banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 849  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Mar 2012, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Meni su za reparaciju anlasera trazili 60KM kod Katane, a odradio za 30 negdje kod Laktasa, ali samo sam cetkice mijenjao. I opet cu morati nesto raditi, jer je opet crko. E sad, posto je to sto tebi treba... Lezajevi za njega su 20KM. Nije ni bendix skuplji od 30 valjda, bar za moju kantu. Raspitaj se, ocito ima velike razlike u cijenama (a i kvalitetu). Ljetos sam mijenjao cetkice i sad je opet nesto crklo, ne znam sta.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Mene je 50 izašla reparacija anlasera, pošto je motor bio produvao, a vozili ga ljudi, je l' te, "samo je malo teže palio i nešto dimio", pa od anlasera nije puno ostalo...
Radio "komšo". Ima svako valjda nekog "komšu električara".

A je l' ti akumulator dobar? :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
E . je napisao:
Jebote, šta meni pada na pamet u pola 3 ujutro...tačno me sevap probuditi.

Elem, hitno, pitanje: pošto dođe ugradnja plina u redni šestak, Bosch K ili L-Jet glava, kakav tu plin ide, itd...

I šta bi sad s onim atestima, pošto biše na kraju, koliko često se rade, itd, itd...

Svi podaci koji su neophodni za plinskog duduka da si da povod da spasi jednu staru legendu.

Atest trenutno košta 175 maraka (150+PDV) ali ko ti uradi plin,izganja i atest sa datumom iz septembra prošle godine dok je još važila cijena od 85 maraka. Kakav je to motor,reci meni neznalici,sa karburatorom ili ajnšpric? Kako sam ja skontao te majstore,za ajntšpric ide sekvencioni plin,a on ne može biti ispod 1500 maraka.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Još jedno pitanje..... Znate li ko radi poništavanje "lampica" na instrument tabli i ponovno spajanje na "centralu" vazdušnih jastuka? Lampica je za vazdušni jastuk koji se aktivirao,čova ih je zamijenio,stavio novu "centralu" pa sad trebam nekoga da to spoji i poništi upozorenje?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Auu Zorane kakav si to krš kupio :lol:
nego jesi li siguran da je ubacio nove jastuke, msm da nije samo nabacio poklopac, a unutra ništa?
jer sumnjam da bi naši ljudi investirali u neku tako perifernu stvar kao što su jebeni vazdušni jastuci, pogotovo kada znamo da je nekad takva investicija skoro jednaka cijeni tog auta.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
_зока je napisao:
Još jedno pitanje..... Znate li ko radi poništavanje "lampica" na instrument tabli i ponovno spajanje na "centralu" vazdušnih jastuka? Lampica je za vazdušni jastuk koji se aktivirao,čova ih je zamijenio,stavio novu "centralu" pa sad trebam nekoga da to spoji i poništi upozorenje?

Čim skineš kleme sa akumulatora u Fiata svijetli lampica za air bag, odeš kod bilo kojeg dijagnostičara i za jeftino se riješi.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:41 
Administrator
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Auu Zorane kakav si to krš kupio :lol:
nego jesi li siguran da je ubacio nove jastuke, msm da nije samo nabacio poklopac, a unutra ništa?
jer sumnjam da bi naši ljudi investirali u neku tako perifernu stvar kao što su jebeni vazdušni jastuci, pogotovo kada znamo da je nekad takva investicija skoro jednaka cijeni tog auta.

Jesam siguran. Znam od koga sam kupio i šta je on radio sa autom.
Što se tiče toga je li krš ili nije....Jbg,ne znam. Znam da je ovih dana kada je bilo cca -25°C palio iz prve i mene sigurno prebacio do posla,a vozači mnogo skupljih pežoića su tih jutara ostajali na stanici čekajuću autobus.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:41 
Administrator
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Čim skineš kleme sa akumulatora u Fiata svijetli lampica za air bag, odeš kod bilo kojeg dijagnostičara i za jeftino se riješi.
Auto je bio lupan,znači da nije do skidanja kleme i slučajnog paljenja signala za airbag.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_зока je napisao:
Što se tiče toga je li krš ili nije....Jbg,ne znam.

Ma šalim se to za krš, jebo airbag imo ga nemo, isti kua.
To poništavanje greške koja se javila prilikom aktiviranja možeš resetovati kod bilo kog automeh. koji ima diagnostiku, a ako ne ide uvijek možeš mehanički izbaciti lampicu, pišaj je.
Ili ko jedan moj haver od crne izolir trake izreži konfetu i zalijepi preko lampice :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 18:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni rekoše da to radi samo Katana u Banjaluci,a nešto ga ne mirišem previše....Kontam da mora biti još neko.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 19:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ma kakvo ljepljenje crne trake i čupanje lampice, otiđi ti Zoka kod autoelektričara nek ti tu lampicu od airbaga poveže sa lampicom od ulja i riješio si problem za desetak KM, a izgleda sve OK.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Zoka, ima majstor za Fiate sa dijagnostikom... iznad semafora kod Cajevca, cim krenes uzbrdo okomito na Tranzit, mislim da je prva ulicica lijevo i odmah kad udjes u nju desno uzbrdo ima radionicu. Prije jedno godinu dana kad sam pitao bilo je 30KM "prikopcavanje" tj. dijagnoza i eventualno cicsenje greske. To je otprilike ovde gdje je ovo zuto na karti, tu negdje pitaj.
Slika
Ima sad i Krcko preko puta stare Ideal pumpe, ali kod njega je 40KM. Njemu se dolazi paralelno sa autoputem, ali skrenes kao da ces na Rakovacke bare pa onda vozis cestom uz autoput do njega. Vidi se sa autoputa radiona, ima dosta fordova ali sad ima i za ostala auta dijagnostiku.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 21:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Ova dvojica momaka na Laušu rade dijagnostiku za 20 KM, meni se nešto palila lampica za dizne pa su je "ubili", 15-tak minuta posla.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ovo sa izolir trakom je fora iz Mucki, kada Del Boy lepi izolirku preko lampice od kocnica, pa proda auto i lik se na kraju zabije u Del Boya koji vozi BoYcievog oldtimer jaguara. Nemoj prodavati tudju foru pod svoju ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Atest trenutno košta 175 maraka (150+PDV) ali ko ti uradi plin,izganja i atest sa datumom iz septembra prošle godine dok je još važila cijena od 85 maraka. Kakav je to motor,reci meni neznalici,sa karburatorom ili ajnšpric? Kako sam ja skontao te majstore,za ajntšpric ide sekvencioni plin,a on ne može biti ispod 1500 maraka.

L-Jetronic je ipak, iliti L-glava (analogno K-Jetronicu koji zovu "K-glava"), tip starog Bosch ubrizgavanja dok još nije bilo 14 kompjutera koji drže motor na životu.

No, nema ništa od tog auta, jebem ti Livno i papire...

Wrangler, ako će prespajati na ulje, onda mu je isto i izvaditi.

A šteta, ako već ima dobro spojene jastuke, treba resetovati to na dijagnostici za svaki slučaj.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kolilo vrijedi fabricki dijagnosticki program za neku marku?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Par sati torrenta, jedan kabl i laptop bez interneta.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako lako? Sjecam se ponuda od prije x godina...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A imaš i dalje po 50KM, 20KM, i t d...meni drug dao, samo pojma nemam šta je od tog bilo.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro de, tebi vise treba tokarski stroj, nego komp ;)

Da li su te kopije 100% funkcionalne?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 849  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]