banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 22:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2004, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Eво, мени нешто није јасно, па да приупитам... Питање је:

МОЖЕ ЛИ БОЖЈИ ПОСЛАНИК ДА НАРУЧИ УБИСТВО ?

Прича Џабир бин Абдулах:
Алахов посланик рече, "Ко је вољан да убије Каб бин Ал-Ашрафа који је повредио алаха и његовог посланика?" Након тога устаде Мухамед бин Маслама говорећи, "О алахов посланиче! Желиш ли да га ја убијем?" Пророк рече, "Да." Мухамед бин Маслама рече, "Онда ми дозволи да га оклеветам." Пророк рече, "можеш то да кажеш." ... ... ... Када га је Мухамед (бин Маслама) чврсто ухватио, рече (својим пратиоцима), "Држите га!" И убише га и одоше код пророка да га обавесте. Абу Рафи је био убијен после Каб бин Ал-Ашрафа. (Букари 5,369)

Прича Ал-Бара бин Азиб:
Алахов посланик је послао групу људи код Абу Рафија. Абдулах бин Атик је ушао у његову кућу ноћу, док је он спавао, и убио га. (Букари 5,370)

Дакле ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2004, 01:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Maran Ata je napisao:
Eво, мени нешто није јасно, па да приупитам... Питање је:

МОЖЕ ЛИ БОЖЈИ ПОСЛАНИК ДА НАРУЧИ УБИСТВО ?

Прича Џабир бин Абдулах:
Алахов посланик рече, "Ко је вољан да убије Каб бин Ал-Ашрафа који је повредио алаха и његовог посланика?" Након тога устаде Мухамед бин Маслама говорећи, "О алахов посланиче! Желиш ли да га ја убијем?" Пророк рече, "Да." Мухамед бин Маслама рече, "Онда ми дозволи да га оклеветам." Пророк рече, "можеш то да кажеш." ... ... ... Када га је Мухамед (бин Маслама) чврсто ухватио, рече (својим пратиоцима), "Држите га!" И убише га и одоше код пророка да га обавесте. Абу Рафи је био убијен после Каб бин Ал-Ашрафа. (Букари 5,369)

Прича Ал-Бара бин Азиб:
Алахов посланик је послао групу људи код Абу Рафија. Абдулах бин Атик је ушао у његову кућу ноћу, док је он спавао, и убио га. (Букари 5,370)

Дакле ? :roll:

Neam pojma! puno čitaš jeretičke knjige a napadaš nas što to radimo.
Da li bi ti ubio Murata ko Obilić, ili recimo Aliju Izetbegovića prije sveg onog sranja da si znao kako će da bude?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2004, 01:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog.....

Vidim da su ovi komentari vec odavno pisani,posebno ovi prvi,ali cu ipak reci par rijeci.

Bratu Muameru:

Mislim da ti nebi trebao da budes neko ko bi branio islam,brate Muamere.Ne shvati me pogresno,ovaj svijet je i onako obmanut sejtanom,i psovkama,provokacijama,uzvracanjem ruznih rijeci nista nece donijeti za islam za Allaha subhanehu we te`ala,i bojim se da svojim ponasanjem ne izazoves Njegovu srdzbu.Drzi se po strani,jer Allah najvise voli onog koji trazi znanje.Pa potrazi svoje znanje brate Muamere.
sellam

A sto se ostalih ucenika tice izuzev pojedinaca,zelim reci da koliko god se mi trudili da imamo svojine,djece,zena,ljudi,i te granice koje su medju ljudima postavljene,drzave,gradovi,sve mi mozemo imati za neko vrijeme i to samo uz Njegovu volju,ali ne zaboravite da cemo se golim rukama Njemu vratiti da sve i onako Njemu pripada.Pa zar mislite da je Allah Bog ovu zemlju i nas kao "ljude" tek tako stvorio?Ne varajte se,i ne pisite u ime Njegovo svevisnjo,ovakve gluposti.

