banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 22:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2012, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Freak on a leasH je napisao:
Ajde svi vi koji mislite da se na izborima moze nesto rijesiti....navedite mi jednu drzavu u kojoj je izborima napravljen pomak na bolje....znaci da je bilo lose pa otislo na bolje....ja ne znam ni jednu....ili je bilo isto...ili je otislo na gore....jos ne znam gdje je to otislo na bolje.....

Poenta price : Demokratski izbori su golo govno i ne znace apsolutno nista.....

Navešću.. Švedska socijaldemokratska partija, citiram:

Citiraj:
Švedska socijaldemokratska stranka se često naziva jednom od najuspješnijih socijaldemokratskih stranki na svijetu. Od godine 1933. kada je došla na vlast i primijenila socijaldemokratska načela u borbi proti velike ekonomske krize, njene vlade su uspješno iskoristile neutralnost Švedske u drugom svjetskom, a kasnije hladnom ratu kako bi stvorile jedan od najbolje organiziranih i najefikasnijih sistema države blagostanja, a istovremeno omogućile stalan rast švedske ekonomije. Tzv. "švedski model", koji mnogi drže najuspješnijim kompromisom između kapitalizma i socijalizma, je švedskim socijaldemokratima omogućio da ostanu na vlasti više od sedam desetljeća.

Da me ne hvataš za riječ, početkom 20 vijeka je bila ogromna kriza u cijeloj Skandinaviji i ljudi su jako, jako loše živjeli. Jako je to teško objasniti o čemu se radilo. Nekako mi ovdje lakše izgleda doći do hrane, ima voća, povrća.. Šta će da rade ljudi iz sjeverne i centralne Švedske gdje se živi obično u malim zajednicama, gdje je kao dobar dan -15 do -20, tamo rijetko šta raste.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
wizzy_bl je napisao:
Ljudi...molim vas da prestanemo pisati zbog ovih prepametnih faca poput rotora,herzoga,old f m ..itd...

Sve sto mi napisemo,njima je glupo i debilno i ispadamo levati..

Ok..ovom prilikom molim doticnu gospodu da nas prosvetle i da nam pokazu put,sta da radimo,mi obicni pacenici,da nam sutra svane lepsi dan...hvala (jebes park,mislim generalno da bude bolje)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Obesi se, cim trazis da te prosvetle osobe koje ne znas, znaci da si propao u zivotu. Palamudis po centru jer nemas pametnijeg posla, kao boris se za pravdu i buduce narastaje, sa zakasnjenjem od cca 5 godina. Takvo ponasanje mogu ocekivati nekoga iz NVO ili od klisara koji je uvek spreman dati 0,70KM da sa pajtosima u talu kupi dvoguzu pivu i da prolupava u parku kao drustveni parazit. Da si dao neki dobar argument sta ces promeniti blejanjem po parku mozda bi mi promenio misljenje, ovako, kada vidim ko tamo bude i kakvi su im ciljevi (tj nemaju ciljeva), sve mi je jasno

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ne brini se ti za mene...pitam te "da nas prosvetlis" ,jer citam ovu temu od pocetka,ispljuvao si ove.ljude sto protestvuju(ja nisam medju njima) najstrasnije,ismijavas ih,govoris da sy budale...a niti u jednom momentu nisi rekao nista konstrujtivno ,sta bi ti uradio,osim sto pljujes ljude koji pokusavaju bar nesto.da urade

I sad ovim postom kad mene napadas...opet okrecrs pricu da nekog pljujes(u ovom slucaju mrenr)..a nista pametno ne kazes

SAMO KAZEM...DAJ RECI NESTO KONSTRUKTIVNO ,DA VIDIM STA BI TI MENJAO,POBOLJSAVAO...DA TE MOGU PROCENITI ,SKONTATI

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Sa protesta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IDSvvjv18Us[/youtube]

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stvar je jasna..ili si zadovoljan sa danasnjom situacijom ili nisi!!!

