banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2012, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da li se zna koji su profesori optuzeni

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 20:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
skeva je napisao:
Za zatvor ne vjerujem, ali bi se otpustanja trebala desiti, mada vidjecemo sta ce biti....

Ја сам песимиста. Биће то опет неке опомене и ништа...

И `ајмо Јово на ново... Пишај по сиротињи, тражи сваку ситницу на испиту, обарај 100 пута, а "појединци" лагано...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 22:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Apr 2011, 15:07
Citiraj:
Koliko je prijavljenih na farmaciju? Zna li ko?

Danas bilo 80... sutra jos kojih 20tak.. znaci oko 100 ukupno :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 09:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Jun 2012, 16:56
PurpleGirl je napisao:
Citiraj:
Koliko je prijavljenih na farmaciju? Zna li ko?

Danas bilo 80... sutra jos kojih 20tak.. znaci oko 100 ukupno :)

Au .. nadam se da svi ne rasturaju matematiku. :D

Hvala @PurpleGirl. :*

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Citiraj:
Studenti protiv toga da Milan Skrobić bude v.d. dekana

BANJALUKA - Unija studenata RS protivi se imenovanju Milana Skrobića za vršioca dužnosti dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci, jer smatra da, s obzirom na to da će uskoro u penziju, ima 65 godina, nije adekvatno rješenje za to mjesto.
Za imenovanje Skrobića na tu poziciju lobiraju određeni krugovi iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, gdje on obavlja dužnost savjetnika ministra.
"Unija studenata smatra da bi bolje rješenje bilo imenovanje profesora Vlade Džajića, jer je riječ o uglednom profesoru koji može da doprinese harmonizaciji i normalizaciji narušenih odnosa na Medicinskom fakultetu", rekao je Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS.
Komentarišući Dronjkovu izjavu, profesor Džajić kaže da o mjestu dekana nije razmišljao i da je to sada samo želja studenata.
Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, kaže da njegovo ministarstvo nije adresa kada je riječ o izborima u okviru akademske zajednice, zbog autonomije univerziteta.
"Isto tako želim reći da je u oba slučaja riječ o ljudima koji imaju ugled i reference u profesiji. Svakako želim naglasiti da su studenti bitan dio akademske zajednice i da treba uvažavati i njihovo mišljenje uz sva druga mišljenja kada je riječ o ljudima koji će voditi pojedine fakultete", kazao je Kasipović.
Unija studenata RS takođe traži da na mjesto prorektora za nastavu bude imenovan Mirko Stanetić, bivši direktor Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka.
Prema nekim tvrdnjama, Stanetić nije smijenjen sa mjesta generalnog direktora UKC Banjaluka zbog razloga koje je saopštilo Ministrstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, već je njegova smjena plod izričitog odbijanja bilo kakvih netransparentnih kompromisa u vezi sa izgradnjom južnog krila UKC Banjaluka, investicije vrijedne 100 miliona evra.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Studenti-protiv-toga-da-Milan-Skrobic-bude-vd-dekana-147434.html

Ne znam ko je ovaj Dzajic, ali Skrobic mi djeluje kao skroz ok covjek... I cuj protive se zbog njegovih godina, pa mogli su smisliti malo bolju izvlakusu... :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 11:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Није Џајић, него Ђајић... Ееее, ти новинари...

Ђајић је проф. неурологије, и легенда од човјека.... 8)

А Скробић нема 65, него 650 година... За*еб`о је и бившег предсједника Републике - Кузмановића :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 12:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Aham, njega cu tek upoznati...
I meni je prava asocijacija kad sam vidjela ovo za godine bio Kuzmanovic, kontam kad on moze biti predsjednik onda moze svako... :)
A dobar je Skrobic, pra'o 'nako deda ko deda... :P

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Staviti starca Ficu od stotinu leta, da sa njim mogu manipulisati i raditi sta god zele :roll:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 18:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Apr 2012, 21:03
Jel zna neko koliko se prijavilo na medicinu i gdje ce i kada u ponedeljak biti odrzan prijemni?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 20:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
pa bice odrzani u ekonomskom i tehnoloskom fakultetu u 14:00. A to koliko se prijavilo ne znam.

