Шајин je napisao:
Имала би полиција моју пуну подршку да се стварно боре против криминала... Али они не смију против оних главних, него јуре ситну рибу и кокошаре... понекад ухапсе неког као битнијег, и то разгласе на свим медијима. а након мјесец дана сконташ да је тај лик био само жртвено јагње или у другом случају буде пуштен из затвора због недостатка доказа или нешто тако...
Већ сам негдје писао да имам доста рођака у полицији и доста оних који су бивши полицајци. Има ту стварно добрих људи, али има и много неиживљених мајмуна који су били нико и ништа па користе значку да се ку*че.
Ето овај што је куповао марихуану па га упуцали, показа се да није цвјећка, али исто тако не његовом мјесту је могао бити ваш неки познаник, добар момак, понекад запали мајмуна, и шта, требали су пуцати у њега јер се утрипао па кренуо бјежати? иди трчи за њим и хватај га, ако знаш да је дилер испендречи га и готово. Заболи мене за овим ликом очигледно је и заслужио ово све, али полиција се код нас осилила сутра ће тако урадити мени или некоме кога познајем, то мене брине. А било је већ доста случајева када полиција претјера. Ево један од задњих онако познатијих је био онај када су улетили у ДФК
Daleko od toga da je nam policija savršeno funkcioniše, ali:
- To kada nekoga uhapse pa on bude kasnije pušten uz nikakvu kaznu je odgovornost suda i tužilaštva ( a ne policije) koji su toliko iskorumpirani da je to ravno ludilu...
- Ovo drugo da ima neiživljenih i iskompleksiranih budala u policiji se slažem s tobom - IMA
- zamisli kakva slučajnost da se incidenti uvijek događaju ispred kriminalnih kafića u koje se ni u podne ući ne može i u kriminalnim četvrtima... Ne znam da je ikada policija upala u neku biblioteku, čitaonicu ili pjevačko društvo pa tamo tukla narod i sprovodila torturu... A što se tiče DFK... Vjeruj mi da sam prestao da idem tamo nakon što sam tri puta za redom konstantno imao probleme sa raznim budalama koje tamo dođu nafiiksani pa lome staklo guraju se... Posljednji put su drugarici staklom rasjekli nogu (u sandalama bila) da smo jedva krv zaustavili... Par kolega je bilo u DFK te večeri i isto su bili problrmi slične vrste... I jbg upala je specijala, a zna se kada se oni zapute iz baze, da sigurno neće doći sa salvetom da gostima očiste cipele... Mada ni tada ko je normalno sačekao da prođe racija (nije tipkao telefon, dobacivao drotovima, nazdravljao pivom....) prošao je da mu dlaka sa glave zafalila nije...
Tako da, mani se loših društava i kvartova i siguran si!