Ako je ovo prvo,onda nemamo sta pricati jer se totalno razilazimo u misljenju

Ako jr ovo drugo....koji *urac napadas ljude koji su poput tebe,pa bili to narkomani,klosari,beteri,zeleni,ngo itd ...imatate zajednicko nezadovosljstvo sa sitaucijom...to sto je nekom zalije parka gde ce cugati dvoguzu i popusiti koji joint,nego sto tebe MOZDA vise pogadjaju niska primanja,da ne mozes ljetovatu u hotelu sa 5 zvezdica vec nego moras u nekoi rupi sa 2* ...to nije bitno...BITNO JE.DA SE.NESTO MENJA..DA SE.SITAUCIJA POPRAVI

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekao sam 100 puta ali ti ocigledno ne citas kako treba. Da bi nesto promenio to radis dok je ideja u nastajanju, znaci dok se pravio regulacioni plan, a ne sada da ostre nule izmisljaju toplu vodu uz pomoc onih iz buke i slicnih "novina". Grad ce se betonirati pogadjalo to tebe ili ne. Kao sto su ljudi ovde vec napisali, idi i bori se za regulacioni plan obale vrbasa, parka MS, sibova, sehitluka i sl. Ovde apsolutno nemas sta da radis i trazis. Problem naseg naroda je sto su destruktivni beteri, nece se mrdnuti ako ne vide finansijsku korist, ali ce se svi sloziti kada treba nesto unistiti i demolirati. U ovom slucaju, nece niko da se mrdne da bi uradio nesto za park MS ili raspalu obalu Vrbasa, jer tu nema finansijske koristi, ali svi idemo u park da rusimo ohradu i da ometamo masine u radu na PRIVATNOM vlasnistvu. Samo cekam kada ce neki baja razbiti sajbu na kamionu pa da vas policija dobro nalupa kao u titovo doba ;)

Ti i takvi kao ti (koji se "bore" za ovaj grad) ste krivi sto se to betonira, jer noste reagovali kada je trebalo, nego sada kada za to nema smisla. Menjaj ono sto mozes, ako ti je toliko stalo do izgleda zivotne sredine, ovde nemas sta da trazis i vuku te za nos opozicija i NVO, par levata klosara i slicni likovi. Ne budi naivan misleci da ces nesto promeniti, gubis svoje dragoceno vreme, a vidim da ti ne znaci mnogo, dok ga tako trosis ;)

Nada se da je ovo odgovor koji ocekujes, mada je sve ovo vec napisano

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brate..slusam tebe ,kao da slusam nekoga sa vlasti...kao,sve je regularno,ovo ono,ima li ste sansu ,sto je nistr.iskoristili na javnoj debati o reg planu ...

Mene zaboli za park,iako mi je zelenilo draze od betona PUNO,boli me sto je ovo drustvo dopustilo da razno razne budale pljacka drustvenu imovinu...KAKO JA NISAM MOGA KUPITI ZEMLJISTE ZA 150KM po m2???jos vise me boli da opravdavas takvo ponasanje,a ako nisi iz vlasti ili nemas kakve koristi direktno/indirektno...jer takav kont,jebi ljude i pljackaj kad su idioti,stvarno ne.mogu prihvatiti...moj je rezon,pomozi ljudima ako su glupi i ne.znaju

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo nemoj reci..sto se nisi prijavio da kupis zemljiste ...jer bi ti bilo bas sprdanje sa tvoje strane

A da sam ja kupio zemljiste i po duplo vecoj cijeni,momentalno.bih nasao investitore da ulazu u.projekat...i jos bih zaradio bar duplo

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad ispade tamo neki mile r ekstra sposoban preduzetnik,menadzer godine, btw covek sofer po zanimanju...a mi svi ostali...debili i nesposobna bagra

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko je rekao da ja podrzavam nacin privatizacije ovog i slicnih zemljista, ne stavljaj mi rec u usta. Smatram da postoje ljudi kojima je do borbe sa vetrenjacama, ja nisam jedan od njih, ako ti jesi onda super, radi to, ali radi dok se vetrenjace sporije okrecu, a ne sada. Nema nista od toga. Ja se skolujem za druge stvari i imam druge ciljeve i prioritete u zivotu, a tebi i takvima prepustam borbu sa vetrenjacama, samo postoji jedan VELIKI problem, svi vi stanete na stranu vetrenjaca kada vas dobro podmazu, pre ili kasnije. Cin neko uvidi da si potencijal za hipnotisanje narodnih masa, dodje baja iz stranke koji ti predlozi pomoc u ostvarivanju tih ciljeva. To je problem zasto se ovde nista ne moze promeniti, veliko je nezadovoljstvo i siromastvo, pa svako (kad' tad') krene da gleda licne ciljeve i zaboravi na borbu za covecanstvo. I najcvrsci popuste, uvek bilo na ovim prostorima. Ako ti nesto promenis, ja cu ti se javno izviniti i zahvaliti sto si nesto uradio za dobrobit zajednice, nece mi biti problem, kao sto je tebi problem da prihvatis drugacije misljenje i da prihvatis to kao trenutno realnu situaciju

