banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 03:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 368  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2012, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Uz Vrazalića spominju se dolasci Doborca iz Magdeburga i Matića iz Izvidjača.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Doborac je sjajan plej, ugovor mu ističe na ljeto al nekako mi zvuči nerealno da iz Bundes lige dodje ovamo. Bili bi još jači na toj poziciji, 2010 je bio ubjedljivo najbolji strijelac lige.
Mi moramo dovesti desnog beka, nemoze to ostati samo na Obradoviću.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kako je "dječiji vrtić" pisao istoriju Borca?
Rukometaši banjalučkog Borca na današnji dan su 19. maja 1991. godine osvojili pehar namijenjen pobjedniku prestižnog IHF Kupa.

Talentovana generacija Banjalučana, popularno nazvana "dječiji vrtić" održala je rukometni čas Starom kontinentu i osvarila podvig kojem se malo ko nadao. Na premijeri se lako obračunala sa belgijskim Herstalom (20:20, 26:18), zatim je pao i njemački Empor (22:18, 17:14), poslije čega je na red došao Tusem Esen. Slavni klub bio je dostojan rival, ali i on je nakon dramatičnog dvomeča morao da čestita boljem (17:24, 19:12).

Za kraj, četu Velimira Petkovića čekao je još jedan težak ispit protiv moćnog CSKA, koji je predvodio, u to vrijeme, jedan od najboljih rukometaša planete Talant Dujšebaev.

Rusi su za mnoge bili favoriti, ali se "crveno-plavi" na to nisu osvrtali. U "Boriku" su odigrali maestralno, svi, od prvog do posljednjeg, a najbolji među jednakima bio je golman Zlatan Arnautović, koji je naprosto izluđivao "armejce".

Na svom parketu su mladi Banjalučani slavili 20:15, nakon čega su odigrali hrabro i u revanšu. Pružili su sjajnu partiju i žestok otpor domaćinu, kojem je jedina utjeha bila Pirova pobjeda 24:23. Slavlje "dječijeg vrtića" moglo je da počne, a da nije bilo rata na prostorima bivše Jugoslavije, takvih i sličnih podviga rukometaša iz Gospodske ulice bilo bi i više.

Tadašnji strateg Borca, a danas njemačkog Gepingena Velimir Petković uvijek se rado prisjeti istorijskog podviga.

"Bili smo kao porodica. I dan danas smo u kontaktu, obilazimo se i družimo. Vjerovali smo u sebe, disali kao jedan i to nam je donijelo pehar. Kada smo eliminisali Tusen znali smo da možemo otići do kraja. Istina, postojao je blagi strah od CSKA, koji je tada bio jedan od vodećih timova Evrope, pogotovo što se revanš igrao u Moskvi. Međutim, kada je meč počeo, bili smo svjesni da je pehar naš. I dan danas sam ponosan na te sjajne momke", rekao je Petković, prenosi zvanični sajt banjalučkog kluba.

Crveno-plavi su znali proslaviti istorijski podvig

Golman Mehmedalija Dado Mulabdić ističe da se na startu sezone ni najveći optimisti nisu nadali ovakvom uspjehu:

"Malo ko je očekivao takav rezultat. Primarni cilj bio je da se kao perspektivni tim što duže zadržimo u Evropi. Time bismo stekli neophodno iskustvo za naredne poduhvate. Te 1991. godine bili smo najmlađa ekipa u bivšoj Jugoslaviji tako da u Kupu IHF, barem na početku, nismo mogli praviti ozbiljne planove. Međutim, odlična selekcija ekipe uticala je da se upustimo u borbu za sam trofej. Otišli smo do kraja, srušili moćni CSKA i prigrabili pehar. Kako se tada radilo u klubu i koliko je dobar bio izbor mladih igrača dovoljno govori podatak da smo već sljedeće 1992. godine osvojili i nacionalni Kup Jugoslavije".

Član "dječijeg vrtića" Dragan Marković, a sadašnji trener Borca m:tel tvrdi da bi ova generacija Banjalučana osvojila još mnogo trofeja da se ubrzo po osvajanju trofeja nije razišla.

"Zli rat se ubrzo proširio zemljom i naša generacija se praktično raspala. No, to lijepe rukometne trenutke zauvijek ću pamtiti. Emocije odmah prorade kada ih se sjetim. Bio je to najsrećniji dan u mojoj karijeri, a vjerujem i većine mojih saigrača. Bili smo klinci sa trofejom u rukama. Imali smo mladu, ali odličnu ekipu. Disali smo kao jedan. Malo je timova koji su sa tako mladom generacijom napravile sličan podvig. A naša je bila evropsko i svjetsko rukometno iznenađenje", prisjetio se popularni Marka.