Ne vrijedjate druge,mozda su kod Boga bolji od samih vas!

sellam i pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2004, 02:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Citiraj:
Па једини Исус чини ми се није убијао,

Koliko ja znam nije ni Buda.
Mislim da negdje u bibliji stoji: ...ne donosim vam mir već mač i oganj...
Ubica je uvijek ubica i nijedna ga religija ne opra i korištenje svetih riječi u takve svrhe je "đavolja rabota".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2004, 02:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ubica je uvijek ubica i nijedna ga religija ne opra i korištenje svetih riječi u takve svrhe je "đavolja rabota".
[/quote]

Pozdrav Sleepy

Lijepo si ovo rekao,mada,ja mislim i ubica kad se pokaje i prestane zlodjela da radi da je Bog mislostiv i da oprasta,naravno ne sve ali veci dio grijeha.A prijasnje objave (prije Kur`ana) su pomenute vec u Kur`anu i ima dosta detalja i ispravki.Znam da se pojedini sa tim ne slazu,ali mi smo svi usitinu od jednog Boga.Ko god je to shvatio nece imati problema sa prihvatanjem islama,jer je to univerzalna religija.
A Allah dz.s je rekao da cemo cak biti zlostavljani i nenapredni,proganjani i muceni,iskusenja radi.Pa smo zato i istrajni na svom putu.
A sto se onog kvasca tice :) :)
Kvasac je u rukama onih koji su predani iskreno Bogu Allahu,i mislim da ova zemaljska kugla ipak najjvise odise Muhammedom a.s i da je vise od pola kugle usmereno ka Kabi

Vidim u prijasnjim komentarima :) da nekome smeta "pranje muslimana"
I moram stvarno da se smijem tome!Sta to nekome smeta sto je necija zadnjica cista? :)
Trebalo bi da smeta prljavstina,posebno ona koja pojedinima iz glave dopire.Mislim stvarno da su komentari ovdje suvisni,al hajd,bi mi nekako smijesno.

pozdrav i sellam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2004, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

О алаховим кћерима:

Истина о три кћери паганског бога алаха у курану...

Најсрамнији догађај у Мухамедовом животу се десио када је направио компромис са Сатаном и говорио његове речи, потурајући их као божје речи. Овај догађај је документован од стране неколико раних учитеља мухамеданства и споменут и у хадисима и у курану. Касније, мухамданци посрамљени да је њихов самозвани пророк говорио Сатанине речи, поричу да се догађај уопште десио. Ипак, остаје чињеница да је цела епизода описана у раним мухамеданским записима.

Позадина догађаја се налази у чињеници да су Мухаед и његови следбеници били прогоњени због напада на паганске симболе Меке, и у жељи да становнике Меке задобије за своје следбенике, компромис је постигнут. Он се састојао у томе да се три кћери паганског бога Арапа поставе као посредници пред богом. После је признао грешку, и повукао своје речи, али авај... то је само доказ да је у ствари - ЛАЖНИ ПРОРОК.

Овај догађај је документован од стране 4 рана Мухамедова биографа: Ибн Ишак, Вакиди, Ибн Сад и Ал Табари.

Табари у својој књизи, том 6, страна 107 пише:

"Када је божји посланик видео како је племе окренуло леђа од њега, није могао да гледа како одбацише поруку коју им је донео од бога, он пожели да нешто дође од бога што би га помирило са тим плеленом... Тада бог откри: Да ли си размислио о Ал-Лат, Ал-Узза и Манат, трећој (кћери паганског бога) ?

Сатана стави на његов језик, због његове унутрашње борбе и онога шта је желео да постигне са тим народом речи: 'Оне су птице које високо лете; њихово посредништво (пред богом) је прихваћено и дозвољено'

Када је Кураиш племе то чуло, развеселише се и узбудише због начина на који је он говорио о њиховим боговима, и слушаше га, док мухамеданци, имајући потпуно поверење у њиховог пророка и поруке које им он доносаше од бога, не сумњаше да је погрешио..."

Реч је дакле о догађају који су описали сами мухамеданци...

