Maran Ata je napisao:
У чему је твоја грешка ?
Изместио си боголики човечији облик из самог човека који је створен по обличју Божјем, и поставио га у поједине секте, проглашавајући те исте секте да су створене "по обличју Божјем". Да ли си свестан апсурда ?
ne brate. pogresno si me razumio.
nisam ja izmestio bogoliki covjeciji oblik iz samog covjeka pa ga stavio u neku sektu, vec ti pokazujem taj oblik u SVAKOM covjeku!
ja nehvalim sektu, Boze sacuvaj, vec ljudsku bogolikost i Hrista u SVAKOM covjeku!
nekazem stoga, da je sekta stvorena po oblicju bozijem, vec COVJEK.
i to SVAKI covjek.
nevidimo li to, kako da zovemo SVAKOG covjeka bratom?
nevidimo li to, kako da ljubimo SVE nase neprijatelje?
gde ces naci ljubav za SVAKOG covjeka, nevidis li u njemu Hrista?
Citiraj:
То што су поједини људи из тих секти показивали знаке боголикости - христоликости, не значи истовремено да су и те секте 'попримиле тај облик.
Naravno.
ja ni netvrdim da je svako ucenje "hristoliko", vec da je svaki covjek hristolik!i zato sam smio da kazem, da Hrista ima i medju muhamedancima i medju budistima.
nebudemo li to vidjeli, pascemo u iskusenje da bracu svoju proglasimo za djavole i krenemo u krstaske ratove, vodjeni mislju da se protiv zla moramo boriti i da je zlo u "zlim ljudima" a ne u nama samima.
Citiraj:
Прва Божја заповест је "љуби Господа". А кога је љубио Буда ? Самог себе. Кога је љубио Ганди ? Неког паганског бога. КОме се моле мухамеданци ? Паганском богу Арапа - алаху.

ko koga ljubi, saznacemo pogledamo li dijela njihova.
ako su covjekova dijela dobra, on ljubi dobro.
jer iz riznice srca svog, covjek blaga svoja iznosi.
znam da ima bezbroj primjera zlih dijela i u muhamedanac i u budista, ali sjeti se brate, da ih ima i u hriscana.
sjeti se jos i Apostola Pavla...
"4. Јер кад говори ко: Ја сам Павлов; а други: Ја сам Аполов; нијесте ли тјелесни?
5. Ко је дакле Павле а ко ли Аполо до само слуге кроз које вјеровасте, као што и свакоме Господ даде?
6. Ја посадих, Аполо зали, а Бог даде те узрасте.
7. Тако нити је онај што који сади, ни онај који заљева, него Бог који даје те расте.
8. А онај који сади и који заљева једнаки су; и сваки ће примити своју плату по својему труду."
niti je sta Pavle niti je sta Apolo, vec Bog koji cini da uzraste.
neprepirimo se, prema tome, da li je pravedan Pavle ili Apolo, vec molimo Boga da "ucini da uzraste".