Borac - CSKA 20:15

DVORANA: "Borik" u Banjaluci. Gledalaca: 3.000. Sudije: Jo Niser, Vim Štruik (Holandija). Sedmerci: Borac 3 (1), CSKA 3 (3). Isključenja: Borac 10, CSKA 8 minuta.
BORAC: Arnautović, Mulabdić, Prtina, Maglajlija 3, Perić 1, Golić, Knežević 6 (1), Stupar 1, Marković, Nezirević 5, Čop 2, Jović 2. Trener: Velimir Petković.

CSKA: Sukosjan, Jermoljin 2, Medvedev 4, Kozlov, Murzakov, Antonevič, Kačkan 1, Dujšebaev 4, Vlaskin, Seregin 1, Gozpidin 3 (3), Levin. Trener: Anatolij Fedjukin.

CSKA - Borac 24:23

DVORANA: USZ CSKA u Moskvi. Gledalaca: 1.000. Sudije: Ole Kristensen, Per Godsk Jorgensen (Danska). Sedmerci: CSKA 7 (5), Borac 4 (4). Isključenja: CSKA 10, Borac 16 minuta. Crveni karton: Mihail Kozlov (CSKA, treće isključenje), Talant Dujšebaev (CSKA, diskvalifikacija).

CSKA: Sukosjan, Levin, Jermoljin 1, Medvedev 1, Kozlov, Murzakov 7, Antonevič, Kačkan, Dujšebaev 5, Vlaskin, Seregin 3, Gozpidin 7. Trener: Anatolij Fedjukin.

BORAC: Arnautović, Torlo, Prtina 2, Maglajlija 5, Perić 1, Golić, Knežević 6, Stupar 2, Marković, Nezirević 4, Čop 3, Jović. Trener: Velimir Petković.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 17:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Osim Markovica,sa mnom su u srednju skolu u istoj generaciji isli i Davor Peric i Trbo (Samir) Nezirevic,koji je bio takav lik i takvo cudo prirode kakvo se jednom radja u 100 godina...bio je toliko talentovan da je sve moguce sportove igrao za skolu,multitalenat,i cega god da se uhvatio,bio bi uspjesan!...vidim da je i na ove dve utakmice sa CSKA dao 9 golova....svi ovi ostali momci su igrali kasnije za Hrvatsku,Srbiju,Sloveniju,Francusku,on je igrao za BiH,a sad pojma nemam gdje je i volio bih da neko napise ako zna gdje se on sada nalazi i cime se bavi.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Samo da vas obradujem od Radje najvjerovatnije nema nista,ipak se okrenuo Slogi , gigant prati gradjenje sportske dvorane u Doboju ipak je to biznis a rukomet je samo hobi ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pendula, odlicna vijest :)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izvidjac 13 - 12 Borac poluvrijeme

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izgubili 30-26 :(

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 20:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Дебили, након она два пораза од Горажда и сад овог то је једини закључак. И драго ми је што ће се сви расути сад на крају. Ћао лига, ћао куп...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Goražde mi ti se kunemo!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 21:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Против Слоге играмо на стадиону спортских игара...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 21:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
koliko ja kapiram,sad je definitivno jasno da se prvak odlucuje u zadnjem kolu u doboju,a jedino je jos pitanje kome ce sta odgovarati u toj utakmici?

bice invazija na doboj,ko da gledam..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 21:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
3500 капацитет

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Након добрих игара у СЕХА лиги стварно сам вјеровао у ову екипу, али сад сам се тотално разочарао. Шта је у питању, стварно не знам, али је очигледно да су потребне корјените промјене, нешто не штима.

Сада се надати да ће Горажде узети Слогу и онда би нам у Добоју "играо" и пораз до 5 голова разлике. Али ако не можемо узети Слогу титулу не требамо ни освојити.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 23:50 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Markoviću, aj otiđi matere ti.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Buric 7, Matić 6, Malinovic 5 golova. Ovaj trio im je konstantan, nema šta. Nijednom nismo vodili...najefikasniji Obradović 5 golova, Trivundza samo 2 gola. I plus Izvidjac sa ukupno 11 igrača na spisku.
Sloga i Goražde razbili Bosnu i Čelik.

Prvak se odlučuje sledeću subotu u Doboju, valjalo bi da nas što više ide da pobjedimo tamo i da izvučemo ovu sezonu.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Idemo u Doboj :)
Izvucemo egal i libo nas tuki.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ма браво! свака част!

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 00:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2010, 13:33
Ево сад гледам и не могу вјеровати, да губимо онда кад је најпотребније да добијемо. Сачекати крај сезоне, глупо је сад мјењати тренера, и поздравити се са Марковићем.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Samo da Gorazde uzme Slogu u srijedu i mi Bosnu sa što više razlike i biće dobro.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 368  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]