Macr0 donekle si u pravu. Protestvuje se jer u ovom momentu nema drugog načina. Ali bilo je. Nisu morali ljudi protestvovati, trebale su te ekološke organizacije raditi na drugi nači ali na vrijeme. Ta zemlja je, čitam juče, privatna od 2003. godine. Za devet godina niko nije našao za shodno da organizuje peticiju, podjeli letke po sandučićima, da obavjesti ljude šta se sprema nego je to učinjeno onda kada su građevinske mašine izašle na teren. Upoređujete ovu situaciju sa tim balonom u Beogradu...Koliko vrijedi ta investicija, a koliko ova? Zar ozbiljno mislite da će neko kod nas radi građanskih protesta odustati od posla vrijednog stotine miliona? Baš.
Svi koji prate političke teme znaju da ne podržavam vlast. Al' ne podržavam ni "šiljenje qrca" organizovanjem protesta koji ne može polučiti bilo kakve uspješne rezultate. Građanska svijest i djelovanje da ali na vrijeme i na pravi način.
old fashion men je napisao:
Niko nikome ne spori pravo da protestuje, ali zato ova manjina što protestuje spori svima ostalima pravo da misle suprotno. Šta ako većina ne želi to ruglo od parka, ako žele da se tu nešto izgradi, odakle ovima što žele da tu i dalje bude narkomansko leglo i sraona za kućne ljubimce, nači odakle im pravo da negiraju svako mišljenje koje se ne podudara sa njihovim, a usput niti znaju šta žele niti kako do toga doći

Vidi, ja ne želim da se tu napravi zgrada, bolja je i sraona za pse nego nova kladionica (imam pse, znam da i ovako nema dovoljno mjesta za njihovu nuždu) ali me ovi protesti nerviraju jer su samo "tupljenje oštrice" narodne volje. Kada dođe do nečega zbog čega stvarno ima smisla protestvovati i šanse da se nešto bitno na taj način promjeni neće se niko pokrenuti zato što će se "isprazniti" ovde.