banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 22:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
ferdinand je napisao:
fijesta je napisao:
borke je napisao:
I još jedna bitna stvar država nije dužna NIŠTA da ti da ...

Duzna je da ti da nekorumpirano drustvo bez kriminala!
Jer urusava sve pokusaje pametnih ljudi da pokrenu nesto!

E tu je greska...nije ona duzna da ti da nekorumpirano drustvo nego smo mi (clanovi tog drustva) duzni da stvorimo nekorumpiranu drzavu. Kad se prestane davati doktoru da te pregleda, policajcu da ti ne pise kaznu isl onda cemo da napredujemo. Evo ko nikada nije "pocastio" policajca da ne pise kaznu?

Naravno. Zato na primjer u Njemačkoj predsjednik nema šanse da bude korumpiran... I nema potrebe da državni organi nešto rade... I zato Njemačke firme nikada nisu se koristile korupcijom da dobiju poslove u drugim državama. Jer su njihovi ljudi jednostavno takvi...
Mada, nekada naivno pomislim da ima i do toga koliko ti država dopusti. Eno postade navika da se u autima veže pojas, jer su svjesni posljedica prilikom sudara. Nema to veze sa kaznama...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Stanje je mnogo bolje nego što smo mi sami..

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
E tu je greska...nije ona duzna da ti da nekorumpirano drustvo nego smo mi (clanovi tog drustva) duzni da stvorimo nekorumpiranu drzavu. Kad se prestane davati doktoru da te pregleda, policajcu da ti ne pise kaznu isl onda cemo da napredujemo. Evo ko nikada nije "pocastio" policajca da ne pise kaznu?[/quote]

Naravno. Zato na primjer u Njemačkoj predsjednik nema šanse da bude korumpiran... I nema potrebe da državni organi nešto rade... I zato Njemačke firme nikada nisu se koristile korupcijom da dobiju poslove u drugim državama. Jer su njihovi ljudi jednostavno takvi...
Mada, nekada naivno pomislim da ima i do toga koliko ti država dopusti. Eno postade navika da se u autima veže pojas, jer su svjesni posljedica prilikom sudara. Nema to veze sa kaznama...[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
I zato Njemačke firme nikada nisu se koristile korupcijom da dobiju poslove u drugim državama

ne znam jesi li u toku afere sa nabavkom Mercedes kamiona za vojsku HR? Tu je bilo podmićivanja hrvatskih političara, ali sve u svrhu dobijanja posla i ja tu švabama skidam kapu. Pare su ostale u Njemačkoj i njihovi radnici zato imaju posao. A ne ko naši političari kad se uhvate vlasti i krenu otimati iz očiju ovo malo muke. A tako nas je malo i da nismo ovakvi kakvi jesmo, mogli bi sa ovo bogatstva biti bar Češka.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Češka? Oni su Atlantida za nas....da smo ko Slovačka eto sreće!

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve što se tiče korupcije i Nijemaca

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G6dkMsogZ30[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Češka? Oni su Atlantida za nas....da smo ko Slovačka eto sreće!

ma da smo Albanija kamo sreće :x

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Andiamo a Combattere je napisao:
ferdinand je napisao:
E tu je greska...nije ona duzna da ti da nekorumpirano drustvo nego smo mi (clanovi tog drustva) duzni da stvorimo nekorumpiranu drzavu. Kad se prestane davati doktoru da te pregleda, policajcu da ti ne pise kaznu isl onda cemo da napredujemo. Evo ko nikada nije "pocastio" policajca da ne pise kaznu?

Битно је да су сви тендери гдје се обрћу стотине милиона фер и поштени...ма наравно

Gdje sam ja rekao da drzava nije korumpirana? Koliko vidim rekao sam da smo korumpirani na svim nivoima.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Fokusirajte se na jednu drugu, mnogo bitniju stvar.

Sve je tako isprepleteno da ljudi ovdje biraju lakši put i daju mito da bi dobro prošli, za posao i slično. Konkretno nisu oni krivi u tolikoj mjeri, jer danas sutra bi teško neko ovdje odbio da ponudi posao recimo sinu svog prijatelja kojeg znaš cijeli život. Problem je u sistemu koji im dozvoljava da to rade. Kad ti staviš kaznu, staviš ljude koji će to da regulišu, to će se u mnogo manjoj mjeri raditi.

Mada ima tu i mentaliteta, uvijek je bilo da je stopa korupcije dosta veća u ovim južnim zemljama, zašto, nisam baš siguran. U Švedskoj je na primjer sin ministra prije par godina morao da ponavlja godinu u školi, momak nije znao i to je to. Znači ta kolektivna svijest je mnogo viša i kritičnija prema tim pojavama.

Ljudi su dovoljno "sazreli" da shvate kada ti danas daš policajcu mito da te ne zapiše, sutra će neko sjesti pijan u auto, ubiti tvoje dijete, dati mito i proći nekažnjeno. Nepravedno, zar ne? Zbog toga se to mora sasjeći u korijenu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
U Švedskoj je na primjer sin ministra prije par godina morao da ponavlja godinu u školi

uporedi to sa našim sinom ministra, gdje je da bi dobio prolaz, profesor morao dobiti otkaz i sve ti je jasno.

http://etrafika.net/index.php/drustvo/4 ... ruia-.html

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Danny ^_^ je napisao:
Mada ima tu i mentaliteta, uvijek je bilo da je stopa korupcije dosta veća u ovim južnim zemljama, zašto, nisam baš siguran. U Švedskoj je na primjer sin ministra prije par godina morao da ponavlja godinu u školi, momak nije znao i to je to. Znači ta kolektivna svijest je mnogo viša i kritičnija prema tim pojavama.

