banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 11:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2012, 16:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
raja nabiste mi komplekse :lol: :lol: :lol: meni ne djeluje bas toliko pretjerano.....evo jos dve fotkice konkretnog mjesta da bolje prosudite dal da brisem il ne ....uglavnom kao sto sam rekao maketa je jos u fazi prljanja ima tu jos dosta sitnica :wink:
Slika
Slika

i dve s donje strane da prosudite i vidite gdje sam stigao i kako izgleda donjka trupa
Slika
Slika

kao sto vidite prilikom brisanja sam otkinuo jedan nosac sa usisnika al sta je tu je imam bar lijepka na zalihama :lol:

i jedan link za po meni najbolje uradjenu susku u 1:72 ko uspije bolje od ovog svaka mu cast..mene je odusevio
http://www.aircraftresourcecenter.com/G ... ao/00.shtm

ps.a niko mi ne rece tj.posavjetova dal da radim onu karakteristicnu crvenu guljotinu na nosu :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

a evo malo i musavih suski da me koliko toliko opravdaju :lol: :lol: :lol:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

a mislim da te mrlje nastaju i zbog ovog :D tj.ic mamaca...uh opet se pravdam :lol:
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Opravdano jos krmaci haha

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 19:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
elektra777 je napisao:
Warrior of the Light je napisao:
Nigdje; nekad ih je uvozio Merkator ali ih više nemaju otkad su promijenili dobavljača. Nevjerovatno je da na nivou čitave države nema ni jednog jedinog uvoznika. Da se nađe neko pametan ko drži neku bolju knjižaru, prodavnicu igračaka ili nešto tako, pa da krene uvoziti makete i opremu, napravio bi posao vijeka. Al šta ćeš kad ljudi pojma nemaju...

Ja se sjecam da su bile u Merkatoru, ali kad sam nedavno pitala "tetu" tamo, zena me samo blijedo pogledala...pih...znaci nista do BGD ili ZG..

ahahahaha.. oni i kad su imali te makete, kad bi ih pitao za iste.. blijedo bi te pogledali! :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ha joj.. ne znam sta bi ti rekao, opet tvoje prljanje ne lici na ovo na slikama koje si postavio! a drugo, sad ovaj dio ispod sto si prljao.. imam osjecaj kao da si ga samo trljao a ne vukao linije u smijeru strujanja vazduha! djeluje mi nekako neuredno prljanje! nema ni odakle pocinje ni gdje se zavrsava i blijedi...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 19:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ej... ovo mi je bila preokupacija zadnja 3-4 dana! daj mi recite, bar vi dioramasi, tenkisti.. jesam li na pravom putu! prvi put radim ovaj paint chipping, dioramu.... u glavnom nesto ovako! i to mi je ideja sinula jutros tako da je ova cerada, postolje... sve se desilo jutros zahvaljujuci ovom ruznom vremenu! :) pilot je cucnuo pirje 45 min! :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

overall, ceradom sam najzadovoljniji kako mi je ispala! :)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
@Fly by wire, ok slažem se da znaju biti prljavi odozgo, ali nekako mi to prljanje odrađeno na maketi ne liči na taj tip zaprljanja koji se vidi na slikama. Naravno, to je samo moje subjektivno mišljenje, možda zato što ne volim preprljave avione :) a to naravno radi onako kako ti se sviđa i nikako drugačije :)

@nenobl, ovo izleda jako zanimljivo, naravno neka dioramaši kažu konačni sud, ja bih samo rekao da možda trebaš maknuti figuru pilota jer se vidi da je avion kao stajao duže vrijeme tako rasturen, pa ne znam šta bi pilot tu tražio (osim ako ga nije u'vatila nostalgija za njegovim starim avionom, pa došao da ga malo obiđe, u punoj letačkoj opremi :D )

