju da je ovo neki zamajac za krupnije promjene-nema od toga nista,ovo je pizdarija..

naravno da je promjena na izborima najbolja,ali demokratija se uci 200 godina,a kod nas je tek 20,tako da je iluzorno ocekivati neke drasticne promjene na izborima bar dok ne prodje jos mnogo,mnogo vremena...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tema zivi samo zato sto ljudi mogu izneti svoje misljenje na njoj, tj misljenje koje je drugacije od onog koje oni forsiraju

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
Danas mi je još jedan uposlenik Vlade RS stegao ruku i rekao da je uz NAS i da nas podržava. Zbog komplikovanosti posla ne može direktnije da pomogne ali je tu i prati.

uskoro kreću prebjezi iz vlade kod Dakića :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
dtkbl je napisao:
Citiraj:
Danas mi je još jedan uposlenik Vlade RS stegao ruku i rekao da je uz NAS i da nas podržava. Zbog komplikovanosti posla ne može direktnije da pomogne ali je tu i prati.

uskoro kreću prebjezi iz vlade kod Dakića :D

Franjo Kluz&Rudolf Perisin rulz :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 14:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
Pa to je to, sa "ocuvanja parka" na "totalno skidanje vlasti (republicko)", a ko i sta poslije, nije vazno... pa jasno je da ne ide tako, sa patetikom jos manje.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
red bi bio da se postavi i Dakicev "bio"... :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 10:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kako se zove ta grupa na fejsu

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 11:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
niko ne pominje a cuo sam s tri strane iz druge ruke,a od jedne strane iz prve ruke/ociju koje su vidile,da je pre dva dana na lokaciji investitor imao svadju sa vlasnicom zemljista koje se granici sa njegovim pa su je doticni i jos neki sinovi malo isamarali i istukli sto koci razvoj...
svaka cast momci

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Pročitala sam na fb sad, mada mi ovakve vijesti ipak djeluju previše senzacionalistički, isti portal je pisao o onom specijalnom odredu policije protiv šetača, čini mi se da vole više od od ostalih napuhati situaciju, ko bi znao...
http://istinito.com/index.php/banja-luk ... arima.html

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidim da dole medju komentarima na taj tekst pise i Damir Miljevic, jos jedan lesinar koji pokusava da iskoristi ovu situaciju na sledecim izborima

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 12:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Miljević je odličan u isticanju stvari koje nisu dobre i koje su rađene pogrešno. Ne vidjeh u njegovoj kampanji na prošlim izborima ni jedan konkretan prijedlog šta uraditi ispravno, nego samo šta je urađeno pogrešno.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 12:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
pa da isti je ko cenićka...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta ce Miljevic, kao da je on neki politicar, on mi je jedna od verzija Buce Kragulja

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 12:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Надлежне службе о Регулационом плану „Малта"
Citiraj:
У Административној служби Града Бања Лука, данас, 05. јула, одржана је конференција за новинаре поводом израде Регулационог плана „Малта" у Мјесној заједници Росуље. Предсједник Комисије за просторно уређење Скупштине Града, Зоран Новаковић, рекао је да су се у посљедње вријеме појавиле бројне дезинформације и шпекулације у вези са овим планом. Скупштинска комисија је до сада разматрала велики број планова и никада није била оваква атмосфера.

„Очигледно је да је већ почела предизборна кампања и грађани су изложени огромном броју нетачних информација, са циљем да се грађани узнемире и да се изазове пометња. Послове које смо до сада у Скупштини успјешно обављали желимо успјешно довести до краја. Заједно са грађанима и са стручнњацима желимо доћи до најбољих рјешења за живот грађана. Као и сви усвојени регулациони планови, тако ће и овај одражавати општи интерес града, као и интерес грађана. Овим путем поручујемо грађанима да за све примједбе и сугестије постоји регуларан пут кроз институције и законе, а да се ти послови не могу обављати у месницама и кафанама", истакао је Новаковић.

