banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 200 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Decija znatizelja je mnogo veca od tvoje moci kontrole, to bi trebala znati...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
причати о васпитању наше дјеце и васпитању дјеце са запада је ко небо и земља,а родитељи се толико труде да их васпитају,да чак та дјеца не знају ни матерњи језик,толико о томе.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
spijo je napisao:
E sad vidim koliko ko ima bolesti u svojim postovima.Nabijanje na ražanj djeteta od sedam godina,mlaćenje djece kao kazna......
Gdje mi to živimo i koje krokodilske suze lijemo zbog ubistva mačke?Pitao bih sve dušebrižnike da li se zapitaju kako se ubija bilo koja životinja čije meso jedu svaki dan.Da li su ikad bili u klaonici i vidjeli kako se to radi.Ja sam bio i želudac mi se okrenuo.

Malo mi ovaj post para oči.

Nije konretno bitno to za mačku, što si (ne)namjerno stavio u prvi plan. Bitno je ono što će se izroditi, što će proizići iz toga. Ni narkoman ne počinje sa velikim dozama, prvo pola grama, pa gram, pa dva i šta ti ja znam šta već.
Isto tako i umno bolesne osobe koje su prijetnja za društvo, obično te ubice, ne počinju sa sakaćenjem ljudi, već prvo kreću od sitnijih životinjica, pa onih većih, pa se onda prebace na ljude jer porivi rastu. Opet ponavljam, ne mora da znači, ali je u 95% slučajeva tako.

Najbitnije je slučaj dobro istražiti, pa ako se nađe dijete koje je krvo poslati ga psihologu na razgovor. Tako kod nas rade i mislim da je ispravno. Razumijem da ne volite bošnjane zbog događaja iz prethodnog rata (nema veze sa tobom uopšte), iskreno ni ja ih ne mirišem, ali pređite preko toga bar na trenutak dok čitate ovaj post. Ja svoje djetinjstvo pamtim po plavom autiću, pijesku, skočku (ne znam kako se to kod vas ovdje kaže), vrtiću, liniji 31 Norra-Stockholm u podzemnoj, zapad red 18 na stadionu svake sedmice sa tatom, a ovaj će ga pamtiti po klanju životinja.

Ko ima veće šanse da izraste u normalnu osobu?

drinin vuk je napisao:
причати о васпитању наше дјеце и васпитању дјеце са запада је ко небо и земља,а родитељи се толико труде да их васпитају,да чак та дјеца не знају ни матерњи језик,толико о томе.

Nisu svi takvi, meni je švedski matenji pa odlično pričam srpski. :wink:

Poslednji put menjao Daniel. dana 13 Mar 2012, 18:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
I ja nasla sa kime cu pricati o vaspitanju djece. Ne zna se koji od vas dvojice ima vise iskustva u istom :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
I ja nasla sa kime cu pricati o vaspitanju djece. Ne zna se koji od vas dvojice ima vise iskustva u istom :D

Nemoj tako ajkula, nisu ni svi roditelji cvecke, to sto neko ima dete ne znaci da ga dobro vaspitava... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Hertzog je napisao:
E . je napisao:
Zadnji pasus obara s nogu. Pa majku mu, okej je jednom ubiti mačku i nabiti na ogradu, ali bilo bi bezveze da to stalno radi, neinventivno je, bolje da kasnije pređe na pse, pa djecu, pa kamiondžije...je li!?

