banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2012, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
dobar je sitter. ja gledo back to back sa mapetima. mapeti bolji, mada je onaj sigel ili segal odvratan lik.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
gnusni_snjesko je napisao:
Danny ^_^ je napisao:
par finih panorama Sarajeva.

kroz optiku?

eh, nostalgija me vata :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 23:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
I saw the devil - vrlo dobro poremecen, devetka. Desetka za sam kraj, ali srednja ocjena ipak 9 zbog krajnje prezvakane teme i zapleta, i zato sto desetku moze dobiti samo bolji od Oldboy-a :).

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
nasmjeshiti luzer je napisao:
zato sto desetku moze dobiti samo bolji od Oldboy-a :).

Мислиш првих 15 минута тог филма? Остало је писмени задатак ученице средње хемијске навучене на манге... (С изузетком борбе у ходнику, то је ОК одрађено)... :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Sad smo prešli u period kad je kul pljuvati po Oldboy-u?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не знам је ли кул, само, то је једини филм који сам гледао пет пута и пет пута нисам сконтао шта је у њему добро сем атмосфере....
Едит: Додуше, колико је мени познато филм је снимљен према манги, а ја манге никад нисам контао, тако да је можда до тога. Мада, приговор на режију, глуму и визуелност филма немам... само на причу која је грђа од сваког српског филма.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 23:47 
Veteran
Veteran

gnusni_snjesko je napisao:
Danny ^_^ je napisao:
par finih panorama Sarajeva.

kroz optiku?

Eh :( , kakvi su nekad teleobjektivi bili!..Zgradica u opstem kristalno cista, a okolina kao scenografski postavljena za osjecaj dubine...
A tek pirotehnika...faking medzik!... :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 23:55 
Veteran
Veteran

Evil_Dead je napisao:
Не знам је ли кул, само, то је једини филм који сам гледао пет пута и пет пута нисам сконтао шта је у њему добро сем атмосфере....
Едит: Додуше, колико је мени познато филм је снимљен према манги, а ја манге никад нисам контао, тако да је можда до тога. Мада, приговор на режију, глуму и визуелност филма немам... само на причу која је грђа од сваког српског филма.

Od filma tog tipa se ne ocekuje da te oplemeni, nego bas sve ovo ostalo sto si i sam uvidio da je dobro.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Онда ОК. Само, чини ми се да сам прочитао, баш на овој теми, твоје покопавање (или је то био неко други?) филма The Man from Earth које се заснивало на мање више истим кртеријумима као што су моји - прича која не пије воде. Мада је мене тај фим одушевио (упркос шупљинама у причи).
Мени је Oldboy исто што и видео игрица - узбудио ме је својом визуелношћу, али ме је изневјерио поентом. Не знам... о укусима се не расправља... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 00:26 
Veteran
Veteran

Gledao sam juce i neki americki, mislim da se zove "J Edgar" o zacetku FBI-a kakav danas postoji i stanovitom Huveru kao glavnom utemeljivacu istog. Rezirao Istvud Klint.
Film se u vise navrata trudi da usadi simpatije i sazaljenje prema "protagonistima" koji su krajnje antipaticni. Film dakle nije nacisto dal nesto kritikuje ili propagira, sto je krajnje konfuzno, da ne kazem glupo.
Dakle, ako budete gledali ovo ostvarenje, bice vam predocene zivotne price bogobojazljivih pedera sociopata, hiperaktivnih karijerista kojima je zivotni cilj da slome svaki vid otpora potlacenih prema vlastodrscima, a sve, naravno, uz parole o pravdi i slobodi. Mislim, prica pocinje borbom protiv crvenog terorizma...

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 10 Mar 2012, 00:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 00:30 
Veteran
Veteran

Evil_Dead je napisao:
Онда ОК. Само, чини ми се да сам прочитао, баш на овој теми, твоје покопавање (или је то био неко други?) филма The Man from Earth које се заснивало на мање више истим кртеријумима као што су моји - прича која не пије воде. Мада је мене тај фим одушевио (упркос шупљинама у причи).
Мени је Oldboy исто што и видео игрица - узбудио ме је својом визуелношћу, али ме је изневјерио поентом. Не знам... о укусима се не расправља... :)

...The Man from Earth...The Man from Earth...Sta ono bjese The Man from Earth?
Evo pogledao sam sveti google. Cekaj, Man from Earth je ona Sci-Fi rasprava koja je zabiljezena u filmskoj formi...Ali mislim da mislis na drugi film...
Mozda na Children of Men? Meni je taj film dobar, al je podbacio zbog ljenosti dramaturga da smisli osnovnu stvar na kojoj se zasniva zaplet, tj da smisli zasto se dodjavola djeca vise ne radjaju???

