cooltura je napisao:
Tu gdje ti danas stojiš ja sam stajao prije nekoliko decenija. Gledao sam sa istim žarom Ivicu Osima, po meni najvećeg trenera sa prostora bivše SFRJ, kako dolazi na kormilo reprezentacije kao i onoga dana kada se Antić pojavio na kormilu srpske reprezentacije. Nije to isto, jer Jugoslaviju su ljudi više voljeli u fudbalskom smislu. Moj fudbalski život je ispunjen samom činjenicom da sam rođen u doba kada se na prostorima današnje BiH igrao fudbal ravan onome koje će generacije koje dolaze gledati samo putem raznoraznih arena od 1 do 1000 ili kojekakvih sportskih kanala sa arapskim komentatorima. Bila su to VREMENA kada je Rajko Janjanin preslišavao najveće evropske klubove poput Benfike i Barselone sa sve Maradonom. Vremena kada su ljudi odlazili da za par današnjih maraka gledaju velikog Rumenigea. Gledali smo kako po otužnim pašnjacima u koje vi danas povremeno buljite brnaju naglavačke veličine poput Huge Sančeza, Mišela Platinija, Rabe Mađera, Klausa Augentalera i nadasve velikog Garija Linakera. Divili smo se vanvremenskim slobodnjacima dinamovog tobdžije Marka Mlinarića i dočekali da u daleke lige zapadnog svijeta ispratimo igrače poput Milka Đurovskog i Dragana Stojkovića Piksija.
Hehehehe
nikada fudbal kod nas nije valjao.Reprezentacija se uvijek brukala.Otisli u Njemacku i posvadjali se zbog kopacki,Argentinu gledali na tv,u Spaniji jedva amaterski Honduras dobili,Mexico gledali na tv,na evropskim ista zalost.Taj Platini nam trpao kako je stigao,Danska nam uvaljivala po 5 komada,ostala EP gledali na tv.Jedina razlika od danasnje reprezentacije je sto smo tad uvijek imali centarfora i onog fantazistu,desetku a odbrana bila rupa a sad je obrnuto,imamo odbranu a gore rupe.Ni klupski nije nista bolje izuzimajuci Zvezdu i donekle Hajduk.Partizan i Dinamo nisu prezimili u Evropi ima 40 godina.Ostali kolo,dva i aut.Doduse bilo je iznenadjenja poput Zeljenicara i Radnickog Nis ali to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.To sto su dolazili veliki klubovi je vise bilo zbog sistema takmicenja pa svi isli u bubanj pa sta te opali a ne zato sto se daleko guralo.Tako je i Rijeka igrala sa Realom.A tek liga je bila posebna prica,spora,nezanimljiva,malo gledalaca kao i sad,cijela kola ponistavana zbog namjestanja.
Nista se tu promijenilo nije niti ce jer mi u fudbalu nemamo karakter i sistem rada kao u kosarci i vaterpolu ali smo mazohisti i mucimo sami sebe gledajuci to nadajuci se da ce biti bolje.Zbog tog karaktera nikada i nismo dobili neku odlucujucu utakmicu...ako nam je trebalo nerijeseno mi smo gubili ako nam je trebala pobjeda bude nerjeseno...i tako u krug decenijama.
Al bice bolje...jednom....mora odapeti i nama