hercegovac27 je napisao:
Gledao sam na Netu podatke koliko koje zemlje imaju sportista na Olimpijadi u Londonu. Pozitivno me iznenadio Novi Zeland. Čitava zemlja nema više od 4.4 miliona stanovnika a a u London šalju čak 181 sportistu. Od okolnih zemalja Mađarsku će predstavljati 152 sportista. Kada bi Srbija barem još malo uložila u sport mogla bi imati i više od 120 sportista na OI.
Cifre jos nisu konacne. Kiviji su poznati po vodenim sportovima, tako da masa kanuista, veslaca, jedrilicara... tu dolazi. Ali i biciklista. IOK inace forsira sportove koji su tradicionalno vezani za zemlje Komonvelta (Britanija, Kanada, Australija. N.Zeland, J.Afrika, Indija,..), tako da imamo vec hokej na travi, a od OI 2016 u planu je da se uvede i ragbi, itd.
Madjari jesu jaka sportska nacija i takodje mnogo forsiraju sportove na vodi. Uz to, odrzala se tu i jaka sportska kultura joz iz vremena "Gvozdene zavjese" dok su bili pod Rusima i pripadali Varsavskom Paktu. Komunisti su forsirali "zdrav odmladinski odgoj" ,sletove, pa otuda kultura gimnasticizma i atleticizma, kao jedan od oblika borbe protiv zapadnjaka i demonstracije superiornosti sistema kao takvog. Mnogima je nepoznato, ali istocna njemacka je, recimo, uz Ruse i Amere bila zemlja sa najvecim brojem osvojenih olimp. medalja do raspada istocnog bloka, mnogo vise od njihovih zapadnih sunarodnika. Na nekoliko OI-a cak su i jenkije premasili.
Mi smo po svemu ostali negdje izmedju, osim po ekipnim sportovima. Nekoc smo imali dobre rvace, dzudiste i boksere, ali i par gimnasticara. Sve je sad zakrzljalo, mora opet od temelja da se pocne. To su ipak sportovi koji ne traze mnogo finans. ulaganja, ali radi toga su i u istoj mjeri isplativi.