banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 20:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 946 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
apokalipto je napisao:
drinin vuk je napisao:
апокалипто, буразеру мало погледај све могуће чланице ЕУ,видјећеш заправо да једине које се нешто питају су оне (чак ни оне све) које су склопиле још 57е савезну заједницу за угаљ и челик,оне имају корист и оне се питају,а све остало је мање више небитно. Исто тако и Хрватска и све остале около,за нас итекако небитне (осим у том извозничком смислу),дакле Русија је и данас један од три главна фактора свјетских односа, ЕУ је само минијатурна лутка САД и продужена рука НАТО-а у случају каквих сукоба.

И да куповином Брода Русија је дала јасан сигнал, паметном доста. Медведев зна да је најбоље да се настани тамо гдје га воле,а ми сви заједно морамо бити сретни што је гарант РС-а Русија. И да немојмо се враћат Јељцину и његовој јадној политици, Путин и ова Русија су наши истински пријатељи.

I kakva bi trebala biti politika RS-a prema Rusiji ubuduce ?

Ovo za EU da je produzena ruka Amerike mslm :lol: Amerika jest mocna al necemo sad ih dizati u nebesa

Da bi nam Rusija pomogla RS treba prvo pomoci sebi srediti unutrasnja pitanja zakone i napraviti plan razvoja ekonomije al neki ozbiljan ne na 3 lista A4 formata xD i onda prezentovati Rusima da bi ovi mogli poceti ozbiljnije ulagati ovako mozes samo trubiti o nekakvom bratstvu dok nema interesa od te ljubavi nema nista i Turci dodju kod Bosnjaka razjodlaju se o bratstvu uz cevape al ipak pare iz Turske teku u Srbiju sve je interes ;)

Види,не желим ти нешто срати (тим прије што ни сам до испита Европска унија нисам познавао најбоље све те споразуме).

Политика РС према Русији мора бити зависна,морамо једноставно по цијену да нас и циједе гледати своје национално-привредне интересе,нек брат Рус код нас профитира нек копа што имамо,ал нек народ ради нек нам се колико толико стандард диже,кад домаће лопине не знају и не желе ни копати.

ЕУ толико зависи од САД,то ти најбоље потврђује да у њиховом статуту стоји да своју одбрамбену политику базирају на НАТО, да прије свега желе имати добре односе са својим традиционалним пријатељима из Вашингтона (то стоји и у уговору из Мастрихда,Амстердама,Лондона,а и у оном споразуму са афричким и латиноамеричким државама из Ломеа). Дакле сасвим је јасно да су продужена рука,да Њемачка има евро важност али да њена глобална важност престаје чим дође до било каквог неслагања оне курвице са периком на глави Ангеле и Хилари Клинтон.

Наравно да се слажем да прво своје двориште морамо поспремити,али како? Код нас ти је главна парола, што ће ми школа данас се купује диплома! Што је најгоре друштво је отишло у ону ствар,нема свијести, воље понестаје, влада песимизам, тотално смо неактивни,нема никаквих побуна и чека се нечија кашика брашна.

И опет кажем пошто је тема о Русији, благо нама што је Брод у руским рукама из више разлога,даће драги господ Бог и овом напаћеном народу неке наде и памети да искористи ресурсе које је подарио.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
@ vuk

"двориште морамо поспремити,али како? Код нас ти је главна парола, што ће ми школа данас се купује диплома! Што је најгоре друштво је отишло у ону ствар,нема свијести, воље понестаје, влада песимизам, тотално смо неактивни,нема никаквих побуна и чека се нечија кашика брашна."

Najvaznije pitanje KAKO? kad na njega nadjemo odgovor sve ce biti puno lakse ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
@ vuk

"двориште морамо поспремити,али како? Код нас ти је главна парола, што ће ми школа данас се купује диплома! Што је најгоре друштво је отишло у ону ствар,нема свијести, воље понестаје, влада песимизам, тотално смо неактивни,нема никаквих побуна и чека се нечија кашика брашна."