Mene nesto drugo zanima: Da li je tacno da je gimnazijalcima vraceno onih 10poena pri upisu-danas sam to cuo od drugarice kojoj je rekla profesorica sa pripremne nastave.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 22:17 
Voajer
Voajer

lemi_93 je napisao:
Mene nesto drugo zanima: Da li je tacno da je gimnazijalcima vraceno onih 10poena pri upisu-danas sam to cuo od drugarice kojoj je rekla profesorica sa pripremne nastave.

:oops: Kako mislis vraceno? :) Zar nije 50-50 za sve?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pa koliko ja znam prije su gimnazijalci imali dodatnih 10 poena za upis na fakultet tj prosjek - max 50 + prijemni max 50 i jos tih dodatnih 10 poena ali nisam siguran da li je to taj sistem

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 11:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Dec 2011, 22:08
Nigdje nista gimnazijalci ne dobijaju...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 14:29 
Početnik
Početnik

Citiraj:
pa koliko ja znam prije su gimnazijalci imali dodatnih 10 poena za upis na fakultet tj prosjek - max 50 + prijemni max 50 i jos tih dodatnih 10 poena ali nisam siguran da li je to taj sistem

pa po toj logici samo bi se gimnazijalci uspjeli upisati na fax :-?
mozda da im se gleda max 60 % srednja i 40 % prijemni.. al to je davno bilo.. nista sad od toga :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 14:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2012, 09:07
hahahahha sad smo u demkratiji, svi su ravnopravni :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 15:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa u gimnaziji nema puno ljudi sa prosjekom iznad 4.2 a vecina je oko 3.6 - 4.1 ali i to je teze dostici nego 4.5 ili vise u ostalim skolama. Predpostavljam da ce sad ljudi koji idu u neke druge skole reci kako to nije tako ali ja iz iskustva znam koliko ljudi koji npr. idu u medicinsku imaju 4.9 prosjek a ni blizu ne uce kao mi a stariji gimnazijalci ce reci kako je gimnazija sad puno laksa a mozda se malo promjenila.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 16:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Apr 2012, 21:03
Jel zna neko koliko ima prijavljenih na medicinu?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 16:15 
Voajer
Voajer

lemi_93 je napisao:
Pa u gimnaziji nema puno ljudi sa prosjekom iznad 4.2 a vecina je oko 3.6 - 4.1 ali i to je teze dostici nego 4.5 ili vise u ostalim skolama. Predpostavljam da ce sad ljudi koji idu u neke druge skole reci kako to nije tako ali ja iz iskustva znam koliko ljudi koji npr. idu u medicinsku imaju 4.9 prosjek a ni blizu ne uce kao mi a stariji gimnazijalci ce reci kako je gimnazija sad puno laksa a mozda se malo promjenila.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Sto se matematike tice trebalo bi da su bolji, u gimnaziji je 4 godine a u medicinskoj 2 :( .
Ipak prijemni je bitniji, ja znam par osoba koje imaju suve petice a prijemni osrednje uradili, trema , zaborave se formule itd.

Ova hemija i nije toliko teska , ali od matematike ne znam sta da ocekujem .Kazu bice 5 zadataka. Je l' se pise citav postupak ili .. ? :) ako neko nesto zna , svaka informacija dobrodosla ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 19:08 
Početnik
Početnik

Da, medicinari su u zaostatku sa matematikom, posebno triginometrija i analiticka, sto nama gimnazijalcima nije problem, tako da im dzaba prosjek 5.0 ako ne urade matematiku.. :headbang:
A na prijemnom je 5 zadataka (kvadratna jednacina, eksponencijalna, logaritamska, trigonometrija i analiticka geometrija). Svaki zadatak nosi 5 bodova, gleda se cijeli zadatak.
:salute:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2012, 19:14 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Pa u gimnaziji nema puno ljudi sa prosjekom iznad 4.2 a vecina je oko 3.6 - 4.1 ali i to je teze dostici nego 4.5 ili vise u ostalim skolama

Ali malo ko ce sa prosjekom 3 i kusur na medicinu. Iz iskustva sa priprema znam da vecina ima jako dobar prosjek, pogotovo sto ih je dosta iz drugih gradova gdje je jelte puno lakse imati 5.0 nego kod nas u bilo kojoj skoli.
Uglavnom, prijemni odlucuje :-D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]