Ljudi ako zelite odmor i da vidite prelijepe pririodne ljepote, onda pravac poluostrvo Lustica. Moja omiljena plaza je Miriste. Na toj plazi ima restoran sa vrhunskom uslugom (konobari su cisti profesionalci). Obozavam otici i do malog ribarskog naselja koje se zove Rose (e tu mi je milina popiti kavu tik uz more). Najpoznatije plaze na Lustic su Zanjic i Plavi Horizonti, ali na njima ima i najvise turista, pa ih izbjegavam. U blizini Plavih horizonata se nalazi i plaza Oblatno, utociste mladjih turista. Zatim, plaza Dobrec,na koju se moze doci samo vodenim putem. Trebutno se sredjuje plaza kod tvrdjave Arza. O ovom poluostrvu mogu pisat koliko hocete, ali to zelenilo i maslinjaci me ostavljaju bez daha. Obavezno obidjite mjesta koja sam naveo. Sto se tice Budve (samo za nocni provod), e tu mogu sam navratiti jedan dan, ali tamo nebi nikad ljetovo. Prije bi otisao u Petrovac koje je manje mijesto, a ima sve. Svidja mi se plaza Lucice, ali ima dosta turista. Lijepo je i setaliste prema Perazica Dolu gdje se nalazi hotel AS. Tivat me bas pozitivno iznenadio. Za par godina su ga bas uredili, a da ne pricam o Porto Montenegro.
Sto se tice hrane, cijene su jeftinije u marketima nego u Banjaluci. Dosta marketa imate kod novoizgradjenog kruzno toka koji usmjerava ka Kotoru, Tivtu, Budvi i Lustici (Maxi, Voli). Cijene hrane (meso, sir, gazirani sokovi, prsuta....) i hemikalija su jeftinije nego kod nas. Ovo su cijene od prosle godine, uskoro cu saznat da li je doslo do kakvih promjena.
U Hrvatskoj sam bio samo jedan dan poslije rata, tako da nebi poredio, ali ja ne mogu ni zamisliti da budem dole kad oni slave godisnjice Oluje. Bio sam u Viru kod Zadra i nikako mi se ne svidja. Prije rata sam bio na mnogim mjestima u Hrvatskoj, ali to je bilno davno da bi se svaga sjecao.
Samo cinjenica je da je u CG dosta jeftinije nego u Hrvatskoj. Vidim da je spominjano da je 3 eura putarina do HN, sto je tacno, zatim 4.5 eura trajekt, ukinuta je ekoloska taksa, ali kad cujem koliko ljudi placaju trajekte u Hrvatskoj, dodje mi da se zabezeknem.
|