Bio sam ispisao bas detaljno o puntu koji je kod mene u porodici 4 godine al uradi refresh i nestade.
Fiat kao auto/marka mi se nikako ne sivjda i stalno govorim sacuvaj boze rata i fiata

Potroseno je dosta para na razne popravke ( ali ne mogu reci da je fiat kriv vec su bile neke greske a i slucajnosti ) ali i odradio je dosta posla pa ne mogu da se zalim.
1.2 16v 2001 godiste, trosi gorivo kao nenormalan ali i fino ide, mada je 10l-11l puno za malu kantu kao sto je punto( u srijedu ide plin).
Osim ulja i filtera za ove 4 godine sam jednom vario auspuh 30KM, neki dan 60KM zadnji lonac, mandzetna na lijevom tocku i gumice balans stange 20KM, pakne i plocice, kablove 2x i svjecice 2x (sad sam narucio sebi NGK iz Engleske, znaci 3x ali ispravne su i ove u njemu ), akumulator nov, poluga od brisaca napred je spadala pa je napravljena 10KM...
e sad drugi dio price
1) "majstor" sipao 100-ku antifirz i sutradan procurila vodena pumpa ( mozda je i sama od sebe procurila ali ... ), sestra tek polozila, neiskusan vozac, nije pratila temperaturu i ajmo glava na ravananje, drugi majstor sklopio to sve ( i pecurku za ulje promjenio 10KM) mislim da je oko 300KM, ako ne i vise izasao servis
kasnije
2) zupcasti remen kacio za nesto i pukne u voznji .... nova glava motora

3) ova zima -22°C upali iz prve, sledece jutro -15°C nema sanse da sastavi.... zaledila pumpa :S

Protiv :
Mjenjac se cuje kada se vraca iz III u II i kada ide iz I u II pri vecim obrtajima ( uglavnom majstor rekao da ide dokle moze pa onda naci na otpadu drugi ) i nekada trese prilikom kretanja, vjerovatno lamela ali opet nikada mi nije proklizala da motor zavrti a ona ne prenese.
Sijalice u faru crkavaju svako malo.
Nekako je krut i puno lupa na rupe, stalno sam mislio da mu je trap otisao ali sve je uvjek bilo OK sto se tice toga ( malo mi cudno da za 4 godine ne ode nista ).
Rekao sam da mu je potrosnja malo veca.
Za:
Jedino sto je malen auto,pa je odlican za grada ( niti razmisljas oko parkinga, hoce li ga zakaciti, ogrebati,a i kad te zakaci neko ili ti zakacis nesto ne zamaras se previse

)
Ne znam sta bih drugo uopste naveo kao pozitivno.
eto