banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 489 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
Daljac je napisao:

Ово сам и ја хтио да поставим. Све је речено!

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pre svih treba da odgovara onak koji je glavni u ovom klubu i ko je dozvolio da ovaj avion poleti, a da je odgovornost na dole prozvanim, jeste i to velika, ali sumnjam da ce se setiti da odgovore na ovo pismo, a ne da ucine ono sto se trazi od njih i sto je moralna ako ne neka druga duznost...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2007, 23:41
Shadow je napisao:
Баби Папушка je napisao:
Da li je tebe ili tvoje kolege ova nesreća obeshrabrila?

Ja imam neki osjećaj, a uvažavajući ovo što si ti rekao da će sve biti svaljeno na jadnog Alena, možda sam puno gledao filmova o teorijama zavejra.

Данас је у Блицу изашао чланак о несрећи и апсолутно све су свалили на Алена. Прво иде наслов ''Пилот крив за несрећу'', а онда у тексту пише да је ''урадио маневар након квара на мотору''. Сад може бити крив не знам ни ја ко, 5 младих људи је изгубљено :cry:

NOVINARI SU NAJVECI SMECARI....GOVNA OBICNA.........mnoga neistina su iznjeli i uopste neprovjerenih informacija. NEMOJTE KOMENTARISATI BILO STA.

VAZDUHOPLOVCI NIKAD NE UMIRU, ONI SAMO ODLAZE I NE VRAĆAJU SE.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Shadow je napisao:
Daljac je napisao:

Sve je receno, opsti JAVASLUK..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
rotor je napisao:
prasica je napisao:
Da, i?

sta I?...avion za cetvero njih 5-etorica bilo unutra...

I sta sad? Ti si strucnjak za Cesnu 182? Strucnjak, kao i ona novinarka Blica koja danas na naslovnici blati pokojnika, koji jos ni sahranjen nije?
Pa, sram da vas bude.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2007, 23:41
srdjanBL je napisao:
Shadow je napisao:
Daljac je napisao:

Sve je receno, opsti JAVASLUK..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Covjek je smogao snage.....samo nikoga nije briga.....kakav smo mi to narod.....sad kada citam ovo kao da se sve ponovo desava :( :( :( :( :( :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:48 
Veteran
Veteran

Ma uzas jedan, i sve ce za 15 dana da prodje kao da se nije ni desilo, samo ce porodicama i prijateljima ostati tuga a JAVASLUk ce i dalje da traje jer za drugo i nismo....

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
rotor je napisao:
prasica je napisao:
Da, i?

sta I?...avion za cetvero njih 5-etorica bilo unutra...

I sta sad? Ti si strucnjak za Cesnu 182? Strucnjak, kao i ona novinarka Blica koja danas na naslovnici blati pokojnika, koji jos ni sahranjen nije?
Pa, sram da vas bude.

Nije bitno je li strucnjak ili nije, mislim lako je pametovati nakon ovakve nesrece, ali sa ovakvim stvarima se ne treba zezati i maksimalno se treba pridrzavati propisa, em su avioni stari, em slabo odrzavani, tako da i najmanja greska dovede do nesrece, mozda su oni ovo radili milion puta, ali milion i prvi je doveo do ove tragedije...

Kao sto rekoh, nije kriv pilot, nego onaj ko je dozvolio da lose odrzavan i star avion leti preopterecen, nazalost uglavnom stradaju oni koji su najmanje krivi za to :(

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Hertzog je napisao:
Pre svih treba da odgovara onak koji je glavni u ovom klubu i ko je dozvolio da ovaj avion poleti, a da je odgovornost na dole prozvanim, jeste i to velika, ali sumnjam da ce se setiti da odgovore na ovo pismo, a ne da ucine ono sto se trazi od njih i sto je moralna ako ne neka druga duznost...

Amin

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bitno je je li strucnjak ili nije, jer daje sebi za pravo puno toga.
Odvratno. I jos, povrh svega, recenicu pocinje sa HE. Treba posebna tema, ali ja ne vidim da se neko ovdje posebno razumije u avio motore i probleme u njihovom radu,tako da je i izlisna tema.