Пророк или преварант ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2004, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Samo da pojedini ne dobiju sliku o Islamu kakvu Maki ima u svojoj glavi :)

Uzvisaeni Allah jasno u Kur`anu kaze da sebi nije uzeo ni druge ni djece,

Dakle,nema ni zenu ni djecu.
Lijek je Marane za svakoga,pa potrazi sebi lijeka,prije nego sto ga drugima preporucis

pozdrav i sellam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2004, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Коме веровати ?

1. Џенити која овде покушава спасти оно што се спасти не може.

2. Четворици биографа који описаше како у курану стоје сатански стихови.

Коме ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2004, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata je napisao:
Коме веровати ?

1. Џенити која овде покушава спасти оно што се спасти не може.

2. Четворици биографа који описаше како у курану стоје сатански стихови.

Коме ? :roll:

jedino ovdje sto se ne moze ispraviti si ti Maki.
8)

Meni ne mora niko da vjeruje,ko sam u stvari ja?Zar sam tako poznata licnost kao ti? 8) ma,ne......nisam ja heroj kaji moze bilo sta da spasi,ako nekome nesto nije jasno,kao tebi npr,dzaba ti je vallahi objasnjavati ali eto,Allah te je stvorio pa Njemu hvala,no ko si ti zapravo?Iblis?Sejtan,Dzedzal? subhanAllah!erstarkvirullah

to je jedno od Allahovih iskusenja poslato nama vjernicima....ali mislim da si od Dzedzala,rece Uzviseni subhanehu veteala,prepoznacete ga,pa eto.Jako si recit,jako uporan u svojim zlodjelima,ali sam ja Njegov rob i nemozes me zavesti niti odvratiti od Njegova puta

euzubillahiminesejtaniradzim bismillahirahmanirahim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 03:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно да је педофил Мухамед добро мислио на то како да заштити своју измишљотину и секту, па је рекао како ће то бити за његове следбенике "искушење", а поврх тога им је наредио да са таквима ни не разговарају... :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2005, 23:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Mar 2002, 01:00
kakav ste vi to narod i ljudi da se nkad ne zainteresujete ko vam je bio pra pra pra deda pra otac...pa kakav si covjek da zmiris stalno pred istinom...covjece raspitaj se malo.znas jako dobro kao sto to priznaju svi visoko obrazovani muslimani BiH i Srbije da su im porijeklo hriscansko i Srpsko uglabnom..oni to priznaju, u tome je covjecnost....sta se razbacujes necim sa cim nemas veze ....

AKO NE SUTRA ONDA ZA KOJU GODINU ALI IDEMO U TOM PRAVCU I NISTA NAS NECE ZAUSTAVITI!!!

DRINA NIKAD NIJE GRANICA ZA SRBE BILA!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Hm
Muslimani ne veruju u Isusa da je Sin Bozji.... a prihvataju bibliju.... a sin Bozji se svuda u bibliji pominje... tako da se u principu negira cela biblija, a oni je opet prihvataju.... kao prorocku knjigu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 08:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
boys+ je napisao:
jel to ona vjera gdje peru guzice seb pa kad ostane ispod noktiju nema veze kad budu jeli izace;ili ono zene se i udavaju se izmedju sebe u familij pa zato se radjaju sve ovaki debili pogledaj samo ove nase domace(GLUPI I JADNI ZELENI MUAMER ODNOSNO VO ITD DA IH NENABRAJAM)turci ako niste znali cak u TURSKOJ su zabraniti brakovi u porodici jel vise neznaju sta bi stolikom bolesnom djecom toliko o vasoj vjeri.

Imam vrlo dobru prijateljicu... sirijanka. Pravoslavka. Vrlo religiozna sa jos religioznijim roditeljima. Kod njih je dozvoljeno da se uzimaju u familiji. Ona to nece ali stari joj je vec dovodio neke rodjake. Sta se jos tu desava ne zelim da pricam ovde. Zao mi je... :(

Drugim rijecima, nije sve crno-bijelo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]