Najvaznije pitanje KAKO? kad na njega nadjemo odgovor sve ce biti puno lakse ;)

Буразеру између осталог одговор се крије у мом политичком програму,ако те не мрзи читат, надам се да ћеш се сложити. ;)

Citiraj:
Кроз образовање константно промовисати рад, и то промовисати као позитивну ствар, а сваку врсту кича сузбијати на све могуће начине. Оно на чему посебно треба водити рачуна је развијање групног рада код дјеце,а не такмичарског духа. Исто тако увести строжији критеријум код бирања званичних уџбеника. Одређивање броја ученика на одређеним образовним профилима у складу са будућим потребама.
Двије основне ствари за које се наш покрет залаже су: бесплатно школство и пооштравање стандарда образовања.
Основно и средње образовање мора бити бесплатно за сву дјецу без обзира на националну и социјалну припадност. Осим бесплатних уџбеника, бесплатне морају бити и свеске,дрвене и хемијске оловке,шиљала,као и ужина за оне социјално најугроженије.

Што се тиче високог образовања, укидање Болоњске декларације, која је по нашим схватањима довела до несагледивих посљедица како за појединца,тако и за државу, смањење броја студената.
Повећати степен овлаштења и одговорности наставника, самим тиме смањити права ученика и увести строжије дисциплинске мјере.

Извршити редуковање наставних предмета, промјену програма рада у образовним установама (што се огледа у избацивању „непотребних“ и базирању на оним основним),као и уврштавање предмета вјеронауке кроз цјелокупно основно и средње образовање.
Повећати број часова корисних предмета (математика,српски језик, историја, хемија, географија),а предмете попут музичког образовања и ликовног ставити као секционе, гдје би сви заинтересовани суботом ишли на бесплатне часове.
Повећати број часова корисних предмета (математика,српски језик, историја, хемија, географија),а предмете попут музичког образовања и ликовног ставити као секционе, гдје би сви заинтересовани суботом ишли на бесплатне часове.
Исто тако у образовни програм увести два нова предмета : Прву помоћ (јер то је практична и корисна ствар) и предмет Српска култура у оквиру ког би ученици добили знање о развоју српске културе,али и имали практичан предмет који би се огледао у изради предмета на традиционалан начин, као и у промоције одјевних предмета (народних ношњи).

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

odosmo u off treba napraviti posebnu temu npr naziva kako poboljsati RS(u bilo kom pogledu) ili tako neki slican naziv

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
dado_n je napisao:
Nego Sinny de nam organizuj te Ukrajinke da protestuju na opštinskim izborima u Doboju, i kod nas vlada manje-više diktatura. :lol:

Мислим да чика Обрен више воли буле :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
+1 :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
drinin vuk je napisao:
Буразеру између осталог одговор се крије у мом политичком програму,ако те не мрзи читат, надам се да ћеш се сложити

Onda po tvom programu i po programu nekih srpskih nacionalista i tradicionalista Srbi bi u narednoj deceniji izgledali ovako:
Slika
Ili ćemo se okretati prema svjetskim tokovima u nauci i ekonomiji ili ćemo nositi koplja i toljage...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
drinin vuk je napisao:
Буразеру између осталог одговор се крије у мом политичком програму,ако те не мрзи читат, надам се да ћеш се сложити

Onda po tvom programu i po programu nekih srpskih nacionalista i tradicionalista Srbi bi u narednoj deceniji izgledali ovako:
Slika
Ili ćemo se okretati prema svjetskim tokovima u nauci i ekonomiji ili ćemo nositi koplja i toljage...

Не видим чему такав став?

Српски национализам а усудићу се па рећи и здрав разум апсолутно нису против употребе савремених технологија нити едукације и ширења економских веза са братским земљама. А што се копља и тољаге тиче, српски националисти сматрају да итекако треба имати у виду и тољагу у сврси самоодбране од евро-фашистичко-герилских народа који већ 20 година ударају српски народ том тољагом,додуше боље рећи уранијумом.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

....i svi Srbi po jednu krušku! Rat se odavno ne dobija puškom i toljagom ako nisi shvatio nego uvlačenjem u pozadinski otvor svetskim silnicima, jedini narod koji i država koja može da se nacionalno kurči je Izrael ostali tišu-mišu da ne radi (gvozdena) metla.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

djaba mi trlabimo nema vajde propali smo ko zeton mi hocemo da nam bude bolje al nam mrsko bilo sta mjenjati a dzabe nema jbg....