Начелник Одјељења за просторно уређење Административне службе Града, Верица Кунић, казала је да задатак свих носилаца јавних функција да обезбиједе јавност рада и учешће свих заинтересованих грађана приликом израде и доношења планских докумената. Она је навела да је нови Закон о уређењу простора и грађењу, успоставио процедуру доношења планова, која има још виши степен јавности рада и демократског учешћа грађана. Када је у питању РП „Малта" у насељу Росуље, између улица Младена Стојановића, Милана Радмана, Краља Петра II и Триве Амелице, она је рекла да је, након усвајања одлуке о изради овог планског документа и потписивања уговора са предузећем „Рутинг", расписан јавни позив 24. августа 2011. године, гдје су позвани сви заинетерсовани грађани и институције да, прије израде нацрта плана, дају своје сугестије како би тај простор требао изгледати.
„Преднацрт овог плана Скупштина града Бања Лука је усвојила 27. априла ове године. Три пута смо објављивали обавјештење када ће нацрт тог документа бити стављен на јавни увид - и то 23.маја, те 5. и 6. јуна. Документ се налази на јавном увиду од 7. јуна и тај јавни увид ће трајати до 9. јула. За вријеме јавног увида добили смо мањи број примједби које су достављене у Одјељење за просторно уређење, док је већи број примједби уписан у књигу примједби, затим у предузећу Рутинг, те у Мјесној заједници Росуље. Примједбе које нису дошле путем институција, не можемо разматрати", нагласила је Верица Кунић.
Она је напоменула да, према новом закону, ако приједлог плана добије радикално измијењен концепт у односу на нацрт, мора поново бити упућен на јавни увид.

Предсједник Савјета МЗ Росуље, Жељко Гагула, рекао је да грађани Росуља могу сами ријешити своје проблеме и да нема потребе да неко долази са стране и да се мијеша у то. Он је навео да је МЗ Росуље путем обавјештења информисала грађане да се од 07. јуна, налази на јавном увиду РП „Малта". Према његовим ријечима, књига примједби је и даље отоворена и сви грађани могу дати своје мишљење о регулационом плану, те да грађани Росуља желе да задрже зеленило, али су исто тако свјесни да стара и дотрајала стабла, треба уклонити.

Представник предузећа „Рутинг", које је носилац израде РП „Малта", Милица Газибарић, изјавила је да је 2008. године урађена документација за Улицу Краља Петра II Карађођревића и да је планирано да улица има четири траке, а додали су и бициклистичку стазу. Она је нагласила да се сјечом стабала у доброј мјери манипулише и навела податак да је још седамдесетих година прошлог вијека сачињена студија, гдје је утврђено да су већина стабала у Улици краља Петра II већ тада била дотрајала.
„У том дрвореду постоји и врста јавор негудовац, који је инвазиван и за који стручњаци кажу да је практично на нивоу амброзије, када је у питању његова штетност. Тако је планирана сјеча 120 стабала, али и засађивање 150 нових садница. Када је у питању Улица Триве Амелице и шпекулације да ће улица ићи кроз школско двориште, морам рећи да то није тачно, јер се школа налази са супротне стране и није предмет овог регулационог плана", закључила је Газибарић

Нацрт Регулационог плана за простор између улица Младена Стојановића, Милана Радмана, краља Петра II Карађорђевића и Триве Амелице објављен је и на овој интернет страници - http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/6026/

http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/6192/

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Elem, vezano za proteste, u jednoj firmi koja bi trebala da ima veze sa novopicogradnjom rekoše radnicima da ne idu na proteste jer ... :)

Измјењен дио поста који је тотални офтопик.

Људи, имате тему о приватним факултетима, па тамо пишите колико хоћете.
Та прича је овдје офтопик, јер протествују и људи са средњом школом и са основном и са факсом. И против шетњи су људи са факсом и без.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]