banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 09:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jun 2012, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
OK,ljudi su kvarljiva roba,pogotovo naši.Ali onda zašto takvim kakvi smo mi davati vlast 4 godine na izborima.Ko nam garantuje da se neće prodati nekakvom sledećem Radišiću.Niko.
Hoću da kažem da nije problem u ljudima nego u sistemu.U Švici ne možeš asvaltirati ulicu dok ne dobiješ od stanovnika te ulice saglasnost.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ne možeš porediti Švicarsku i Bosnu. Oni nisu imali ratova, već su se pozabavili sami sobom tako da su sistem uredili do maksimuma.

Došao naš čovjek u Englesku, i vidi one njihove ruže i ostalo cvijeće. Vrati se on kući, uzme isto sjeme, na isti način zaliva pola godine i njeguje i nije to to. Vrati se on jednog dana i pita Engleza a kako vi imate tako lijepe i rascvjetale ruže, ja uradio sve isto ali nisu kao vaše? On kaže "Mi to gajimo već 500 godina" ;)

Ne znam da li baš tako ide, ali poenta je bitna.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
E ovako ćemo i mi kad Mile završi urbanizaciju zelene površine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JaFdOASznpc[/youtube]

I onda se popnemo na brdo i preko noći se divimo uspjehu socijaldemokratije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jx8S_5gJOLs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
da, sličan fazon ima i sa vimbldonskom travom ;)

spijo je napisao:
Dosta pratim dešavanja u Latinskoj Americi i uvjek se zapitam da li je kod nas moguće dignuti društvenu svijest na njihov nivo.Da li je to uopšte izvodivo u našim prilikama,naravno i sa nekom od naših stranaka.Bez obzira što smo mali i živimo u banana republičici.

pratim i ja, i ubjeđan sam da ne moze.
pitam se često šta je potrebno da podignemo društvenu svijet i kompletno društvo, ali nemam odgovora... "srpski narod treba jebati" što reče jedan filozof sa njive :D

edit: nemojte, molim vas ko boga, da prizivate čavića kao spasioca i eventualno nekog zaokretača stvari. moš mislit... kukala nam majka
i ne, ne vjerujem da je moguce da on, na bilo koji nacin, preuzme dodikove pozicije

Poslednji put menjao Stubborn dana 24 Jun 2012, 14:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Schlager je napisao:
Citiraj:
Naravno njihov primarni cilj kao i svuda je da pricaju bajke, dok sa druge strane sve resurse predaju stranim multinacionalnim kompanijama, i tu onda uzimaju dio kolaca za sebe.

tacno...juce sam citav dan proveo ovdje na vikendici,i izbrojao OSAM kompozicija od po dvadesetak teretnih vagona voza,koji izvlace zeljeznu rudu (koja je dragocjena) za onog indijca :( :( ...i tako svaki dan u tri smjene....

i sta je to nego okupacija?

uzeo covjek na 60 godina,navukao najmocnije bagere i sve ce iskopat dotad :( :(

a takvih primjera ima koliko hoces..

Sve kontam da su nas manje iskoristavali za vrijeme Austrougarske i Turaka nego sad..

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
AU je bar iza sebe ostavila nesto, pa i onaj kamen na koji ni Emir gadljiv :P

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ostaviće i ovaj indijanac karcinom u Zenici i iskorišten rudnik.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
The_new_Statesman je napisao:
AU je bar iza sebe ostavila nesto, pa i onaj kamen na koji ni Emir gadljiv :P

Pa znam, zato i kazem. Ovi samo uzimaju i nista ne daju..

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 18:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
spijo je napisao:
U Švici ne možeš asvaltirati ulicu dok ne dobiješ od stanovnika te ulice saglasnost.

To je kljuc. Mora se udarati kontra svakom pogresnom potezu drzavnog aparata. Uvijek i kako god. Bezze obrazlazem nasiroko, prisutni ocigledno vide ovako "...SNSD...Cavic...PDP...". Koju poslugu porat? :lol:
Ljudi, shvatite da se robovski mentalitet kod nas vec uveliko odomacio. Sta mislite kome je gore, francuzima, grcima, italijanima ili nama?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 18:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2012, 22:50
nasmjeshiti luzer je napisao:
spijo je napisao:
U Švici ne možeš asvaltirati ulicu dok ne dobiješ od stanovnika te ulice saglasnost.