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Hertzog je napisao:
Ko je rekao da ja podrzavam nacin privatizacije ovog i slicnih zemljista, ne stavljaj mi rec u usta. Smatram da postoje ljudi kojima je do borbe sa vetrenjacama, ja nisam jedan od njih, ako ti jesi onda super, radi to, ali radi dok se vetrenjace sporije okrecu, a ne sada. Nema nista od toga. Ja se skolujem za druge stvari i imam druge ciljeve i prioritete u zivotu, a tebi i takvima prepustam borbu sa vetrenjacama, samo postoji jedan VELIKI problem, svi vi stanete na stranu vetrenjaca kada vas dobro podmazu, pre ili kasnije. Cin neko uvidi da si potencijal za hipnotisanje narodnih masa, dodje baja iz stranke koji ti predlozi pomoc u ostvarivanju tih ciljeva. To je problem zasto se ovde nista ne moze promeniti, veliko je nezadovoljstvo i siromastvo, pa svako (kad' tad') krene da gleda licne ciljeve i zaboravi na borbu za covecanstvo. I najcvrsci popuste, uvek bilo na ovim prostorima. Ako ti nesto promenis, ja cu ti se javno izviniti i zahvaliti sto si nesto uradio za dobrobit zajednice, nece mi biti problem, kao sto je tebi problem da prihvatis drugacije misljenje i da prihvatis to kao trenutno realnu situaciju

dijelim po svemu Hertzogovo misljenje!

Citiraj:
Mene zaboli za park,iako mi je zelenilo draze od betona PUNO,boli me sto je ovo drustvo dopustilo da razno razne budale pljacka drustvenu imovinu...

sve receno druze!
nikakvi protesti nece to promjenti, a bome ni izbori...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ko je rekao da ja podrzavam nacin privatizacije ovog i slicnih zemljista, ne stavljaj mi rec u usta

pa sto onda ne kazes da je iza ovoga svega lopovluk i pljacka,a ne da pljujes ljude koji to govore...iako se slazem sa tobom da je oov zavrsena prica

Citiraj:
Smatram da postoje ljudi kojima je do borbe sa vetrenjacama, ja nisam jedan od njih

nikad bio,niti cu kada biti...citav zivot plivam,i tako prezivljavam...al da cu pljuvati lopove i reci da su debili...to hocu i imam pravo,jer mi je obraz cist

Citiraj:
Ja se skolujem za druge stvari i imam druge ciljeve i prioritete u zivotu

fino,ja se skolovao,sad nastavljam skolovanje..ali kako god okrenem,gde god krenem,pokusam sa necim...dolazim do te masinerije,koja ubija svaki oblik preduzetnistva,ako nisi njihov...ako su to tvoje vetrenjace...onda cu ostati borac,jer necu da budem niti njihov,niti bilo ciji..hocu da radim i posteno zaradjujem...doci ces i ti u svom skolovanju i prioritetima do vetrenjaca ,ako vec nisi,ali si jasno dao do znanaj da ces postati njihov jer nisi borac

ostatak posta je u sferi sta bi bilo kad bi bilo...nije vredno diskutovati o tome

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije vredno ni sa tobom diskutovati jer ne vidis dalje od svog nosa. Prvo kazes da podrzavam politicare, a sada da podrzavam lopove. Ocigledno ne citas dobro :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
sve receno druze!
nikakvi protesti nece to promjenti, a bome ni izbori...

e ovo je prava borba protiv vetrenjaca....

a ono gore je borba protiv lopova,supaka i pljackasa...sto mi nije problem izaci na crtu,pa makar i ne imao korist od toga...da me gluplji ponizava,e to bas ne mogu trpiti

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prvo kazes da podrzavam politicare, a sada da podrzavam lopove.

pa zar to nije isto...zar ova vlast,kao i pre njih nije bazirana na lopovluku...80%

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

uglavnom..nebitno...zavrsimo diskusiju...mozemo se svadjati i pljuvati do sutra...a nije mi do toga..ti imas svoj kont,ja imam svoj..kraj price..pozz

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
juce prosetah..ah,kad subkultura zatalasa..

