banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 14 Mar 2012, 15:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Zapelo je u LONG BEACH, CA 90809.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 15:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2009, 18:03
Archangel je napisao:
Ako je Reifeissen kartica, moras je prvo aktivirati, ne znam da li si to odradio... Dobio sam i ja novu putem poste, i dobio uputstvo za aktivaciju... Kad ti istekne prethodna, otidji do bankomata i ubaci novu karticu, ukucaj pin i trazi izvjestaj, i time je aktiviras... A onda pokusaj dodati na PayPal...

Kartica je aktivirana. tajlandski_svitac je dao savjet da izbrisem karticu pa je ponovo dodam. Ja sam i hteo da to tako uradim ali kontam da je ta opcija malo slozenija (treba onaj kod sa izvoda), ali vidim da je ta opcija jedina.
Ovo da uzmaju 5KM za novu karticu sad cujem i mislim da je to glup potez od banke. Ako koristim karticu 3 godine valjda bi klijenta zadrzali time sto bi mu poklonili (produzili) karticu bez naknade.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
tajlandski_svitac je napisao:
dukicas je napisao:
A jojj i meni sad u aprilu ističe Visa Electron Debit kartica od RF banke i već su mi skinuli 5KM za produženje kartice, a produžiće je tako što će poslati novu. Je l' baš moram da je aktiviram na bankomatu, nema neki drugi način, neka online opcija, ja koristim i e-banking??? :(

Pa svejedno moras da odes u centralnu banku da podignes novu karticu i da potpises da si je preuzeo .. uzmes odmah na bankomatu dignes 10 km. ( da ne komplikujes) :D

Ma ne idem u banku po nju već mi dolazi poštom na kuću, tako su mi rekli da će biti.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
I hoce... Dodje na postu, mjesec dana prije isteka (bar je meni tako dosla)... A u uputstvu pise da moras na bankomat...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 19:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
oljaca je napisao:
Narode,sinoc dobih iznenadjujucu informaciju od shipito-a.Poslase mail i kazu da je moj paket vratio USPS nazad u shipito skladiste.napisem im mail i kazem da sam uredno napisao carinsku deklaraciju,upisao stvarnu vrijednost posiljke,poslao im fakturu od amazon-a,kazem moja adresa je ispravna,trgovac sa ebay-a mi je prije 20 dana nesto slao preko USPS-a i sve je bilo ok.Shipito mi je odgovorio da istrazuju razlog vracanja paketa i da ce me uskoro kontaktirati.Evo i uslikali su moj vraceni paket.Znaci kupio sam cipele i nista vise,amazon je pakovao nije neki pojedinac sto znaci da u paketu nema nista zbog cega bi USPS vratio paket.

Kako si uopste uspio kupiti sa amazona?Jer, amazon ima verifikaciju adrese sa kartice, sto znaci da ne mozes samo tako naruciti na USA adresu, ako ti je kartica iz BiH.Mozda su tek nakon dan, dva, skontali da kartica ne prolazi AVS pa su vratili paket zbog, kako bi ameri rekli "potential fraudulent transaction".
Ako je zbog toga, onda su ti oni vratili i pare na karticu.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
skyzeR je napisao:
Kako si uopste uspio kupiti sa amazona?Jer, amazon ima verifikaciju adrese sa kartice, sto znaci da ne mozes samo tako naruciti na USA adresu, ako ti je kartica iz BiH.Mozda su tek nakon dan, dva, skontali da kartica ne prolazi AVS pa su vratili paket zbog, kako bi ameri rekli "potential fraudulent transaction".
Ako je zbog toga, onda su ti oni vratili i pare na karticu.

Mozes naruciti gdje god hoces, jer imas "billing address" i "shipping address". Sad, da li se kome desilo da blokiraju transakciju, da traze neku verifikaciju...mozda.

Ali ja normalno narucujem stvari s Amazona na myus.com adresu i nikad nisam imao problema.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Pa zar ti se isplati?Mislim ipak su cijene na myus.com enormne.
Eh da, da li postoji mogucnost da oni stave manju cijenu na paket??Npr. kupis telefon od 300$, oni stave 150$ pa platis manje carinu.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skyzeR je napisao:
Pa zar ti se isplati?Mislim ipak su cijene na myus.com enormne.
Eh da, da li postoji mogucnost da oni stave manju cijenu na paket??Npr. kupis telefon od 300$, oni stave 150$ pa platis manje carinu.

Da, na Myus mozes oboriti deklarisanu vrijednost do 50%.

Mislim, ovako javno odmah da kazem...ja to nikad ne bih uradio. Ja volim svoju drzavu i sa zadovoljstvom joj placam sve namete.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А и више ако треба. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 01:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
nal91im je napisao:
Archangel je napisao:
Ako je Reifeissen kartica, moras je prvo aktivirati, ne znam da li si to odradio... Dobio sam i ja novu putem poste, i dobio uputstvo za aktivaciju... Kad ti istekne prethodna, otidji do bankomata i ubaci novu karticu, ukucaj pin i trazi izvjestaj, i time je aktiviras... A onda pokusaj dodati na PayPal...