Eto vidis kako i ti generalizujes... Ako sam jednom napravio nesto lose, valjda ce me to osvestiti pa necu vise raditi lose stvari...
Ne generalizujem ja, samo razvijam priču dalje na osnovu tvoje logike.
Hertzog je napisao:
Konkretno, ako si razbio sajbu na audiu, neces sutra razbijati prozore na kucama i kamionima, autobusima... Provalio si da je to lose i slicno... Ispadam ja sada neki lopov, ubica i seksualni manijak :lol:
Jedan za pažnju na času.
Audi je bio primer...šajbu na Audiju nisam razbio, a hteo sam, ne zato što sam bio dete kome je bilo interesantno videti šajbu kako se sasipa, već jer je konj zgazio komšijinog psa sa kojim sam se igrao par minuta pre toga. I, velim, i dan danas mi je žao što nisam razbio tu šajbu, kad mu tad ništa drugo nisam mogao.
Hertzog je napisao:
A da ti odgovorim na pitanje: Pa nije isto kada ubije nekog bliskog meni i kada ubije macku lutalicu (s tim da uopste ne znamo da li je on ubio macku), tako da ne znam kako da ti odgovorim na pitanje... Za ubistvo sa predumisljajem bih uvek trazio smrtnu kaznu...
I opet ne pratiš, ili ećeš da pratiš. Nisam nita poredio s mačkom, bilo je upućeno na ono tvoje o "okretanju drugog obraza" i ostalo...
Hertzog je napisao:
Sta da pas lutalica izgrize nekoga bliskog tebi, i da taj neko umre od posledica ugriza ili slicno... da li bi ti tog psa ubio zato sto je ona to uradila, a svi znamo da nije bas u nivou covek sto se svesti i razuma tice...
A tvoje pitanje je relevantno za...šta?
Budući da ovu mačku niko nije ubio jer je ubilna nekoga, već iz čiste obijesti.

Da ti odgovorim - ne bih.
Hertzog je napisao:
Glupo mi je porediti ljude i zivotinje :D
I meni. Životinje su po defaultu divne, ljudi retki. No to nie tema današnje emisije.
Hertzog je napisao:
Rekao sam da nije normalno niti jednom da se to uradi, ali neko to shvati na tezi nacin...
Isto tako neko shvati da nije trebao ubiti čoveka tek kad ga ubije...a to postoji institucija, zove se, zavisno od slučaja, popravni dom, zatvor ili psihijatrijska klinika.
Hertzog je napisao:
Nisi ubijao macke ali si ubijao mrave, skakavce i slicno... U cemu je onda razlika...
Nema razlike.
Nisam ubijao ni mrave ni skakavce ni bubamare ni krompirove zlatice. Užasavale me je kako baka ubija krompirove zlatice u nekoj tegli. Iako su mi bile gadne.

Otkud ti da sam išta ubijao?

drinin vuk je napisao:
не знам да ли појединцима је важније то што је маца отишла у пакао,или што је ограда упрљана? Можда сам ја у криву па нисам на вријеме то примјетио.

Смараш.
Hertzog je napisao:
I sve to ti nije garant da ce tvoje dete biti takvo i da nece postati kriminalac... ;)
Ipak jeste u velikoj meri.
Hertzog je napisao:
Ti mu branis, ali kada ode kod komsije da se igra sa vrsnjacima ne znaci da i oni brane iako se predstavljaju kao fina i normalna porodica...

Ustvari, ne. Nebrani ga tako što ga mlati i otima mu pištolje, već:
ajkula je napisao:
Ili ako npr. objasnis svome djetetu da pistolj donosi smrt, suze, bol, nesrecu onda to isto dijete nece nikada pozeljeti da se igra ni sa plasticnim pistoljem. O tome se radi.

Poenta odgoja je u razgovoru sa decom. No, to je za drugi topic.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Slažem se sa E. Stavljam potpis na svaki njegov post, posebno na ovo:

E . je napisao:
Hertzog je napisao:
Glupo mi je porediti ljude i zivotinje :D
I meni. Životinje su po defaultu divne, ljudi retki.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
ajkula je napisao:

Nemoj tako ajkula, nisu ni svi roditelji cvecke, to sto neko ima dete ne znaci da ga dobro vaspitava... :D

ствар је много шира,а бојим се да је у овом случају аргумент спао на ниске гране,но не љутим се ја,никада нисам ни рекао да сам идеалан родитељ,но то не значи да моје дијете неће бити добар човјек.

