banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jun 2012, 19:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Što se ti prijatelju već jednom ne nastaniš u Rusiji na svoju i radost svih nas, ja ću ti vrlo rado pomoći srediću ti da te moji dočekaju u Moskvi da ne lutaš....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 03:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
nepokoreni je napisao:
Joj samo da me Grk ne hrani i Rus ne brani :banghead:

:puke:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
nepokoreni je napisao:
Što se ti prijatelju već jednom ne nastaniš u Rusiji na svoju i radost svih nas, ja ću ti vrlo rado pomoći srediću ti da te moji dočekaju u Moskvi da ne lutaš....

Ја ћу се настанити тамо где је мени воља а да ли ће то бити и Русија то је опет до мене. Имам ја и моје у Москви, не мора нико да ме дочекује.

Твој проблем је што ти дечко имаш комплекс Русије и истока. Јеси се потрдио да прочиташ постављени текст. Не верујем да јеси, јер да јеси не би ни писао такве глупости које си написао. Аутор је дао јако добар и реалан опис односа ЕУ - Србије, ЕУ - Русије и Русије - Србије са јако добрим закључком. Ради се о човеку који је дописник Би-Би-Си-а за Русију а знамо какав кадар они траже у њима не баш пријатељски настројеним земљама.

Прво прочитај, па онда акоментариши.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ko nije upratio...

Citiraj:
О пројекту

„Руска реч“ је део пројекта „Russia Beyond the Headlines“ (RBTH), међународно признатог извора вести и анализа из области политике, економије и културе. Циљ RBTH је да помоћу анализа професионалних и независних новинара и експерата понуди страним читаоцима оригиналан информациони материјал директно из Русије. Наши аутори су добро упознати са ситуацијом у земљи, а колумнисти су изабрани да представе што различитије ставове о свим аспектима руског друштва.

Иза „Russia Beyond the Headlines“ стоји водећи руски дневник „Росијска газета“ (http://rg.ru), званично гласило Владе Руске Федерације. Основна фунцкија „Росијске газете“ је да објављује законе, декрете и званичне изјаве представника државних институција. Осим тога, „Росијска Газета“ издаје и неспецијализовани дневни лист са вестима и анализама догађаја од општег друштвеног значаја.

„Росијска газета“ од 2007. у оквиру RBTH уређује и објављује месечне додатке о Русији у водећим светским дневним листовима. У овом тренутку се додаци објављују у 17 листова домаћина:

http://ruskarec.ru/

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
После победе Томислава Николића на председничким изборима у Србији 2012, тре­ба об­ја­сни­ти шта Ру­си­ја не­ће по­ста­ти ни у јед­ној ва­ри­јан­ти, па ни ра­ди Ср­би­је: не­ће по­ста­ти си­стем­ска ал­тер­на­ти­ва, тј. зе­мља ко­ја ће сво­је ге­о­по­ли­тич­ко, кул­тур­но или религијско гра­ви­тационо поље по­ку­ша­ти да про­ши­ри на Бал­кан, као што је то би­ло у 19. и де­ли­мич­но у 20. ве­ку.

http://ruskarec.ru/articles/2012/06/23/ ... 15655.html

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mada, možda je ona prethodna priča samo varka jer... :)

Citiraj:
Руси купили пола црногорске обале

Тројица руских бизнисмена купили више од пола милиона квадрата земље у Будви, на Светом Стефану, у Милочеру, Котору, Колашину, као и апартманско насеље на Завали.

Група бизнисмена окупљених око Удружења купаца вила "Амиа", Игор Пељухно, Наум Емиљфарб и Игор Чаплидин, успели су да у протекле две године купе више од пола милиона квадрата земље у Будви, на Светом Стефану, у Милочеру, Котору, Колашину, као и апартманско насеље "Дукљански вртови" на Завали.

Како пишу подгоричке Вијести, њих тројица планирају да на купљеној земљи граде хотелске и апартманске комплексе и међу малобројнима су који за то тренутно имају новца.

Истражујући неколико атрактивних куповина које су се током протекле две године догодиле на будванској ривијери, Вијести су откриле осам фирми, а њихов број је можда и већи, које су основали или у њима имају удела тројица бизнисмена.

Пошто је руски милијардер Сергеј Полонски доживео 2009. године финансијски бродолом и довео у питање пројекат на Завали, тројица бизнисмена анимирала су 86 купаца вила и придобила њихово поверење.

Њих тројица за пет милиона евра откупљују подружницу београдске компаније "Монтера" која је била ангажована на овом пројекту као извођач радова, да би потом, после стечаја у "Слав ин", купили и ову фирму и тако постали апсолутни власници Завале.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 14:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vjerujem, drug mi veli da je dole ruski jezik traženiji od engleskog a uskoro i od "nji'ovog" jezika.....tajkuni su dole pokupovali sve za sitnu paru, bukvalno privatna država.
Silvio Dante je napisao:
Твој проблем је што ти дечко имаш комплекс Русије и истока. Јеси се потрдио да прочиташ постављени текст. Не верујем да јеси, јер да јеси не би ни писао такве глупости које си написао.