Kartica je aktivirana. tajlandski_svitac je dao savjet da izbrisem karticu pa je ponovo dodam. Ja sam i hteo da to tako uradim ali kontam da je ta opcija malo slozenija (treba onaj kod sa izvoda), ali vidim da je ta opcija jedina.
Ovo da uzmaju 5KM za novu karticu sad cujem i mislim da je to glup potez od banke. Ako koristim karticu 3 godine valjda bi klijenta zadrzali time sto bi mu poklonili (produzili) karticu bez naknade.

pa kako si na kraju dodao tu novu? jesi li brisao staru ili?
je li ti isti broj nove kartice ili je drugaciji?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 05:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Timotic je napisao:

Mislim, ovako javno odmah da kazem...ja to nikad ne bih uradio. Ja volim svoju drzavu i sa zadovoljstvom joj placam sve namete.

Zapitas li se da li drzava voli tebe :) ?

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 07:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
dukicas je napisao:
tajlandski_svitac je napisao:
dukicas je napisao:
A jojj i meni sad u aprilu ističe Visa Electron Debit kartica od RF banke i već su mi skinuli 5KM za produženje kartice, a produžiće je tako što će poslati novu. Je l' baš moram da je aktiviram na bankomatu, nema neki drugi način, neka online opcija, ja koristim i e-banking??? :(

Pa svejedno moras da odes u centralnu banku da podignes novu karticu i da potpises da si je preuzeo .. uzmes odmah na bankomatu dignes 10 km. ( da ne komplikujes) :D

Ma ne idem u banku po nju već mi dolazi poštom na kuću, tako su mi rekli da će biti.

ja sam u UniCredit Zagrebackoj banci, i morao sam otici u banku da uzmem novu i potpisaem da sam preuzeo a onda mi je pin kod dosao na kucnu adresu postom.I da, dovio sam savjete kako da ``iskasapim`` staru ... :))) ( preko cipa, magnetne trake, imena ...) :))

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 07:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
oljaca je napisao:
Narode,sinoc dobih iznenadjujucu informaciju od shipito-a.Poslase mail i kazu da je moj paket vratio USPS nazad u shipito skladiste.napisem im mail i kazem da sam uredno napisao carinsku deklaraciju,upisao stvarnu vrijednost posiljke,poslao im fakturu od amazon-a,kazem moja adresa je ispravna,trgovac sa ebay-a mi je prije 20 dana nesto slao preko USPS-a i sve je bilo ok.Shipito mi je odgovorio da istrazuju razlog vracanja paketa i da ce me uskoro kontaktirati.Evo i uslikali su moj vraceni paket.Znaci kupio sam cipele i nista vise,amazon je pakovao nije neki pojedinac sto znaci da u paketu nema nista zbog cega bi USPS vratio paket.

Nakon nekoliko dana mi shipito javlja da su napravili gresku, da su na moj paket nalijepili moju i jos neciju adresu tako da USPS nije imao izbora nego da paket vrati nazad na shipito.Juce su ispravili gresku i ponovo poslali paket sa drugim brojem za pracenje.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 23:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2009, 18:03
Juliette je napisao:
nal91im je napisao:
Archangel je napisao:

pa kako si na kraju dodao tu novu? jesi li brisao staru ili?
je li ti isti broj nove kartice ili je drugaciji?

Dobijes karticu sa istim brojem. Problem sam resio tako sto sam pustio da mi paypal sam obrise ukloni karticu, onda sam upisao podatke za novu (staru) karticu i paypal je bez problema prihvatio i sve radi kao pre.

Kad sam vec ovde da li neko moze da me podesti na sajt za kupovinu secam se da je ima prost dizajn i da na desnoj strani ima opcija za biranje drzave.(izaberes BiH i pojavi se zastavica ). Nesto je islo tipa bid, kratki naziv.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Da li se svaki paket koji ide preko TNT-a carini ?
Kakva su Vasa iskustva ?

Zenska haljina je u pitanju.
Javi mi neki dan prodavac da je njegova firma promjenila nacin slanja i da su poslali TNT-om ( a trebalo je obicnom postom da ide ) i nije me obradovao sa tom informacijom.
Sad provjerim tracking number
"26 Mar 2012 14:21:00 Sarajevo Held For Customs Inspection. Will Be Cleared At First Opportunity "

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
da, mora se cariniti. pakete koji idu tnt-om kod nas preuzima agencija koja se zove in-time (mozes pogledati i njihov web sajt). i samo njihovu uslugu ces platiti oko 50KM + carina.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
mogu li od prodavca traziti invoice na manji iznos pa im to proslijediti da se na osnovu toga carini ????

Koliko detaljno pregledaju izvod sa paypala ???

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Meni je isto tako poslano preko TNT-a i islo je na carinu...Jedna teta iz in-time me fino nazvala i rekla da joj posaljem izvod sa paypala ( a na paketu bila umanjena cijena 50$ i to nisu htjeli da vide )...Na cijenu nekog prsluka (280 KM) jos sam platio 162KM carine+pdv+njihova usluga...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ma ja... Brza pošta = brza smrt :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

richa je napisao:
Meni je isto tako poslano preko TNT-a i islo je na carinu...Jedna teta iz in-time me fino nazvala i rekla da joj posaljem izvod sa paypala ( a na paketu bila umanjena cijena 50$ i to nisu htjeli da vide )...Na cijenu nekog prsluka (280 KM) jos sam platio 162KM carine+pdv+njihova usluga...

Mogao si umanjiti i na PayPal-u.

Najbrze rjesenje je da se ulogujes iz Chrome-a, pa preko "inspect element" izmijenis iznose, odradis print screen i to im posaljes.

Ako ni to ne prihvate, ti im lijepo kazes:"Jebem vam ja sad malo mater."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]