Ajmo loma o fudbalu... Na stranu suđenje, pretpostavimo da će biti normalno, šta mislite kakve su šanse da Chelsea zaista prođe Barsu?
Neki moj opinjon je da ove godine Chelsea igra neki indijanski fudbal, rezultati su prosječni ali su se nosili sa svim protivnicima podjednako i to me tješi. Niko nije razbio Chelsea ove godine(ne računajući onu čudnu utakmicu sa Arsenalom na SB) ali nisu ni oni nikoga pregazili. Tako da ne vjerujem da će ih i Barsa preslušati, očekujem dvije krajnje čudne utakmice jer smo to u ovoj sezoni od Chelsea navikli, zadnji primjer je Benfica i Aston Villa i to mi daju nadu da bi mogli na kraju ipak proći padavičare. Taktički gledano nema se tu šta mnogo za promjeniti, lopta će biti kod Barse svih 90minuta u obe utakmice ali znam da će Chelsea imati svojih prilika za gol i da će ih znalački iskoristiti ali odbrana mora biti na vrhunskom nivou u obe utakmice ako hoće dalje. Plus tu je dodatni motiv za igrače koji su igrali 2009 tako da kontam da nas očekuju dvije zanimljive utakmice.

I moram se osvrnuti na 2009, u zadnjih 3-4 dana bar sam 10ak puta pogledao neki klip sa te utakmice. Od tog svega mi je najkrivlje što se poslije toga piše da je Barcelona najdominantnija ekipa svih vremena a to nije tačno... Nek veliki Barsini navijači pogledaju tu utakmicu svaki put kad pomisle da su najbolji svih vremena pa će vidjeti kako je 11 plavaca u sve i jednom segmentu igre nadigrali tu Barsinu mašineriju i dozvolili im samo jedan šut u toku utakmice... ali dobro, ostaje za utjehu da su fizički najjača ikipa ikada i da se takvih 11 ljudi više nikad neće moći pojaviti na terenu osim ako ne počnu neki roboti igrati fudbal...Real Steel fazon neki.