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 21:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Toooo neno kralju samo opleti.E ovako za prvu zahrdjalu stvar super je.Sad male ne zlo namijerne sugestije za u buduce hrdju radi u vise nijansi znaci negdje tamnija a negdje svijetlije ono vremenski posto hrdja ne hvata isto svugdje sledece koliko znam na tom avionu ima i aluminijuma pa malo doradi draybrush mozes dodati malo neke mahovine po njemu kao da ga je i to pocelo jesti,onau ceradu ili satorsko krilo haha zaprljaj isflekaj ga,prasine dodaj,doradi panjeve previse su novi ili klocne,dekali su isto previse cisti i novi.Eto to je za sad znaci bez ljutnje prijateljski ok??Drago mi je za ovo nemas pojma koliko.
Ps.oko bilo koje pomoci da ti treba u vezi ovih stvari pitaj tu sam pomocu ti.I DA NASTAVIS SA DIORAMAMAAAAA

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 22:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E sad drage kolege i od mene za veceras nesto polako je dovodim kraju.Nazalost kao sto sam rekao nemam odgovarajuce figure cobana a ni ljudstva ove mini patrole A I NISAM NIKAD RADIO FARBAO FIGURE tako da nema ni vojske a ni cobana i ovaca ali ima nesto sto je ostalo iza njih hahah.Jos samo kontam da uradim zastave na vozilima razmisljao sam iz fazona BIH zastavu staviti posto sam ovo radio kao poklon mom vodu haha.Ako neko zna i umije da radi u korelu zamolio bih vas da mi objasni kako da uradim to.Evo slike pa naravno komentari dobre i lose stvari naravno.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Neno, ja ovo tvoje kapiram kao upustanje u nesto novo i experimentisanje, pa ga stoga zdusno podrzavam.
Darijan ti je vec rekao za razlicite nijanse, a posto je to jako kompleksna prica, jedino je pametno da te uputim
na najboljeg na svetu za rdju, http://modelerssocialclub.proboards.com/index.cgi
Jedan moj licni zakljucak je da kad kreces u olupine, nemoj se libiti da masakriras model, to je tek posebni pravac,
a postaje i jako zanimljivo kad pocne da se vidi konstrukcija i unutrasnjost. Eh, ovu pricu sam vec jednom davno
imao sa Darijanom, pa se navukao ko soko-diler iz filma Parada.
Darijane, seti se price iz Gale, o ispucaloj farbi po cepanici, pa jak crveni pin wash za zar od plamena i slicno...
Zeljo, stvarno si me zbunio sa ovim slikama, ali mi je najveca enigma kako od onih prethodnih slika dobi na kraju
ovo? Mozda, mozda, mozda, malo da se prljanje ipak svede na lokalne delove, a ne na prakticno sve????
Ali lako je sad pametovati!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 00:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

opa! :) Darijane, prije svega, ni milimetar ti ne zamjerim na sugestijama glede diorame! prvi put radim nesto ovako tako da mi je svaka rijec bilo kakvog upucivanja dobro dosla! ovo "dioramisanje" sam nasao kao jako zanimljivo ali u trenucima stanem.. i ne znam gdje dalje! :) nemam maste! :) da budem iskren, ovaj avion sam izvadio iz kese za smece! posto sam ga se vec bio odrekao! onda sam naisao na neki tutorial za paint chipping sa soli. tako da sam to samo probao.. onda se nadovezalo jedno za drugim! mogao bi ovo, mogao bi i ono, pa i jos ovo.. tako da je sve to nadiralo iz minuta u minut! :) kao prva dioramica.. meni izgleda simpaticno! :) e sad.. to nijansiranje rdje i prljanje cerade, poradicu i na tom ali hvala ti za te sugestije jer mi ni na pamet nije palo! :)
@Zli, mislim da je raditi "olupine" puno zahtijevnije nego regularne modele! ali puno puno zaebanije! :) gledacu da odem u prirodu i nabavim nekakve cjepanice... pa da doradim jos malo! :) hvala na komentarima i kritikama!
a za ovog Su-27... jbg.. mislim da se svi slazemo oko prljanja! :D "Radivoje, intervenisi"!!! :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 00:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hehehehe.. a pilot.. a coeku bilo tesko, vjerovatno je popio koju pa sjeo malo da ga zelja mine! :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 12:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ovako, sinoc sam bio malo pripit pa zaboravio pitati...