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Hertzog je napisao:
Prvo kazes da podrzavam politicare, a sada da podrzavam lopove.

Mozes nam objasniti razliku izmedju politicara i ovih drugih?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeste, ali ja nigde nisam rekao da nije lopovluk prisutan, vec da se NVO kasno "bore" protiv tih lopova... Pravdaju svoje postojanje ovakvim stvarima, koje nemaju veze sa mozgom, jer njihov cilj nije globalan, nego da svoje parazitsko ponasanje opravdaju nekim kvazi akcijama :roll:

Da ti pojasnim posto me pogresno razumes:

lopovi su na vlasti
lopovska je privatizacija od strane mafijasa
treba promeniti vlast
treba sacuvati parkove
ljudi iz NVO i gradjani se na pogresan nacin bore za to
NVO su veci paraziti i lopovi od ovih na vlasti, a u vecini slucajeva su podmazani od iste te vlasti
ovi protesti su smesni jer su kasno organizovani
treba se boriti, ako vec imate volje, za neke buduce projekte, a ne ovde gubiti snagu i energiju, jer ce samo pasti moralu narodu kada vide da nisu nista postigli, a ovde realno to i ne mogu...

Na sledecem skupu, koji ce biti npr za uredjenje vrbasa, nece doci 100 ljudi jer ce im ovo biti dokaz da ne mogu nista uraditi, a grese...

Ako ces primer dobre borbe za ciljeve gradjana onda je to mesna zajednica Starcevica, gde su mladi ljudi preuzeli vlast, organizuju se i za humanitarne akcije i borbu za uredjenje naselja... Ovo u picinom je za pendreka

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2012, 12:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:45
Ишчитавам ово, понекад у стању шока, али авај, нешто ми не да да не одговорим.

Прво, имам осјећај да се под "НВО" овдје провлачи главна асоцијација на Кандићку и сличне у Србији што је апсолутни промашај. НВО подразумијева толико различитих удружења грађана па чак и за ову малу акцију.

С обзиром да је Центар за животну средину први објавио слике ограђеног парка, те је то изазвало лавину реакција на фејсбуку, налазим сходно да истакнем ствари које се овдје заборављају.

Ова НВО је реаговала још 2005. и 2006. када су позивали све станаре околних зграда да дођу и приложе уговор на регулациони план. О овоме имате више у групу на ФБ, али битно је запазити да се није сједило до прије пар дана.
Узгред буди речено, та иста НВО је покренула акцију против изградње хидроелектране на Врбасу 2006. која је УСПЈЕШНО заустављена, а све дозволе су опет биле "по закону". Поред тога ова организација је задужена за промоцију бициклизма по граду (оне вожње грађана се не организују саме за Дан града), и праћење питања у вези са урбанизмом.

Само још једно, прије него се вратим на тему протеста. Не радим у овој организацији, али их дуго подржавам јер заиста раде нешто конкретно.

Е сад, протести можда јесу дошли касно, али мишљења сам да је то управо због начина размишљања да ни реакције на РП неће уродити плодом, жалбе не раде, нису будале то посјећи итд. У суштини, ствар апатичног менталитета становништва у Босни о којем је Андрић нашироко писао :)

Дакле, ови протести дају мотивацију и наду да се овај народ полако буни али не у деструктивном смислу. Даје се до знања градским властима да смо МИ (грађани), ЊИМА (политичарима) повјерили мандат да раде за НАС и НАШ интерес а не интерес ситних појединаца.

За крај, погледајте видео са сличне акције у Београду, и мало оптимизма у главу!

Какве су вам мисли, такав вам је и живот ;)

Поздрав

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z-aijQUXA4k[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]