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 00:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...The Man from Earth...The Man from Earth...Sta ono bjese The Man from Earth?
Evo pogledao sam sveti google. Cekaj, Man from Earth je ona Sci-Fi rasprava koja je zabiljezena u filmskoj formi...Ali mislim da mislis na drugi film...
Mozda na Children of Men? Meni je taj film dobar, al je podbacio zbog ljenosti dramaturga da smisli osnovnu stvar na kojoj se zasniva zaplet, tj da smisli zasto se dodjavola djeca vise ne radjaju???

Не, мислим баш на The Man from Earth, али нисам сигуран да ли си ти га покопавао или неко други, није ми се дало листати тему! :) Мада будимо реални има материјала и више него довољно да га се покопа! :)
Него, шта је критеријум за процјену неког филма? Прича? Визуелност? Режија? Атмосфера? Глума? Нешто десето? Шта?
На чему ми заснивамо наше процјене филмова? Постоји ли неки идеални филмски израз, или ми то цијенимо по властитим склоностима? И шта је филм као медијум уопште, па онда и умјетнички медијум?
Хммм... чини ми се да за то треба нека нова тема, да се на спамује ова. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 01:17 
Veteran
Veteran

Pa, moglo bi se reci da je svaki sud o takvim stvarima induvidalan. Jer nekome je nesto orginalno zato sto nije vidio original, nekome je nesto emocionalno zato sto ga se tema dotice a drugi misli da je tema posolutno isprazna jer njegov zivot nema nikakvih dodirnih tacaka sa istom itd...
Ja mislim da su Oldboy i I saw the Devil dobri filmovi zbog mnogih stvari koje sam ja primjetio i koje su na mene ostavile utisak.
Mislim da je The Man from Earth ok prica, koja bi bila super kao pripovjetka, ali film mi je malo pretenciozan u svom minimalizmu i nekako mu nedostaje drame/frke/emocija(i pritom ne mislim na eksplozije planeta u 3du, nego na zategnutost odnosa u samoj prostoriji u kojoj se radnja odvija).

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 01:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja mislim da su Oldboy i I saw the Devil dobri filmovi zbog mnogih stvari koje sam ja primjetio i koje su na mene ostavile utisak.
Mislim da je The Man from Earth ok prica, koja bi bila super kao pripovjetka, ali film mi je malo pretenciozan u svom minimalizmu i nekako mu nedostaje drame/frke/emocija

Биће да је до тога. Ја волим и приче и филмове којима недостаје драме/фрке/емоција... Камерне исјечке стања, а не радње; Џојса прије него Достојевског; Grey`s Anatomy (филм, да не буде забуне http://www.imdb.com/title/tt0116447/) прије него Oldboy;
Или ми причај причу (попут Grey`s Anatomy) и лиши ме визуелног дијела или чини обрнуто! Оldboy не чини ниједно - хоће да ми дочара нешто (и успјева у визуелном смислу) али не жели да одбаци причу и хоће да ми да поенту (које нема), смисао (који је непотребан) и уопште да буде драматуршки обликован, а није драма. Ту промашује! Хоће да исприча причу, а прича је непотребна филму!
Да је одбачен разлог његовог заточеништва, да никад нисмо сазнали зашто је заробљен и мучен и да се просто светио - филм би и од мене имао 9 или 10. Овако - шест, само да га не гледам на следећем року! :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Synecdoche, New York (2008), Charlie Kaufman
Slika

Jedan od onih filmova zbog kojih zaboravite i na vrijeme i na realnost, samo se pustite i osjećate. Kompleksan, sadržajan, a ipak dobro skrojen. Hoffman je savršen u ovoj ulozi.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
50/50
Slika

po meni ovo je film sa tuznom temom i doza humora koja je prisutna u filmu nije dovljna da film ucini smijesnim ili bar da ga gledas ravnodusno. mozda ja to tako vidim jer sam u blizoj proslosti morao da gledam kako zivot meni drage osobe, odnosi ta bolest poznatija kao kancer. da film nema koliko-toliko hepi end bas bih se razocarao, ovako ga samo ne preporucujem.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 02:00 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
meni je to super film, zasto ga ne preporuciti..

Young Adult - uh, nije mi sjeo nikako jer me vraca na HDD particuju koju pokusavam izbrisati..KFC, I miss u so much..

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
50/50 je fantastičan, baš sam nekidan razmišljao da ga ponovo pogledam...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 13:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Dobar je film, ali ni meni nije jasno to svrstavanje filma u komedije.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
ja sam samo svoje misljenje rekao, i naveo razlog...ta tema mi se ne svidja. istina mozda nisam trebao napisati da ga ne preporucujem, vjerovatno je malo pregrubo ali trenutak je progovorio iz mene.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]