Darijane ili Zli... nijansiranje rdja boje radim standardno.. dodavanjem tamnije nijanse, a? e sad me zanima isto tako kako dobiti one curke rdje??? ako znas na sta mislim... dalje, kako i cime da isprljam ceradu?? dekale.. prljao sam ih ali izgleda nije bas dobro ostalo! za efekad rdje koristio sam kredu kao pigment! i nije lose!!! jako mi se svidja! ove klocne, gledacu da nadjem neka drvca vani da lice na nekakve klade!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 15:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ej drugari, jos jedno pitanje.. da SLUCAJNO, NE POSTOJI NEKI NACIN DA SACUVAM DEKALE KOJI SU VEC ZALIJEPLJENI NA AVION??? hocu da restauriram jedan Eurofighter koji sam ofarbao auto lakom! lak je prilicno glatak, pa kontam da nema neke opcije???

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je to nemoguće. Možda bi i mogao da ih skineš, ali kako ih sačuvati i ponovo zalijepiti?
Koji ti dekali trebaju, imam ja višak dekala za EF 1/72 jednosjed pa ti mogu prebaciti.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 01:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

oke je, snasao sam se za dekale! i meni je ostalo nesto za jednosjed tako da cu uspjeti iskombinovati! ako gdje zapne, javim! cuvaj ih! :D

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2012, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja sam vec zapoceo sa novim radom! F-15E strike eagle... jako siromasno detaljisan cockpit za Academy! ocekivao sam puno vise od njih! cak nisam imao puno opcija ni za samogradnju! sjedista sam jedino doradio!

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vidim radi se radi......neno na dva fronta :wink: ..dobar pocetak sa dioramom..a sto se tice petnaestice isti kalup kao i moj nadam se da su bar dekali bolji jer mene su napatili..dobro uradjena sjedista :wink:

darijane sta da ti kazem s ovom dioramom rasturas..samo napred extra je 8)

zliki ne skonta te bas najbolje za ono kako sam dobio od onih slika ovo,mislis samo na prljanje ili na farbanje u globalu...sta znam mislim da nisam omasio boje i da sam pogodio tu nijansu plavih za suske,a za prljanje sam usled vasih primjedbi morao skinuti ono iznad izduvnika na trupu da me ne prozivate :lol: ..al muka ziva bila za skinuti upilo se skroz u gloss lak pa sam morao usled silnih pokusaja sa raznim muckalicama na kraju prljavstinu otklanjati vodobrusnim smirglom ...nije bilo druge mogucnosti...jest da je bilo rizicno al sam uspio...sto se tice donjeg djela on jos nije gotov pa ga necu komentarisati al ga kontam solidno ostaviti prljavog 8)
pozz sa sve vas i samo udrite i po maketama i po kritikama :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Baš čudno da se toliko upilo da si morao koristiti šmirglu :o Obično je dovoljna topla voda i sapun... a neka manja zaprljanja se mogu obrisati gumicom za brisanje.

@Nenobl, dobar je taj kokpit, zatvori kabinu i neće se previše vidjeti, taman će da bude.

Btw ja sam počeo restauraciju MiG-21, evo par slika:

Slika

Bio je loše ofarban farbom iz srebrnog markera i pun ovakvih ogrebotina:
Slika

Pa sam skinuo farbu pomoću Mr. Muscle i odradio poliranje finim šmirglama:
Slika

Uspio sam sačuvati detallje u kokpitu; kontam da malo doradim sjedište i to će biti u redu:
Slika Slika

Inače ću koristiti ovu tehniku: http://www.essmc.org.au/Natural_Metal_Finish.html
Za probu sam polirao rezervoar finom šmirglom i isprobao metalajzer, po uputstvu s onog sajta poliran je četkicom do visokog sjaja, zatim zaštićen Prontom razblaženim s oko 50% vode, zadovoljan sam kako je ispalo:
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

cudno jeste al se nije dalo neznam zbog cega ugl.smirgl je radio :lol:

reci mi jel restauracija u jugoslovenca il? interesantna tehnika za metaliziranje 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]