Pa sigurno da sam pročitao pismen sam, a što se tiče Rusije i blagostanja moji žive u Moskvi i ganjaju papire za iseljenje u Kanadu...i to je sigurno BBC propaganda, đe'š svojoj porodici vjerovati :roll: Naravno da imam kompleks od Bosne na desetu korumpirane do bola, spremne da te nategne čim se sagneš.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ја о благостању нисам ни посао, него о геополитичким односима.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 15:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

O tom ti i govorim. Iz zla u gore, samo što njih ima "malo" više od nas....gledaju samo debeo interes i profit.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma ya, a u Kanadi se kontaju privalit na socijalu i sretno živjeti do kraja života, genijalan plan :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Ma ya, a u Kanadi se kontaju privalit na socijalu i sretno živjeti do kraja života, genijalan plan :roll:

Ne nego da odu živjeti u zemlju koja je držva u svakom pogledu, u kojoj visoko obrazovani mladi bračni par može živjeti od svog rada i truda i podizati dijete u normalnom sistemu socijalne zaštite...što je na Istoku uopšte ravno nalaženju čudovišta iz Loh Nesa. Rusija je ko Bosna samo 100x veća kriminal, korupcija, nezaposlenost i socijalni jaz, nije sva rusija ko Moskva i Peterburg. OFM nemoj da :pottytrain4:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Može i u USA još bolje, ali se nešto ne zalijeću i ne otimaju da odu tamo, nije među ovim našim na glasu kao država sa dobrom socijalom, već je na glasu kao država gdje se mora raditi i razmišljati o svojoj budućnosti, ono kao... nemoj u USA tamo socijala nikakva...ovo ono :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 22:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A zašto da idu u Ameriku u kojoj i oni koji rade nemaju zdravstvenu zaštitu kada mogu otići u Kanadu i živjeti sasvim fino od svoga rada u zemlji u kojoj se ne ubijaju na svakom ćošku? Koji si ti negativac.....

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
A zašto da idu u Ameriku u kojoj i oni koji rade nemaju zdravstvenu zaštitu

Nemaju oni koji ne žele da imaju. A da ja pitam tebe, nepokoreni reče da su mladi, obrazovani i sposobni, pa zašto onda najveći umovi i najsposobnij ljudi svijeta gledaju da odu i obično odu u USA?
Meni je simptomatično da samo našim "obrazovanim i sposobnim" je zanimljivija Kanada i Novi Zeland od USA, dok je sposobnom i obrazovanom Englezu ili Njemcu USA najzanimljivija.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 01:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
O tom ti i govorim. Iz zla u gore, samo što njih ima "malo" više od nas....gledaju samo debeo interes i profit.

Очигледно је из твог писања да ти као геополитику као дисциплину непознајеш и да је дубоко мешаш са социјалном политиком.

Уз уважавање, мислим да сам нешто квалификованији да о томе дискутујем.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 04:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
nepokoreni je napisao:
Vjerujem, drug mi veli da je dole ruski jezik traženiji od engleskog a uskoro i od "nji'ovog" jezika.....tajkuni su dole pokupovali sve za sitnu paru, bukvalno privatna država.
Silvio Dante je napisao:
Твој проблем је што ти дечко имаш комплекс Русије и истока. Јеси се потрдио да прочиташ постављени текст. Не верујем да јеси, јер да јеси не би ни писао такве глупости које си написао.

Pa sigurno da sam pročitao pismen sam, a što se tiče Rusije i blagostanja moji žive u Moskvi i ganjaju papire za iseljenje u Kanadu...i to je sigurno BBC propaganda, đe'š svojoj porodici vjerovati :roll: Naravno da imam kompleks od Bosne na desetu korumpirane do bola, spremne da te nategne čim se sagneš.

A što i ti ne ideš sa njima? ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 14:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Neće da me usvoje :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
nepokoreni je napisao:

Очигледно је из твог писања да ти као геополитику као дисциплину непознајеш и да је дубоко мешаш са социјалном политиком.

Уз уважавање, мислим да сам нешто квалификованији да о томе дискутујем.

Eto kad tako kažeš de me malo uputi: ako si interesna sfera državi/sili u kojoj vlada kriminal, korupcija, zakon jačega, nepotizam, oligarhija i ogromne socijalne razlike, kako će izgledati manja/slabija država koju uzme u svoje okrilje? Berićetno i prosperitetno? Kako su izgledale zemlje istočnog bloka koje su bile pod šapom SSSR 70tih godina recimo Poljska, Bugarska i Rumunija? Jesu li bili bolji ili gori od velikog brata? Samo malo pogledaš bližu istoriju i sve ti je jasno.
old fashion men je napisao:
A da ja pitam tebe, nepokoreni reče da su mladi, obrazovani i sposobni, pa zašto onda najveći umovi i najsposobnij ljudi svijeta gledaju da odu i obično odu u USA?

Na školovanje i specijalizaciju, kao i ako su stručnjaci u nekoj oblasti da, ali Kanada ima bolju migracionu politiku i uslove. Ako ti je do USA sjedneš na transportno sredstvo tipa avion i eto te iz Kanade.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
ako si interesna sfera državi/sili u kojoj vlada kriminal, korupcija, zakon jačega, nepotizam, oligarhija i ogromne socijalne razlike

У којој држави ово не влада (с изузећем Сан Марина, Луксембурга, Лихтенштајна и сл.)?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 16:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Finska, Danska, Norveška, Švedska, Švajcarska dovoljno? Svaka zemlja ima socijalne razlike ali u Rusiji je jaz između bogatih i siromašnih 41 puta veći pa sad vidi...ko zemlja trećeg svijeta a ne velesila.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]