banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 08:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2012, 12:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Stvar licnog stava, ja necu drzavljanstvo Srbije, a neko hoce. Moje misljenje je da mi ne treba to drzavljanstvo, onaj ko misli da ce nesto sa tim dobiti, slobodno neka ga uzme. Srbija mi nije matica, jer tako ispada da su ovdje Srbi na tudjem, a nismo.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 12:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
drinin vuk je napisao:
Осим ако нисте мислили на оне који сада живе на територији РС и имају право гласа на изборима у Србији?

E,na te sam upravo mislio. Na Srbe iz RS koji žive u Srbiji gledam kao na građane Srbije,ne RS.

@apokalipto

Fazon sa fokom nema veze sa onim što sam ti napisao. To ima veze sa tim što se ti previše trudiš da se prikažeš kao Srbin i to bode oči u svakom tvom postu. Plus,prosipaš neku šovinističku priču na ovom forumu,a to ti ne mogu oprostiti.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
баш зато се мени чини да он није србин

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Kako god ti kazes vjeruj sta hoces drzava je demokratska svako ima pravo misljenja

a ono siptarima ne povlacim isto i oni misle dobro ne svi bar 99 % njih al odosmo u off

Kad Srbija udje u EU i svi u Bosni koji budu imali njeno drzavljanstvo kakve ce sanse imati za zaposljavanje u drzavama koje su clanice Unije ?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 12:45 
Administrator
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Kako god ti kazes vjeruj sta hoces drzava je demokratska svako ima pravo misljenja

Forum nije država :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Мени није јасно шта сте запели за то гласање, ко да се држављанство узима ради гласања?!?!?
Ал већ други пасош у џепу је друга прича.

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 01:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Sa obzirom na odnos zvanične Srbije prema nama, a i prema Srbima kao narodu uopšte, ne pada mi na pamet da uzimam njihiv pasoš.
Trenutno imam samo onaj sa vartinim znakom, svedno ne predstavlja ništa, a jedini koji bi vrijedelo uzeti osim postojećeg je ovaj:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
dado_n je napisao:
Sa obzirom na odnos zvanične Srbije prema nama, a i prema Srbima kao narodu uopšte, ne pada mi na pamet da uzimam njihiv pasoš.
Trenutno imam samo onaj sa vartinim znakom, svedno ne predstavlja ništa, a jedini koji bi vrijedelo uzeti osim postojećeg je ovaj:
Slika

Акобогда једног дана овакав пасош биће понос Балкана. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ал каките, да не кажем серете!!!!!!!!!!!
Чуј због односа Србије према нама нећете њихов пасош. А хиљаде и хиљаде грађана РС има пасош лијепе њихове. Мора да им се много свиђа однос Хрватске према Србима у БиХ и РС.
Пасош ми треба да би лакше путовао тамо гдје хоћу и кад хоћу. Ако имам могућност сутра да узмем пасош било које државе, узећу га, не зато што волим њих или њихов однос према мом народу, већ имам ли ја с тим пасошем икакве погодности.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa sa pasošom BiH možeš putovati otprilike na isti,ako ne i veći broj zemalja bez vize kao i sa pasošom Srbije.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Pa sa pasošom BiH možeš putovati otprilike na isti,ako ne i veći broj zemalja bez vize kao i sa pasošom Srbije.

Апсолутно нетачно!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Može biti. Ja sam napisao to jer mi se tako čini,nisam broja. Fino bi bilo kada bi neko znao napisati spisak zemalja u koje se može putovati bez vize sa jednim,a i sa drugim pasošom.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Može biti. Ja sam napisao to jer mi se tako čini,nisam broja. Fino bi bilo kada bi neko znao napisati spisak zemalja u koje se može putovati bez vize sa jednim,a i sa drugim pasošom.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Srpski_paso%C5%A1#Vizni_re.C5.BEim

А за босански можеш наћи на сајту МВП БиХ, мада га ажурирају једном у 10 година.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Našao sam i za BH pasoš
http://bs.wikipedia.org/wiki/Bosanskohercegovački_pasoš

Stvarno,puno duža lista zemalja u koje se može otići sa srpskim pasošom nego sa bh.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Našao sam i za BH pasoš
http://bs.wikipedia.org/wiki/Bosanskohercegovački_pasoš

Stvarno,puno duža lista zemalja u koje se može otići sa srpskim pasošom nego sa bh.

И другачије гледају на српски, бар у овим "братским државама".
Знам за Србе који слободно аутом путују из Москве до Србије без икаквих додатних докумената. Док то ми "босанци" себи не можемо допустити.

Углавном веома глупа расправа.
Ако имам могућност да имам 2 пасоша (а још и бесплатно) зашто да не.

А нашим колегама форумашима који паламуде да им пасош Србије не треба већ ће прво да искористе држављанство да оборе ову "издајничку" власт, могу само поручити "дечко, ајде олади" :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 22:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ево још два разлога зашто ИМАТИ пасош, тј. држављанство:

1. запослење - жени ми је побјегао врло добро плаћени посао из једноставног разлога што се за исти тражило држављанство Србије или радна дозвола, а она тада није имала ни једно.
2. здравствена заштита.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Citiraj:
А нашим колегама форумашима који паламуде да им пасош Србије не треба већ ће прво да искористе држављанство да оборе ову "издајничку" власт, могу само поручити "дечко, ајде олади"

признајем пронашао сам се донекле у овом твом посту.Али вјероватно због тога што си ти поједине постове схватио на начин да је то некоме једини циљ,дакле срушити издајнике.Навео сам то као само једну од могућности и једно од права. Друго потпуно се слажем око тога да је двојно држављанство сасвим ок,нарочито на географском простору на ком се налазимо.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 23:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Neke za mene relevatne države u koje se može otići sa srpskim pasošom u odnosu na bh ne vidim na toj listi (iako je broj veći).
Što se tiče hrvatskog državljanstva, većina ljudi je to prije uzimala zbog povlastica u putovanju i neriješenih imovinskih odnosa u "lijepoj njihovoj".

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
drinin vuk je napisao:
Citiraj:
А нашим колегама форумашима који паламуде да им пасош Србије не треба већ ће прво да искористе држављанство да оборе ову "издајничку" власт, могу само поручити "дечко, ајде олади"

признајем пронашао сам се донекле у овом твом посту.Али вјероватно због тога што си ти поједине постове схватио на начин да је то некоме једини циљ,дакле срушити издајнике.Навео сам то као само једну од могућности и једно од права. Друго потпуно се слажем око тога да је двојно држављанство сасвим ок,нарочито на географском простору на ком се налазимо.

А ко си ти да одређујеш људима у Србији власт? Ако желиш да живиш тамо онда ти не треба двојно држављанство, онда иди живи тамо и гласај. Ако живиш овде онда гласај овде. А не да ви националисти одређујете и људима у Србији националистичку власт. Доста сте нам својим гласањем овде упропастили све, а сад би хтели и Србе из Србије да враћате у прошлост.
Не кажем да је власт у Србији савршена, али људи тамо имају право да бирају јер тамо живе. Како би се ти осећао да ти неко бира власт, а живи негде на дугом крају света. Као муслимани што су побегли у рату, па гласају и нама одређују судбину овде. Ако хоће да се врате треба им дати право да гласају, а не живе у Шведској или Немачкој, а овде бирају националисте из рата. Тако и ово. Ти би хтео да људима у Србији бираш националисте, а живиш овде.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Ne kontam,jel vojska Srbije samo profesionalna,il gradjani mogu ici na dobrovoljno odsluzenje vojnog roka?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]