Citiraj:
Šta je po tebi u filmu nerealno prikazano?
Da li su ekstremne navijačke grupe veoma često povezane sa kriminalom? JESU
Da li su vlasnici, menadžeri itd... fudbalskih klubova jako često umiješani u sve to? JESU
Da li ima ljudi u vlasti/policiji koji znaju za sve to ali ne rade ništa? IMA
Da li postoje kvazi-patriotske grupe koje se kriju iza crkve, religije, svetosavlja, a ustvari propagiraju nacizam? POSTOJE
Da li je veliki broj mladih ljudi krenuo stranputicom mržnje i kriminala, a imali šanse da naprave nešto u životu? JESTE
Sve to je u filmu prikazano na realan način, ostali stavovi po kojima neko pokušava da proglasi sve Srbe fašistima isl itd su po meni fikcija..
Доста тога је нереално! А што је још горе филм се ни у ком случају не би смио назвати културно-умјетничким дјелом,јер је класичан вид манипулације и пропаганде,у овом случају контра.
1. Наравно да јесу,али то се не може свести само на екстремне навијачке групе, уствари дакако је боље поставити себи питање шта су то екстремне групе? Да ли је екстремна група нпр. ЦЂ или Фирма?! И шта ако јест по аутоматизму ствари и болесне логике очито је да су они екстремни из разлога што у њиховом саставу су и момци из неких патриотских покрета! А види као Гробар (али прије свега као човјек и као Србин) не браним никога,али УФ се не смије означити као некаква екстремно-радикална група,па ти у њиховом копу имаш и дјевојака и родитеља са дјецом на већим утакмицама,породично иду са Бањице на гостовања (као и у свакој имаш и екстрема,код нас кажу хулигана,али у структури групе има припадника национално-патриотских групација ништа мање него у осталим српским навијачким групама. На
2. Што се тиче власника,сложићеш се они су у филм стављени чисто реда ради,ето као оно пљуваћемо патриоте и националисте,пљуваћемо навијачке организације,глумићемо како нисмо толерантни према педерима и циганима,ал ћемо дати минуту филма и кобајаги корупцији,а све то у најкорумпиранијој влади коју је Србија имала у својој историји.
3. Наравно да има. Али опет кажем поента филма није борба против корупције и криминала,испитавања случајева,поента је ударање на национално-патриотске покрете у Србији. И да ето онако успут,волио бих чути твоје виђење (неовисно о филму) о самим национално-патриотским организацијама,али по могућству аргументовано и без генерализације?
4. Доста је то релативно, увијек је било у житу кукоља,то и сам знаш,можеш то поставити и другачије,да ли на челним позицијама земље има људи који раде на штету исте а у корист неке друге?! Кажем ти све је могуће,али дакако је важније да се ти сви покрети представе управо тако кроз некакве књиге,алкохл,дрогу, дјевојке које дају сваком, кроз шишање на ћелу,ето ја нисам члан ниједног националног покрета,али се сматрам националистом,знам доста ликова који су у српским патриотским покретима,чак и на трибини сам виђао момке, дакле потпуно обични ко и ми,а нека фама о јакнама,ћелама,кајлама,књижуринама.....
5. Види то што се тиче странпутице је представљено у смислу сваки национално-патриотски избор и опредјељење је странпутица, отприлике што мрзити педере који можда иду странпутицом кад ови иду већом и тако у круг,отприлике савршен механизам за оправдање од критике разумног ума и одлично средство за пропаганду.