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
....i svi Srbi po jednu krušku! Rat se odavno ne dobija puškom i toljagom ako nisi shvatio nego uvlačenjem u pozadinski otvor svetskim silnicima, jedini narod koji i država koja može da se nacionalno kurči je Izrael ostali tišu-mišu da ne radi (gvozdena) metla.

сви остали под један маслачак.

о Израелу не бих, оно што знам је да су то обични мишеви (као Италија у вријеме другог СР,само са мањим потенцијалом). А српски народ нити је нити ће икада тежити да буде у једној рупи гдје ће се други питат о његовој глави.Русија једина има то право.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nemoj da te ko čuje da su Izraelci miševi, to se raspitaj kod Palestinaca, Egipćana, Sirijaca kako su oni loši borci i kukavice....porediti nas i Ruse je isto kao porediti seoskog vašarskog boksera i Vitalija Klička, akd god nas je Grk hranio i Rus branio obrali smo bostan.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Nemoj da te ko čuje da su Izraelci miševi, to se raspitaj kod Palestinaca, Egipćana, Sirijaca kako su oni loši borci i kukavice....porediti nas i Ruse je isto kao porediti seoskog vašarskog boksera i Vitalija Klička, akd god nas je Grk hranio i Rus branio obrali smo bostan.

Непокорени прије свега ја поштујем твоје мишљење,али се не слажем или сам ја толико велики и тотални лаик,или су нам погледи на положај свјетских снага у спрези са различитим духом тоталитета. ;)

Израелци су и мањи од мишева, само што смо ми изложени константној пропаганди (у њима и поред тог силног јеврејског богатства и свега осталог нема тог јаког осјећаја важности припадништву,наравно овим не желим рећи како су тотално пасивни кад је ријеч о свом јаком духовно-трагичном историјском периоду) и причи Америке и ЕУ како је Израел толико фантастичан и стратешки и одбрамбено доминантан. Ниједну битку они нису добили, ниједан рат они не би смјели почети ни против исте Палестине (е сад наравно бавити се хипотетиком није увијек добро). Наравно све ово говорим са становишта да се ради о независном и самосталном Израелу,а не овом данашњем који је отприлике жртвено јагње САД и савршено подручје за све америчко-фашистичко дјеловање на простору Блиског Истока и околине. Сам си свјестан колико је килаво Италија дјеловала без помоћи Њемаца, бојим се (с тим да ми је сам Израел итекако ок) да би уколико би то одлучила Саудијска Арабија (а да при том Америка нема интересе да заштити то подручје) Израел брзо нас напустио из географско-политичких карата....

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne razumijem toliku fasciniranost Rusima kakva braca kakvi bakraci gdje su bili 95/99 mslm Rusija mi jest lijepa i cim budem imao para otici cu tamo da posjetim one njihove crkve i kicaste zgrade :) ali ljudi nemojmo se zavaravati i bulazniti ako zelis nesto uraditi to moras sam uraditi nikakvi saveznici tu nepomazu mogu nas zajebat Srbi sa druge strane sto se i desavalo a kamoli tamo neki Rusi

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
drinin vuk je napisao:
Политика РС према Русији мора бити зависна,морамо једноставно по цијену да нас и циједе гледати своје национално-привредне интересе,нек брат Рус код нас профитира нек копа што имамо,ал нек народ ради нек нам се колико толико стандард диже,кад домаће лопине не знају и не желе ни копати.
И опет кажем пошто је тема о Русији, благо нама што је Брод у руским рукама из више разлога,даће драги господ Бог и овом напаћеном народу неке наде и памети да искористи ресурсе које је подарио.

+1 :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...jos kad rusi nadju naftu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
žaoka je napisao:
...jos kad rusi nadju naftu...

...pa kad poteče med i mlijeko...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 21:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svi ćemo srati u klozetima od rozog mermera i tresti kubanke u pepeljare od zlata....

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...onda cemo se osunetiti ko pravi arapi, imacemo haremei tonu vijagre...evnusi ce biti svabe i englezi...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Кратко време након НАТО бомбардовања Србије 1999. године, један
амерички генерал посетио је Војни музеј у Београду.

Генерал је приупитао једногa од кустоса музеја, српскога официра, да
ли је било тешко ратовати против највеће силе на свету.
Официр је одговорио:
"Не знам, ми никада нисмо били у рату са Русијом."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 946 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]