И да оно што ме код људи нервира је та нека макситолеранција када се ради о човјек вс животиња на страни животиње. Нема потребе по мени,љубав према животињи се не доказује тиме што се њен живот поистовјећује са животом човјека. Човјек као најсавршеније биће дакако је грешан,а животиња је милион пута грешнија!

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izvini, ali zivotinje nisu po defaultu divne, upravo zato sto su zivotinje, pogotovo ne psi i macke koje su po defaultu predatori... Ali i to je za neku drugu temu...

@E.

Ispreskakao sam sve sto si napisao jer, kao sto rekoh, puno ljudi na temi, pa ne stizem sve procitati... ali da zakljucimo pricu vezanu za dete...

Kazes bez obzira na dob ti bi ga nabio na razanj i gledao kako gori bla bla...

E da te pitam, da li bi to uradio da saznas da je tvoje dete ucinilo ovaj idiotluk ili bi ga samo dobro nalupao... ili nesto trece

Jos jedno pitanje... Recimo da ovo jeste uradilo tvoje dete sta bi uradio u ova dva slucaja:

Dodje uplakano i kaze, jao tata mi nasli mrtvu macu i stavili je na ogradu...

ili

Dodje sa osmehom preko celog lica i kaze: Jao cale sta smo uradili (hahahaha) nasli macku i nabili je da visi na ogradi od dzamije...

Cenim da bi se razlikovale mere prevaspitanja u ova dva slucaja...

Odosmo sa jedne teme na deset, pa stvarno vise nema smisla da pisem :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:
Човјек као најсавршеније биће дакако је грешан,а животиња је милион пута грешнија!

:lol: Ko kaže da je čovjek NAJSAVRŠENIJE biće??? I kako su to životinje grešnije i to čak milion puta?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

мрквицо ти си ми драга,ал ово питање није баш нешто нарочито сензационално.

О томе како је човјек најсавршеније живо створење ваљда си научила до сада,ако ниси,јбг.

Мрквицо колико је ова мачка појела пацова прије ликвидације? Колико је јадних скакаваца појела?

Тако што су (велика већина,гдје и мачке спадају) животиње директно одговорне за смрт много више живих бића од човјека.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj, drinin ne lupaj, života ti!
Jesi čuo ti ikad za lanac ishrane?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

мрквицо јесам наравно,иако биологију нисам никад нешто нарочито волио,због наставнице.

Али самим тиме животиње добијају етикету (тачније мачке) великог агресора на живо биће (пацове). Дакле просто и јасно мачке у свијету живих бића спадају у једне од највећих убица. То ваљда нешто говори. :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Čitajući sve ovo poželim da sam završio kao ona jadna mačka...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kinezi jedu macke i to je lanac ishrane pa ih osudjujes :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Iako ovo što si napisao nema smisla, ipak pitam, znači, mačke su "ubice i agresori", zaslužuju da budu mučene i ubijane, od strane čovjeka (koji, da napomenem, nema nikakve veze sa cijelom pričom)?

Herz, koliko se sjećam, mačka iz naše priče nije ubijena radi jela. Tako da... molim te, kani me se.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci OKi je da se jedu macke i psi :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne trpaj mi riječi u usta, rekoh, kani me se.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mozda se varam, ali izgleda mi kao da macka nije nabijena na siljak nego je samo izbalansirana da ne padne. Mozda su je nasli mrtvu pa se htjeli zabaviti tako sto je stave na ogradu.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

мрквицо чему такво вербално делетизирање?! Мачке не заслужују да буду убијане и мучене,осим у ситуацијама када саме желе бити терористи или ликвидатори. Дакле јасно и гласно,колико год било гнусно убијање мачке од стране неке друге животиње или човјека,ништа мање гнусно није ни ликвидирање пацова,скакавца, морског прасета, гуштера од стране мачке. Стога можемо ли се сложити да је крајње некоректно рећи како свак онај ко удари аутом мачку и убије је не смије бити називан злочинцем или патолошким случајем кога треба на исти начин ликвидирати?

п.с. имаш ли ти каквих кућних љубимаца?

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 200 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]