Ljudi su dovoljno "sazreli" da shvate kada ti danas daš policajcu mito da te ne zapiše, sutra će neko sjesti pijan u auto, ubiti tvoje dijete, dati mito i proći nekažnjeno. Nepravedno, zar ne? Zbog toga se to mora sasjeći u korijenu.

Uh kada bi neko osvjestio ljude da ovdje razmisljaju tako.

Ovdje kao da se rode sa pilom u rukama i sjeku i sebi i komsiji granu na kojoj sjede!

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Protesti bi trebali polako da se preusmjere na nesto realnije, a to je da se trazi kompenzacija za izgubljenu zelenu povrsinu. Recimo odmah prekoputa na Paskulinoj ciglani bi se mogao jedan dio te povrsine urediti kao park. Izmedju onih baraka vec postoji nemali broj stabala. Osim toga treba ih pritisnuti da onaj mali park (tj. uredjena zelena povrsina) iza pozorista (p)ostane park i da tu nikne koje drvo.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 18:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Konačno neki konkretan predlog. Svaka čast.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 18:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Od ovog filma obozavam Tommy Lee Jones-a

http://www.imdb.com/title/tt0091724/

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šta kažu analitičari?

Mogu li se ovi protesti pretvoriti u "Okupirajmo Banjaluku"?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kitopsina je napisao:
Protesti bi trebali polako da se preusmjere na nesto realnije, a to je da se trazi kompenzacija za izgubljenu zelenu povrsinu. Recimo odmah prekoputa na Paskulinoj ciglani bi se mogao jedan dio te povrsine urediti kao park. Izmedju onih baraka vec postoji nemali broj stabala. Osim toga treba ih pritisnuti da onaj mali park (tj. uredjena zelena povrsina) iza pozorista (p)ostane park i da tu nikne koje drvo.

U vezi parka kod pozorišta, odavno već postoji regulacioni plan. A pošto je to teže nego ustav promijeniti, po nekima, nema smisla se buniti. Kasno je.

Spoiler:
Slika

Ja kada sam na nekoj temi spomenuo taj park, odmah se javili oni koji rekoše kako tamo nikada nikoga nisu ni vidjeli. Vjerovatno kao ni tobogan u Picinom parku :) Sreća u nesreći je to što bi tu trebao da se preseli Muzaj i Gradska biblioteka, ako se ne varam, a u ovoj državi što bi Radovan III rekao ... ko je.e kulturu... pa možda ta zelena površina ostane duže nego što je planirano :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
kitopsina je napisao:

eto ga svaka cast momak ...
a korupciju nismo smislili mi ima toga i na zapadu samo su puno vece pare u pitanju pa se netalasa
.. ja sa se sto puta ujerio u ove strance sto su bil ovdje od rata na ovamo da je to sve isti sljam ko i mi

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Besplatno fotografisanje u Pizzinom parku

http://www.frontal.rs/index.php?option= ... vost=21632

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ako nije tajna, ko je taj bucko iz buke, kakav je on uopšte faktor?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
danijell je napisao:
kitopsina je napisao:

U vezi parka kod pozorišta, odavno već postoji regulacioni plan. A pošto je to teže nego ustav promijeniti, po nekima, nema smisla se buniti. Kasno je.

Spoiler:
Slika

Ja kada sam na nekoj temi spomenuo taj park, odmah se javili oni koji rekoše kako tamo nikada nikoga nisu ni vidjeli. Vjerovatno kao ni tobogan u Picinom parku :) Sreća u nesreći je to što bi tu trebao da se preseli Muzaj i Gradska biblioteka, ako se ne varam, a u ovoj državi što bi Radovan III rekao ... ko je.e kulturu... pa možda ta zelena površina ostane duže nego što je planirano :)

Nemam naravno nista protiv novog muzeja i nove biblioteke, a cini mi se da je onaj prostor premalen za to, ako hocemo da napravimo nesto sto valja. Za te projekte ima pogodnijih mjesta. Recimo kompletna rekonstrukcija i dogradnja postojece zgrade. Prije svega skidanje onog rukla od zadnje etaze i nadogradnja nove. Kako god, to nije ovdje tema, mogu da se nadju razna rjesenja. Sto se novih parkova tice oni i ne moraju da budu na mjestima koje sam predlozio. Neka se stave prijedlozi na sto i povede inicijativa. Idu lokalni izbori. Sta ja znam... Ko ne pokusa nece ni znati da li nesto moze ili ne moze. Vjerujem samo da regulacioni planovi nisu u svim svojim dijelovima toliko zabetonirani i da jos pomalo cvrkucu na mjestima gdje investitori nisu jos zagrizli. Takva mjesta treba traziti i predloziti izmjene plana u korist novih parkova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]