Gospodin-C je napisao:
OK, stavi se u moju kozu, otisao si u banku i digao pozajmicu u visini od 1500 maraka, otisao si sa drustvom u kafanu i nakon lude noci budis se i provjeravas u njemu vise nije 1500 nego 1420 maraka koje si namjenio za kupovinu racunara.
Meni racunar treba iskljucivo za 3DMax i After effects zbog posla, al bi mi dobro dosao i za kuvanje novih igara u slobodno vrijeme.
Znaci imam na raspolaganju 1420KM , nemoj mi samo reci da se za te pare nemoze naci ovakva masina jer su cijene pale

Hvala

Pa samo sam te to pitao, da kazes bilo koju konkretnu cifru
Prvo, na srecu, ili na zalost, zavisi kako gledas, koliko mogu da se sjetim 3DMAX ima ocajnu, bolje reci nikakvu podrsku za Hyper threading, tako da su ti razlike izmedju I3 koji ima HT enabled/I5 kome je HT disabled/i I7 koji ima HT, relativno jednostavne. Koliko para toliko muzike. Evenutalno, ako mislis tu masinu zadrzati 4-5 godina, i jos uvijek se baviti sa 3D, za ocekivati da ce tad 3DMAX imati kakvu takvu podrsku za HT, onda mozda da razmisljas o I7, inace mislim da je overkill.
Ugrubo, Core i5-2500K dodje oko 400 marki, ploca bar 250, kuciste i napajanje 250, diskovi su jeftini, 16GB barem 150, u graficke se ne razumijem, to nek ti neko drugi da savjet
Btw, otkrij nam tajnu, kako otici u kafanu sa drustvom, provesti ludu noc, i potrositi samo 80 marki, tu ti zavidim?