banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jul 2012, 15:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
O čemu pričate vi? O rasnoj čistoti? Pa genetski najsličniji u regionu Srbima su Mađari...Toliko o "čistokrvnosti"...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja sam genetski čist, mada sam se nasikirao kad sam čuo da su oriđi Turci Seldžuci svjetlokosi i plavooki ko Onur...

Meni su sve žene druge vjere bile, teško je naći ženu iz moje konfesije a da joj idealan muškarac nije Tom Kruz meets Jovo Radovanović...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Nosat i nizak? Tek sad sam uvidio pravi razlog svoga neuspjeha kod žena. Hvala ti!

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Postani sajentolog...
Znaš kako kažu nos ponos.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_зока je napisao:
O čemu pričate vi? O rasnoj čistoti? Pa genetski najsličniji u regionu Srbima su Mađari...Toliko o "čistokrvnosti"...

O tome niko ne govori, to je spomenuo skeva.
Ja govorim o nacionalnim, vjerskim, kulturološkim razlikama, o problemima koji zbog toga proističu, a naročito u Bosni. Jebe mi se koliko sam genetski Srbin, možda sam genetski bliži Pakijma, ali me za to libo racku jer sam Srbin i pripadam srpskom nacionalnom i kulturnom miljeu. Kako ja kao takav bi mogao biti npr. sa muslimankom, koja vjeruje da se u Srebrenici desio genocid, da je ona Bošnjakinja koja govori bosanski,itd. itd.... ma nema šanse, kad tad to mora pući i stvoriti probleme, zato je bolje izbjegavati ta sranja jer ona nisu nikom potrebna.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:36 
Administrator
Korisnikov avatar

A opet, ima ljudi kojima živo puca za tim o čemu ti pričaš....i kod Srba, a i kod ostalih...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zoka puca i meni, ali kad tad ispliva i tako nešto, najgore da se lažemo i pravimo slijepi.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
OFM mislim da nisi u pravu.

Uopšteno, takvi ljudi zaista postoje (ove koje je Zoka naveo), pogotovo ovdje kod mene, ima dosta njih iz mješovitih brakova.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Da da, ljudi ce se kad tad posvadjati oko pojma genocida :D ... Ima vaznijih stvari od petljanja u neku kvazi politiku..ljubav, prijateljstvo, djeca, provod, uzivanje. Al opet kazem, sve je do mentalnog sklopa, i ja sam nekad razmisljao kao OFM, doduse prije 15ak godina al ipak jesam.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:45 
Administrator
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Zoka puca i meni, ali kad tad ispliva i tako nešto, najgore da se lažemo i pravimo slijepi.

Interesantno....Ono, ja gledam jedan takav brak već decenijama, svađaju se ljudi ali još se nisu ni jednom posvađali oko nacije ili politike....Lupaš čovječe. Al' baš lupaš.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danny mlad si i bez dovoljno iskustva da bi mogao sagledati realno stvari, ti još svjet gledaš očima djeteta. Za desetak godina pronađi svoje postove ili za 20.
E da, pusti mi Švecku, govorimo o nama ovde, a ako u Šveckoj misliš na ove naše, pa oni su 100 puta gori i veći seljoši od svojih sunarodnika u Bosni, izraženo u procentima broj mješovitih brakova u dijaspori, ne vjerujem da bi prešao broj od 0,5 posto na ukupan broj dijaspore, a u Bosni broj mješanih brakova ne vjerujem da prelazi 1% u odnosu na ukupan broj stanovnika. Svako je svjestan problema koje to vuče.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OK, što se mene tiče nema problema oko toga, vi stariji diskutujte, samo sam dao svoje trenutno mišljenje. Kada sam to rekao, mislio sam na ljude koji su se par godina pred rat ili tokom rata oženili/udali u BIH pa došli ovdje. Na njih sam mislio.

Vi stariji slobodno nastavite diskusiju, iskusniji ste pa neću da se miješam.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma lupa čovjek...Ja u svojoj okolini imam barem 50% miješanih brakova i ljudi normalno žive, pored svih životnih nedaća ne pada im napamet da se svađaju oko gluposti...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Poznajem i ja par slučajeva gdje je sve odlično što se toga tiče, ali opet i nemali broj onih koji se svako malo kolju baš zbog tih vjerskih/nacionalnih razmirica. Uostalom mislim da dvije jedinke i nebi imale mnogo problema bez porodice i okoline, ali nemoguće je izolovati se od ostatka svijeta i kad tad problemi krenu. Možda ne za godinu, dvije ili pet, ali kad tad to krene pucati.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 17:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Nemate vi pojma. Ja govorim iz iskustva, a vi iz predrasude.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma imam i ja prijatelja živi u Sarajevu pravi Srbin, a žena mu muslimanka, čitav rat bio u Sarajevu i sada je.
Ne svađaju se oni žive i rekao bih vole se, kada sam bio prije 2 godine kod njega, ono djeca mu "Bosanci" patriote, svaka druga im alaha mi, u sobi im zastava BiH, navijaju za BiH... on u kući šuti, izgledao mi nekako maleno i tužno, kada sam pošao zovnem ga da me isprati, vani ga pitam šta je ono brate mili, a on onako spuštene glave mi govori; kao, brate šta da radim, tu sam gdje sam iz ove kože ne mogu, i u pravu je iz svoje kože se ne može. Ja opet kaem jebo to, jebo takav život, ista stvar je vjerovatno i obrnuto u RS, npr. musliman oženjen Srpkinjom, a žive u Foči ili BL... Ma jebo to.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 17:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Svaki brak traži žrtvu neke vrste. Ti ako misliš da se možeš oženiti i da ti bude "sve potaman" ili si budala ili mnogo naivan.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Uostalom mislim da dvije jedinke i nebi imale mnogo problema bez porodice i okoline

Da, siguran sam. Rodbina (i sa jedne i sa druge strane ) uvijek podigne (ili poveća, nzn koja riječ je dobra) tenzije.

U suštini tako većinom postupa neobrazovan narod, koji ne gleda širu sliku i neko drugi im je isprao mozak. Znate kako, kada ljudi malo više pažnje poklanjaju sebi i svom kvalitetu života a malo manje drugima, to na kraju postane i nebitno. Međutim, za one koji su na vlasti uvijek je mnogo bolje da narod ostane na tim nekim primitivnim podjelama nego da razmišlja o tome kakav je njihov život uopšte, to jest da li žive ili životare. Nacija sama prema sebi i nije problem, ženite se/udajete se, za koga želiti, veći je problem što raznorazni neljudi to koriste da bi se održali na nekoj funkciji.

Malo oftopika: ovdje ima dosta exyu nacija, Bošnjakinje u glavnom gledaju samo svoje Bošnjake, Srbe ne primjećuju i dosta je izraženo, Srbima se sviđaju Hrvatice, a Hrvatima Srpkinje. Hrvatice i Slovenci u glavnom ganjaju domaće, to jest Šveđane. Bošnjaci mogu sa svima.

Ova prva kombinacija je, baš, baš izražena, ovo ostalo je opet subjektivno, jer sam ja to često viđao.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Nema to veze ni sa vjerom ni nacijom već sa tim ko je kakav čovjek. Zato je i glupa ta podjela. Moj stric je oženio hrvaticu, imaju dva sina, žive u Sloveniji, poštuju i jedno i drugo.
Ljudi jednostavno nisu zadojeni mržnjom.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 18:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Rekoh, postoje slučajevi gdje sve funkcioniše skoro pa odlično, ali ovdje čim se zarati najprije pucaju takve porodice. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]