banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 453 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Apr 2012, 09:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
prasica je napisao:
Evo, ja ti sa iskustvom na oba fakulteta mogu reci da je masinski mnoooooogooo laksi od elektro, MENI. Matematika je na nivou srednje skole na masinskom, a na elektro ja jako, jako ozbiljna. Oba zahtijevaju konstantan rad, ali elektro mnogo vise vremena.
Mogu reci da je na etf-u pravo studiranje. Znaci, literature nikad dosta.
U pravu je kolega, mi iz srednje elektro smo onako dobro podmazani, ali ne klizimo. Konstantno fali ta radna navika.

gledaj, nemam namijeru da ucestvujem u diskusiji ali nema potrebe da nepotrebno siris totalne nebuloze i dezinformacije vezane za masinstvo.
Da je matematika na masinstvu laksa od mat. na etf-u to se slazem, ali izjavu da je na nivou srednje skole moze da izjavi samo neko ko je studirao\zavrsio kursadzijski smijer na masinstvu (Zastita na radi u Menadzment) - neko ko nije ni vidio matematiku na masinstvu, ma neko ko nije vidio masinstvo uopste. I u principu tom izajavom si napravila idiotima nas koji smo matematike 2 i matematike 3 spremali po 7-8-9 sati dnevno.
Manje vise to, poenta je da ti je ta izjava glupost koja moze stvoriti pogresnu sliku za buduce studente

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
[Enterprise] je napisao:
prasica je napisao:
Evo, ja ti sa iskustvom na oba fakulteta mogu reci da je masinski mnoooooogooo laksi od elektro, MENI. Matematika je na nivou srednje skole na masinskom, a na elektro ja jako, jako ozbiljna. Oba zahtijevaju konstantan rad, ali elektro mnogo vise vremena.
U pravu je kolega, mi iz srednje elektro smo onako dobro podmazani, ali ne klizimo. Konstantno fali ta radna navika.

gledaj, nemam namijeru da ucestvujem u diskusiji ali nema potrebe da nepotrebno siris totalne nebuloze i dezinformacije vezane za masinstvo.
Da je matematika na masinstvu laksa od mat. na etf-u to se slazem, ali izjavu da je na nivou srednje skole moze da izjavi samo neko ko je studirao\zavrsio kursadzijski smijer na masinstvu (Zastita na radi u Menadzment) - neko ko nije ni vidio matematiku na masinstvu, ma neko ko nije vidio masinstvo uopste. I u principu tom izajavom si napravila idiotima nas koji smo matematike 2 i matematike 3 spremali po 7-8-9 sati dnevno.
Manje vise to, poenta je da ti je ta izjava glupost koja moze stvoriti pogresnu sliku za buduce studente

Ja sam radio ispit iz Matematike 1 i 2 i taj ispit iz Matematike 1 je smijurija dok je onaj iz 2 bio nešto malo teži tako da ne vjerujem da je baš potrebno 9 sati dnevno da se to spremi osim ako si krenuo da spremaš 2 dana prije ispita...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije dva dana pred ispit ali jesam kampanjac.
Matematiku 3 ne spominjes?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 09:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Panzer ti si štreber iz gimnazije. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
nije dva dana pred ispit ali jesam kampanjac.
Matematiku 3 ne spominjes?

Neka, neka, biće i to možda, samo da se vratim u BL na ljeto... ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Panzer ti si štreber iz gimnazije. :lol:

Pa Matematika 1 je bila na nivou 4. razreda Gimnazije.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Da vam stariji ciko nesto kaze. Ispitni zadaci onog nivoa kog su bili u doba kad je Vincic bio Celicev asistent na masinstvu nisu poslije radjeni ni na vjezbama, a pogotovo nesto takvo nije vidjeno na ispitu kad su se izmijenjali asistenti. Znatno je kriterij opao u posljednjih nekoliko godina. Ovi sto su studirali mehanicku preradu drveta, zastitu na radu ili menadzment jednostavno nemaju pravo govoriti o matematici na masinstvu, da ne kazem o masinstvu uopste.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 12:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
blaf77 je napisao:
Da vam stariji ciko nesto kaze. Ispitni zadaci onog nivoa kog su bili u doba kad je Vincic bio Celicev asistent na masinstvu nisu poslije radjeni ni na vjezbama, a pogotovo nesto takvo nije vidjeno na ispitu kad su se izmijenjali asistenti. Znatno je kriterij opao u posljednjih nekoliko godina.

