banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Na fejsbuku ih se skupilo 20 HILJADA, ja kontam dizu treci srpski ustanak, kad ono njih 200 dodje :D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2010, 17:38
Zadovoljavam ove kriterije
osamstotinazena je napisao:
(naravno ovo važi za one koji su rođeni, proveli djetinjstvo u BL)
koje je osamstotina postavila i opet mi ovaj nazovi park nece ni najmanje nedostajati. Vecinu zivota sam proveo u blizini picinog i mislim da nijedan normalan grad onakvo ruglo ne zasluzuje u uzem centru. Par klupa polomljenih, copori pasa, nisam jednom prosao dok pjanci spavaju na tim ostacima od klupa. Jedino cemu je koristio je da se srednjoskolci poprave prije grada, uzivaju u lakim drogama i da se pofataju malo. Meni iskreno to nisu dovoljni razlozi za ovoliku kuknjavu, bez obzira sto sam i sam radio te stvari. Da su se ovi aktivisti u prethodnih xy godina samo jednom sjetili pa otisli u park da srede malo, da to lici na nesto.....zakuju jebenu dasku na klupi da se covjek moze osloniti sigurno bi im odziv na takvu akciju bio veci nego na ovo sad kad su se odjednom svi sjetili koliko im picin znaci.
Na stranu to o malverzacijama, to stoji, ali su onda trebali otvoreno tako reci a ne smarati sa grupama i glupostima tipa ne damo picin.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Evo upravo sjedim u bivšem skladištu u krugu Incela koje je napola srušeno pa na silu pretvoreno u kancelarije... nema prozora, a i da ima udisao bih smrad iz neke buradi s toksičnim otpadom i imao pogled na zonu koja se nalazi 2-3km od strogog centra, a podsjeća na *ebeni Pripjat. Ako je neko baš toliko navalio na "stambeno-poslovne objekte", zašto ih ne gradi ovdje gdje ima mjesta i smisla za gradnju, a siguran sam da postoji 1000 načina da se ovo zemljište na nelegalan ili polulegalan način prebaci u "vlasništvo" sličnih "investitora". I šta se desilo s Palasom (bombastično najavljivani hotel Plaza???) koji i dalje stoji kao najveće Zgradoljubovo ruglo? Šta je s livadom kod pumpe na Malti ,šta je s livadom na banjalučkom polju(e to su livade a ne parkovi)? Neka idu po redu, ako su već navalili na gradnju. Ovaj "Picin" park je mjesto koje treba urediti, napraviti staze i još klupa, zaštititi drveće itd., bar u onoj najužoj zoni parka, a okolo ima sasvim dovoljno zemljišta za gradnju, pa neka grade tuda a ne direktno po parku kao zadnje gladne prokletinje. Ta priča o "privatnoj svojini" mi posebno ide na živce, k'o da je neka svetinja ako je privatno, čak i da je na pošten način kupljeno, a nije. Faking paradigma :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Šta si htio da kažeš?
a) Sa 35 se ne smije biti nostalgičan?
b) U štrajkove idu petogodišnjaci?

Ti imaš 35?

Da, imam 35 ali ne vidim sta moja/tvoj nostalgija moze da uradi. Tu ce pre ili kasnije nici neke zgrade. Samo je pitanje dali ce biti gadne ili ne.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
po toj logici, najbolji recept za unistenje parka je da se zapusti (ko je rekao Petar Kocic?)
elem, posto je to privatna svojina ne znam zasto se i dalje raspravlja o tome

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Prolupe, 800 govori o nostalgičarima koji su rođeni ovdje. Naravno da ima ljudi koji nisu nostalgični i kojima neko drvo, klupa ili tobogan ne predstavljaju ništa. 800 ne opravdava ništa, ne napada ništa, nego razumijeva. (Koliko puta sam napisala "ništa"? :))
Nisam neko ko bi napredak i boljitak po svaku cijenu opstruisao, ali ko smakne metalni vozić iz recimo parka M. Stojanović, posvetiću život traženju te osobe da je ubijem.

Šalim se :lol: :lol: :lol:

TNS, ne može ništa nostalgija sama za sebe. Kažem da ostaju sjećanja i fotografije. Razlika je da nam je to prije bilo pred nosem, sada neće.
Takođe, to što je nešto u privatnoj svojini (ako je), ne čini moje sjećanje izbrisivim. Logika: ne znači mi ništa park u kojem sam se prvi put spuštala toboganom, jer je to nečiji park, a ne društveni - meni nema veze s mozgom.

