banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 11:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 128  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
OK ako ce mijenjati odnos ekipa u CL. Ali 32 ekipe je taman.
Englezi bi ladno mogli imati 6. Ako do toga dodje, mogu tutnuti i Spancima jos jedno mjesto, jer ljudi ispostuju evropska takmicenja uvijek. Svabama je dosta 4 mjesta.

Ali zamisli 64?!
Ovo je krenulo od De Laurentisa. On je dao prijedlog da se igra "Super liga" od po 8 timova iz liga petice. Sto bi reklo 40 timova. To je tek glupo. Ne bi mogao gledati Benficu, Ajax i slicne timove koji su velikani ovog takmicenja. A gledao bi Ren, Tuluz i "Sent-Etien".
I onda je ovaj gmaz to malo uzeo i preradio i njegova je ideja da budu 64 tima. :-?

32 tima, smanjiti broj timova iz Honolulua i sa Djevicanski ostrva, a Englezima dati 6 mjesta, Spancima 5 ili 6 i zabarima bar 4. Ko se ugura medju 32, ugura.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Elvis Presley je napisao:
Po meni bi ovo bilo odlicno.

Jer bi tada u LS mogao da gledam klubove koji to i zasluzuju ako ce npr. Engleska dati 6 predstavnika. Celsi, Totenhem ili Njukasl svakako zasluzuju da igraju LS vise od npr. Kopenhagena ili nekog Makabija.

E sad, 64 ekipe je stvarno puno...

Da, a zato bi iz Spanije trenutno isli Malaga, Levante, Osasuna, kakva bi to LS bila? Ili iz Njemacke M'gladbach, Stuttgart i ko zna ko jos, jedino sto Engleska ima dovoljno jakih klubova za tih 6 mjesta i mozda Italija, ostali 0 bambija..

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Italijani imaju imena za tih 6 mjesta, ali da su sad toliko jaki, nisu. Ja bi njima dao cetiri mjesta. I taman.
Malaga i Mehengladbah mozda nisu zvucni klubovi, ali igraju jako dobar fudbal.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
каква црна 64 мјеста. :roll: Оваква структура такмичења је добра,мада ми је она боља кад се друга фаза игра по групама,више добрих текми буде.

И Италија у сваком случају заслужује мјесто више од Њемачке (наравно коефицијент је неумољив).

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato sam i rekao mozda, opet su to imena koji ce manje vise svake godine biti dobri..
Mah, igraju jednu sezonu (dobro Malagu su neki seici kupili pa ce biti dobri) ali Svabe ce rasprodati sledece godine pola ekipe i onda ce biti ekipa za nabijanje u LS, ili zamisli da Osasuna i Levante igraju LS?!
Preglup je taj sistem, mozda bi se i dalo nesto napraviti ali ovo sto planiraju nikako..

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Pa neka Levantea, takve ekipe ako prodju uvijek budu senzacija i uvijek oni neutralni navijaju za njih, kao sto je slucaj sa Apoelom. Ako ih ovi nabuse, jbga, nije da se nesto mijenja jer i sad imamo ekipa koje u grupnoj fazi jedva dadnu 2-3 gola.

Ali zato bi kasnije u Knock out fazi bilo dosta zanimljivije gledati sve te timove.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A mislis da ce Levante uraditi nesto sledece godine ako udju u LS? Proci ce malo bolje nego Dinamo.. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Pa neka Levantea, takve ekipe ako prodju uvijek budu senzacija i uvijek oni neutralni navijaju za njih, kao sto je slucaj sa Apoelom. Ako ih ovi nabuse, jbga, nije da se nesto mijenja jer i sad imamo ekipa koje u grupnoj fazi jedva dadnu 2-3 gola.

Potpis.

Ziri, u Italiji je Roma sesta. Jes' ti gledao kakav kurcev fudbal oni igraju ove godine?
Jedna dobra utakmica u pet kola.

Ove godine je u Spaniji malo cudniji raspored, jer su u ligi Viljareal, Bilbao i Atletiko imali ogromnih padova. Ali Barsa-Real-Valensia-Malaga-Atletiko-Atletik. Tu ulete Sevilja i Viljareal po potrebi.
Osasuna ni sama ne zna otkud na sestom mjestu. Necu oni tu ostati, 1/1. A Levante nije los. Fina ekipa.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Pa ne moraju uraditi, ali zato mozda hoce Newcastle ili Tottenham.
Jeste to previse timova ali bi motivacija tih klubova bila veca onda. Jer ova Liga Evrope je blago receno uzas, igraju kao mi iza PMF-a.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A rekao sam mozda za Italiju! :) A i nece Roma ostati tu, Inter ih prestize, barem da obezbjede LE za sledecu godinu. :D

Pa LE jeste sranje, dovoljno je pogledati ko je sad osvaja a ko je npr osvajao Kup UEFA, ono takmicenje je bilo bolje 10 puta..