ziva istina
razlika izmedju dvosemestralne matematike 2 koju je predavao Celic i jednosemestralne koju je kasnije preuzeo Vincic je upravo kao gorespomenuta matematika srednje skole
matematika 2 se mogla kod Vince spremiti za nekih 10-ak dana opustenog vjezbanja (mislim na pismeni dio, posto meni za usmeni dio nije dovoljno ni 2 godine, jer ne mogu da smislim usmeni iz matematike)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ziva istina
razlika izmedju dvosemestralne matematike 2 koju je predavao Celic i jednosemestralne koju je kasnije preuzeo Vincic je upravo kao gorespomenuta matematika srednje skole

da, ali to nisu bile iste matematike. Celiceva matematika 2 je bila vinciceva matematika 2 plus matematika 3 (kada se pogledaju oblasti). Tj kada je vincic dosao to je razdvojeno, bar sam tako ja cuo. A da je vincic "mala maca" u odnosu na celica to nema dileme

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa da, nije to do Vincica, njemu su samo odredili koje oblasti treba da predaje
dosta stvari iz jednosemestralne matematike 2 su ranije bile u sklopu dvosemestralne matematike 1
zasto je to tako treba pitati one u cijoj je to nadleznosti
mada ranije Celiceve metode kod mene nisu nailazile na odobravanje, sad shvatam zasto je ljude obarao na gramatici i trebalo bi to da svi rade

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
mada ranije Celiceve metode kod mene nisu nailazile na odobravanje, sad shvatam zasto je ljude obarao na gramatici i trebalo bi to da svi rade

Zašto?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zato sto ljudi zavrsavaju fakultete, a ostaju nepismeni k`o da nemaju ni osnovne skole i izrazavaju se kao ulicari

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Jel ima neko na forumu da trenutno ide na mašinski?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
zato sto ljudi zavrsavaju fakultete, a ostaju nepismeni k`o da nemaju ni osnovne skole i izrazavaju se kao ulicari

Da li to utiče na njihovu stručnost i rezultate na radnom mjestu?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
BSE je napisao:

Da li to utiče na njihovu stručnost i rezultate na radnom mjestu?

itekako

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I šta, sad ti misliš da je bilo dobro oboriti studenta koji zna za 10, a ne zna da se fino izražava ili ima poteškoća sa gramatikom?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ako student zna za 10, onda moze bar da objani za 8 (ako nista drugo)
ukoliko nasumicno lupa po rijecima i na kraju njegovo izlaganje zvuci kao zadatak iz kriptografije, evidentno je da student nema znanje

ps. koliko znam niti jedan student koji je znao za 10 nije oboren

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E pa čekaj sad malo, sad si se prebacio na nasumično lupanje studenata na ispitu. To nema veze sa gramatikom. To jeste očit znak da student ne zna, tj. ako lupa bezveze, a to da li će reći "htio" ili "htjeo" je apsolutno nebitno kad se radi o nekoj tehničkoj nauci. Po tom principu ja bih trebao da padam svaki ispit jer ne znam dobro francuski ali i pored svog lošeg francuskog dobro kontam predavanja i primjenjujem to u praksi. Živim za dan kad će kod nas ljudi shvatiti da ne moraju svi sve da znaju i kada će prestati da filozofiraju i više se uhvate praktičnog dijela svog posla. To je recimo isto kao kad se dvoje prepiru na forumu pa jedan razbi drugog argumentima ali je malo nepismen, a ovaj drugi od muke ne zna šta će pa mu zasoli kako je nepismen i kako nema više o čemu sa njim da razgovara jer bitnije je znati da li je "htio" ili "htjeo" nego argumentovati izjavu...

EDIT: Još jedna star što se tiče Ćelića, nisam imao prilike da budem na njegovim predavanjima ili usmenim ispitima ili nečem sličnom ali sam čuo razne priče o njemu i njegovom metodu rada. Svi su ga pohvalili kao predavača ali ga preziru zbog načina na koji ispituje. Ako su te priče istinite onda mislim da je to što on radi čisto preseravanje jer forsiranje Linearne Algerbe u elektroinženjerstvu ne vodi nigdje, barem što se tiče algebarskih struktura i preslikavanja, a čuo sam da je tu voli da zavrće uši. Realno, jednom elektro inženjeru to znanje u praksi nikad neće trebati i ne vidim čemu to forsiranje tih gluposti. Smatram da je dobro znanje iz matematike i jednog dijela fizike neophodno za našu struku ali neke stvari su potpuno suvišne... :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
GTK_Marko je napisao:
Jel ima neko na forumu da trenutno ide na mašinski?

Imam ja (uslovno receno-apsolvent po starom pp).

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
[Enterprise] je napisao:
prasica je napisao:

Nemas namjeru da se ukljucis u diskusiju, ali ipak da nesto kazes... :roll:

Cova buraz, sad studiram masinstvo i to zastitu na radu i prva 3 semestra su ista za sve smjerove i mogu ti slobodno reci da matematika 1 i 2 jesu na nivou srednje skole, barem one matematike koju sam ja imala u elektro skoli kod Ostoje. Uvecala sam ti i boldovala dio kojim sam se ogradila, stoga ocekujem izvinjenje. Tvoj je i samo tvoj problem sto ti je trebalo toliko za te matematike. Uostalom, poredis programe nekad i sad.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 453 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]