Siguran sam da ima mnogo ljudi koji podržavaju čitav pokret ali, zbog gomile različitih razloga, ne učestvuju u svemu tome. Ovom prilikom želim da se obratim baš takvima i pozovem ih da dođu i vide šta se dešava
Razlog je taj što sam upravo ja bio takav i nalazio razloge da ne učestvujem u tome, ali sam nekoliko puta otišao i ostao nevjerovatno pozitivno izneneđen količinom dobrih ljudi, razmjenom progresivnih ideja i nivoom pozitivne energije prisutne na okupljanjima. Čak i ako se sve to izuzme, radi se o odličnom druženju kakvog mi je stvarno nedostajalo. Moram reći da sam iznenađen Banjalukom, za koju sam smatrao da je mrtav grad, grad kojem su manipulatori uspjeli da slome duh i unište tijelo, a sad vidim da ipak u BL ima mnogo ljudi koji su u stanju da razmišljaju... Nema tu nikakvih dominantnih političkih stavova, kao što to režimski mediji i plaćenici pokušavaju da plasiraju: susrećem stvarno svakakve interesantne likove - enviromentaliste i zagovornike održivosti, ljubitelje i poznavaoce prirode, pisce, slikare i ostale umjetnike, libertarijance koji lete na krilima ideala, umjerene zagovornike direktne demokratije koji samo žele da se poštuje zakon, anarhiste i radikalne ljevičare koji pozivaju na opštenarodnu revoluciju, strance koji žive ovdje i pozitivno su iznenađeni što se konačno nešto dešava, pametan narod koji vapi da pronađe sagovornika, kao i obične "male" ljude koji jednostavno osjećaju na sopstvenoj koži da je prekipjelo. Potpuni diverzitet stavova, usmjerenja, razmišljanja, ali je svima zajednička jedna stvar: svi su protiv zle konstrukcije zasnovane na lažima, manipulaciji, obmanjivanju i prisili, a zbog koje smo u qrcu kolektivno kao narod, država, civilizacija i vrsta; i svima je jasna predstava da se ta zla konstrukcija održava upravo zbog toga što su potčinjene mase dovedene u stanje povodljivosti i slijepog prihvatanja mehanizama manipulacije.
Da se razumijemo, ne očekujem prevrat niti revoluciju, samo sam jako pozitivno iznenađen što su se ljudi s takvim idejama okupili na jednom mjestu, bez vođa i lidera, stvarajući zametak novog kolektivnog duha u nesvjesnom biću naše sredine. Uništavanje parka je bilo samo povod, iskra, da nije bio park, bilo bi nešto drugo kad-tad. Zato se i obraćam "duši" ovog foruma, svima onima kojima su jasne ove ideje, ali misle da se radi samo o "već uništenom parku", o "unaprijed izgubljenoj bici", ili nasijedaju na propagandu koja govori da je sve "orkestrirano od strane opozicije", ili kontaju da je "već dovoljno učesnika", ili da ih je "premalo" itd itd... da ne nabrajam sad, dođite i uvjerite se