Kao sto neko rece, mi smo gluvi na "opste dobro"... uvijek bili. "Nek' ja imam sad sa sebe, a drzava/opstina, sta je to njima, postavi ce oni opet" (da opet neko sebi uzme i tako u krug).
Drugo, NIKAD NISTA NEVALJA, nevalja kad radis, nevaljIa kad neradis. Opet primjer ovoga parka i protestanata kad pocese i "Park Petra Kocica" spominjati, te ovo bez veze, te nevalja dizajn, te ovo fali... mislim nikad ugoditi. Kad nesto uradis, nekome se ne svidja i milion zamjerki, kad ne uradis ni to ne valja. Mislim da se razumijemo, ja licno kao sto rekoh podrzavam inicijativni protest da se sacuva ona zelena povrsina i uopste ne simpatisem Dodika i njegovu kliku, ali ono sto je uradjeno kako treba, ili pokusano, pokernuto nesto, pa to treba priznati,. Ovo vam je OK (ako jeste), ovo nije. Onda jos da spomenemo staru Srpsku boljku, USPJEH drugoga, (rekao bih svih naroda iz bivse Ju, nije nasa ekskluziva) ako neki nas uspije ili ovdje ili vani, kao se usudio sram ga bilo.... odmah "eno ga lopov" "eno ga prodao se politicirima" itd. Znaci takav covjek dodje i nesto krene raditi i opet ili pravio privatni soping ili nesto od opsteg dobra prica "dobio preko stele", "kako njemu ta lokacina" "sta ce mu", "ee sad ce nam to sve probleme rijesiti"..... Sjede ljudi u bast, cugaju i "ja to nebi radio, nema sanse" a ovamo svaki boziji dan sjedi i filozofira i ZALI SE kako ovo nevalja, ono nevalja, nema se. A ovo Svica i mi, to je nebuloza, pa mi smo u takvom okruzenju da se stalno moramo okretati preko ramena i paziti... na granice primjer, napadaju nas sa strane konstantno, pod pritiscima konstantno i samo cekaju nasu i najmanji pokret i odmah kontra...... vi spominjete Svajcarsku. Pa da smo mi recimo gore i granicimo s Norveskom, pa drugacije bi bilo ljudi, kao da mi volimo prepucavanja s komsijama i trositi energiju na to (doba dio energije ode na to). Konstantna odbrana bilo kojeg potez nasih vlasti, od strane Sarajeva, stranaca, gradio zgradu ili neku vecu odluku donijeo u skupstini, vladi.
_________________ .
|