Tuga je neizmjerna, a mi smo obicna mahala.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:04 
Veteran
Veteran

Pa evo razumje se otac pokojnog Stefana, sve je objasnio i po misljenju njega kao strucnjaka kolega rotor je upravu, nije isto pretprati avion i auto sa plus jednim vise.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije isto ali je slicno. I pretepano auto gubi stabilnost, brzinu i duzi je put kocenja, samim tim upravljivost istog je smanjena, e sada vidi kako je sa avionom.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
I sad ispade lose sto su ljudi servisirali u ozbiljnoj firmi iz srbije ,nego u nekoj novoosnovanoj BL firmi koja je preko ko zna kojih stela dobila licencu za rad...garant servisiraju vladine avione pa su tako i osnovani...a u takvim firmama cijene su 3-5 skuplje od realnih,jer nisu ni najmanje konkurentni...kao i firme koje nabavljaju racunare za drzavne firme i drzavu..samo poledajte fakture... Mislim,ne mora ovo znaciti nista,ne znam nista o ovoj firmi ikar ili ko je vlasnik,ali pretpostavljam da se radi o takvom nekom lopoluku,kao i sve ostalo kod nas...i onda popizdim kad neki tamo pametni novinar izmedju redova napise,krivi su oni sto nisu servisirali u domacoj fimi,kao nase firme ovde najbolje !

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ако је све тако као што се прича, онда је овако нешто било и очекивано. Као што се може и очекивати да нико неће за ово одговарати.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja shvatam da je Stefanov tata u soku i da on, kao radnik aerodroma, raspolaze informacijama i podacima, ali mi nije jasno da je i pored svega toga sto je znao, svom sinu dozvolio da skoci blizu 200 skokova iz takvog aviona.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
srdjanBL je napisao:
Pa evo razumje se otac pokojnog Stefana, sve je objasnio i po misljenju njega kao strucnjaka kolega rotor je upravu, nije isto pretprati avion i auto sa plus jednim vise.

Mene cudi jedna stvar. Vjerujem da su ti momci ( Karan, Goronja i pilot) znali sta je dozvoljeno a sta ne i da ne bi stavljali glavu u torbu dodajuci u avion jos dva clana :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
мислим да ово није први пут да овај авион узлеће тако и у том стању и да су они који су сјели у њега били свјесни ситуације (бар ови искуснији).. само што се на велику жалост сад догодила трагедија.
неко ме данас подсјети на ону несрећу ученика П.П. Његош у ЦГ прије неколико година кад је на броду било дупло више особа него што је дозвољено. не знам да ли је неко одговарао тада, не знам ни да ли ће сад..
јако је ружно ово што новине пишу, извлаче сами неке закључке и праве сензацију од туђе несреће.. неколико таквих случајева је било задњих дана.. почев од премнулог дечка кад су писали о стероидима па до оне трагедије кад је мајка упуцала сина/синове итд..
све то нажалост говори у каквом је бесвесном стању ово друштво и какви смо људи заправо.
трагедија ме посебно погодила јер је један од настрадалих био мој школски другар а другог сам познавао индиректно.

искрено саучешће породицама настрадалих.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ajkula je napisao:
srdjanBL je napisao:

Mene cudi jedna stvar. Vjerujem da su ti momci ( Karan, Goronja i pilot) znali sta je dozvoljeno a sta ne i da ne bi stavljali glavu u torbu dodajuci u avion jos dva clana :-?

што се тиче тог, неко је окачио оно на енглеском: Cessna 182 Skylane is an American four-seat, single-engine, light airplane, built by Cessna of Wichita, Kansas. It has the option of adding two child seats, installed in the baggage area.

њих је било пет, са избаченим дјечијим сједишитима и без дјеце... рецимо да су у идеалним условима та сједишта заједно са дјецом тешка 60ак кг + пртљаг (ког они нису имали) а врата авиона су скинута.. дакле, што се тиче носивости она вјероватно није била нарушена.. и ако јесте то је било мало..

е сад.. да ли су та скинута врата могла да утичу на несрећу.. не знам, али оно што знам са фотографија са пријашњих скокова је да их никад није било..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa verovatno je skidanjem vrata narusena aerodinamika i otpor vazduha, a samim tim je dodatno opterecen motor

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 15:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
Prasice...sta sam ja to napisao, a da ovaj od Srdjana tata nije spomenuo u ovom pismo koje vidi se da je napisao covjek koji je strucnjak u svojoj bransi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 489 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]