A o inferiornom narodu koji je naučio na pokoravanje autoritetu, govorim uopšteno, nevezano za konkretan park.

Poslednji put menjao 800 dana 30 Maj 2012, 09:23, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
Na stranu to o malverzacijama, to stoji, ali su onda trebali otvoreno tako reci a ne smarati sa grupama i glupostima tipa ne damo picin.

a onda ne bi niko imao muda da izadje.

Citiraj:
Na fejsbuku ih se skupilo 20 HILJADA, ja kontam dizu treci srpski ustanak, kad ono njih 200 dodje

ma znas kako idu te grupe, neko ima 500 prijatelja i sve ih ubaci u grupu. A mislim da i onaj Dakic već imao dosta svojih kroz druge aktivnosti

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ko je nostalgican neka place. Nostalgija je slabost koja usporava coveka u daljem napredovanju kroz zivot. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
bas tako :)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ja pokušavam da razumijem tih 50 ljudi koji su se okupili na tom parku, i jedino što mi pada na pamet, kao motiv njihovog štrajka je nostalgija.
Ako su neki interesi, ja o tome onda nemam pojma i drago mi je da sam TNS-ovo petogodišnje dijete! :)

Svjesna da se bez mnogo napora može razumjeti čovjek. I da se sa mnogo napora ne može razumjeti, ako je taj čovjek forumaš. :P :lol: Šala, opet.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
A ko kupuje te stanove kad narod stalno kuka kako nema para i prezivljava od 1. do 1.?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedino smisleno na sta treba uricati je nekav pravilnik koji ce obezbijediti standardizaciju u gradnji. Jbg-a, ljudi su po Bl gradili privatne kuce bez dvorista pa se sada cude sto im neko uklanja jedino zelenilo u blizini.

Trebam dalje crtati?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Ja pokušavam da razumijem tih 50 ljudi koji su se okupili na tom parku, i jedino što mi pada na pamet, kao motiv njihovog štrajka je nostalgija.

meni, recimo, nije pala na pamet nostalgija, vec zelja da se ocuva neka zelena povrsina kako ljudi ne bi totalno odlijepili medju sivilom zgrada

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ko je nostalgican neka place. Nostalgija je slabost koja usporava coveka u daljem napredovanju kroz zivot. :)

Kad pustas brcice? :lol:

Elem, nostalgija je ok, ali treba biti i realan pa sebi priznati da bi i tu bile barake samo da su zatrebale.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ni meni nikakve veze s nostalgijom, ja sam uvijek bio protiv onakvog izgleda parka i bio za to da se isti uredi da liči na park, to je ono za šta bi se i sad trebalo zalagati kao alternativu zgradama.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
predlažem da se picin park posthumno preimenuje u park doktora Mile Radišića (čovjek je pošteno kupio diplomu)
Tako može stati uz rame sa parkom dr. Mladena Stojanovića

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Znaci ti u dvoristu svoje kuce ne smes nista raditi dok se gradjani ne sloze sa tim, super razmisljanje

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
Meni nije opet jasno sto se unistava zelena povrsina umjesto da se uredi i napravi parkom, a isti ti stambeno poslovnni prostori i ostalo prave umjesto onih baraka izmedju med. elektronike i picinog parka i umjesto onih stracara na paskulinoj pilani. taj prostor na paskulinoj ciglani isti ako ne i veci i blizi centru i sve ostalo. sto se ne demontira cajavec ako je vec propao. ima koliko hoces prostora sa zapustenim zgradama, otpadom i cudima, a unistava se zelenilo.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ma da je to posteno steceno...niko ne bi rijec rekao,sta ti radis u svom dvoristu...al to je OTETO od drustva,svih nas...nije to njegova djedovina...ljudi se bune jer su shvatili kako su opljackani...NAZALOST,KASNO SU SHVATILI

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ko je opljackan?
kada?
sto se nije bunio u trenutku pljacke?
sad se sjetili...

meni je zao parka..jeste da nije bio neki park, trebalo ga je srediti..ono ruglo sto je ostalo posle baraka dovesti u red...ali, privatno vlasnistvo, regulacioni plan prosao..dovidjenja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]