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bude u EL finih meceva, ali u prosjeku je to gola voda. Pogotova grupna faza. Ova nok-aut moze proci. Sad je bilo par ekstra tekmi.
Ja sam zato da se zadrzi sistem od 32 tima, da se malo preraspodijeli broj timova medju velikim ligama i to je to.

P.S. Kad su Francuzi napravili nesto u LS? Sve osim onih par trzaja Liona je zanemarljivo. I Monaka prije 8-9 godina. Ali tu je Necastivi umjesao svoje prste.
Njima dati maks. 2 mjesta i neka pjevaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeb ga, nisu nista napravili ali nema sanse da im ukinu mjesta ili da dadnu Englezima neko mjesto vise, ko zna sta ce biti npr za 5 godina..

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Normalno da im nece smanjiti broj mjesta, kad su svi supci iz Uefe uglavnom Francuzi.
Ako cemo posteno, francuska liga je prva na listi za odstrijel. Neki dan je bila vijest da oni vise i nisu medju top5 u evropi. Statisticki naravno.

Taj broj mjesta treba biti fleksibilniji dosta. Puno je 5 godina. Dve-tri sezone maksimalno.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Овај данашњи систем лиге шампиона је одличан, дај какви 64 клуба. Колико ја знам а нека ме неко исправи овако то отприлике иде :

Енглеска - 3 директно, 4 квалфикације
Италија - 2 директно и један квалификације
Шпанија - такође
Французи - 1 директно 1 квалификације
Њемци - 3 директно и 1 квалификације
Холандија - један директно, 2 квалификације
Португал - 2 директно 1 квалификације
Русија - 1 квалификације , 1 директно
Украјина такође :roll: , мада нисам сигуран јел Шахтрој упао директно
Швајцарска - 1 директно 1 квалификације
Грчка - један дикректно један квалифиције
Турска - 1 директно 1 квалификације

Остале земље по једног шаљу у квалификације и тако је то годинама, с тим да су французи и њемци прије неку годину изгубили једно мјесто у квалификацијама, а енглези, шпанци и италијани добили једно директно.

Едитово сам

Poslednji put menjao Нова Варош dana 10 Apr 2012, 11:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zabari su izgubili jedno mjesto, a dobile ga Svabe.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html

Sad ce Portugal i Italiju prestici a sve zbog LE, najveca glupost ikad je da se dobija isto bodova za pobjedu u LE kao u LS, prosle godine Portugal ima 3/4 u 1/2 finalu LE i imali su vise bodova i od Spanije i Engleske prosle godine!

Nova Varos, zamjeni Italiju sa Njemackom i Portugal sa Francuskom. ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To se radi da bi pokusali natjerati timove da igraju LE 100%. A ne treci sastav da izadje na teren.
A velike timove to ne zanima, zaboli ih racku.

Poslednji put menjao Ташко dana 10 Apr 2012, 11:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Треба мјењати систем квалификација, 4 кола је пуно, мада оно прво играју егзотични. У том 3. и 4. колу је нешто глупо намјештено, да те Бог сачува, поготово у 4. гдје јаки иду на јаке, и онда лига шампиона испашта. Да се разумијемо и ја волим кад неки Апоел уђе, али таквих 4-5 клубова сваке године је пуно. Нису олимпијске игре па да је важно учествовати :D . Ено састали се ове сезоне Арсенал - Удинезе, а тај Удинезе да је прошао свима би муке задо, док распали динамо добије још распалијег малма, и једна велики дерби Висла - Апоел :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Некада су у тој истоЈ ЛШ играли стандардно тимови попут : Брондбија,Розенборга, Спарте Праг, Ренџерса,Аека па је фудбал и сам ЛШ била пуно занимљивија него што је данас.

Што се тиче самог система квалификација,дало би се ту још боље и занимљивије нешто направити,рецимо јасно и гласно кажу тимови из Србије,Хрватске,Словеније,Македоније,Мађарске,Црне Горе,БиХ,Бугарске (шампиони дакле 8) играју своју ЛШ,двије групе по 4 тима (кући и на страни) на крају побједници група иду директно у ЛШ.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
To se radi da bi pokusali natjerati timove da igraju LE 100%. A ne treci sastav da izadje na teren.
A velike timove to ne zanima, zaboli ih racku.

Znam i to je glupo, ako vec hoce da zainteresuju jace klubove za LE neka onda ravnopravnije raspodjele pare, to i jeste glavni razlog sto ekipe boli qrac za LE.. Prosle godine Partizan dobio vise para od Porta koji je osvojio LE, a znamo kako je Partizan prosao u LS..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 128  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]