To je kljuc. Mora se udarati kontra svakom pogresnom potezu drzavnog aparata. Uvijek i kako god. Bezze obrazlazem nasiroko, prisutni ocigledno vide ovako "...SNSD...Cavic...PDP...". Koju poslugu porat? :lol:
Ljudi, shvatite da se robovski mentalitet kod nas vec uveliko odomacio. Sta mislite kome je gore, francuzima, grcima, italijanima ili nama?

Jest, ali Švica nema mentalitet da se ikada treba vojno braniti, nema toliko problema sa siromaštvom, banke su tu, nemaju rata i vjerske podjele jake toliko da zarate. Nemaju sile svijeta nad sobom. A kod nas sve suprotno.

A što se tiče građanskih inicijativa tamo i saglasnosti naroda, postoji par kantona gdje se godišnje na otvorenoj skupštini okupi oko 5000 građana i to je najviša vlast - neposredna demokratija. Ona donosi kantonalne zakone i imenuje vladu. A šta je kod nas takvo političko okupljanje građana računajući na ono ''(Ne) daj Bože da se Srbi slože''. To je flaša u glavu i masovna tuča.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
jooj kada mi neko spomene švicu, a u kontekstu nas, ja bih se zapalio od muke... jebala vas švica i njihova demokratija, ko da ne znate čemu ta država služi i zašto je stvorena, da, imaju demokratiju kada su u pitanju periferije poput gdje postaviti javni vc, a probaj demokratijom dirati sistem ili bankarski sektor pa ćeš vidjeti koliko demokratija i referendumi piju vode :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 19:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
A kod nas je bankarski sektor javno dobro :lol: ?
...Fhrans, Gris, Italien?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 19:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2012, 22:50
old fashion men je napisao:
jooj kada mi neko spomene švicu, a u kontekstu nas, ja bih se zapalio od muke... jebala vas švica i njihova demokratija, ko da ne znate čemu ta država služi i zašto je stvorena, da, imaju demokratiju kada su u pitanju periferije poput gdje postaviti javni vc, a probaj demokratijom dirati sistem ili bankarski sektor pa ćeš vidjeti koliko demokratija i referendumi piju vode :roll:

Nisam ni htio reći da je Švica nešto slobodna, ona je dobra samo za život i to je to. Ona i nije država naroda koji živi u njoj, već vještački eksperiment (garantovan evropskim silama). Što se tiče njihove demokratije, u pravu si. Demokratija se ograničava na ''bankarsko državno uređenje'' i to je to. Sve iznad toga, nema.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:

Pitaj ljude da li bi htijeli da ostanu u RS ili da idu u tako lošu Švicarsku gdje ne smiješ dirati banke, pa ćeš vidjeti odgovor.

Ja tipujem da će preko 90% njih reći da bi išli.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 20:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Švajcarci su na referendumu odbili povećanje broja slobodnih neradnih dana jer su skontali da bi to u daljoj budućnosti moglo biti loše po ekonomiju... Dok kod nas svako gleda kako da očerupa i odrpa sebi koliko može, a za opšte dobro nam se jebe kao i za dugoročne planove... Zato vas molim da ne pordite neuporedivo...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:
Švajcarci su na referendumu odbili povećanje broja slobodnih neradnih dana jer su skontali da bi to u daljoj budućnosti moglo biti loše po ekonomiju... Dok kod nas svako gleda kako da očerupa i odrpa sebi koliko može, a za opšte dobro nam se jebe kao i za dugoročne planove... Zato vas molim da ne pordite neuporedivo...

+1 Bravo.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
U mom kantonu imaju jedno 4-5 neradnih dana godišnje. U BL je samo za 1. Maj bilo jedno tri neradna dana... :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Japanci imaju samo jedan neradni dan u godini pa i tada rade.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
gospon panzer. prvi maj je 2 neradna dana ili jedan neradni dan ako se prenosi sa vikenda, tako da nemoj izmisljati.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Gospon RSBPiH ne izmišljam. Drugarica nije išla u petak, ponedeljak i utorak na faks. Nisam ja od juče da ne znam da su to dva neradna dana nego su povezali i petak prije vikenda pa ti vidi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]