banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2012, 21:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2011, 18:21
dtb_pro je napisao:
srki je napisao:
Volio bih nesto uzeti sto je kvalitetno radi zamjene graficke, pa ako i prelazi za nekih 10-20 kaemcica. Mislim da, sto se tice procesora, nema potrebe mijenjati u bliskoj buducnosti :)

Za te pare možeš uzeti i ovo:
http://infocom.ba/v3/index.php?option=c ... tikl=08311
http://www.hantol.cn/main.asp?item=5360&idcat=10016
:D :D :D

mozda u oktobru da uzmem radi grijanja :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
srki je napisao:
<Enter_name> je napisao:
Thermaltake TR2 i nisu nešto posebno kvalitetna napajanja, oni spadaju u donju klasu; Toughpower je druga priča ali i druga cjenovna kategorija. Za te pare je bolje uzeti Seasonic S12II 620W (SS-620GB) koji košta otprilike isto (platio prije malo više od pola godine 160 i nešto KM u HGspotu; sad ga nemaju na stanju ali se da naručiti), a dosta je kvalitetnije napajanje.

I meni je prvo zapeo za oko Seasonic, cudi me da su izbacili iz ponude.
Ne mogu da vjerujem da je BL toliko slaba sa izborom komponenti. Sta se ja imam nadati u Doboju da nadjem :cry:

Боље да не знаш... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 22:49 
Početnik
Početnik

opet moram da gnjavim :( :D
Nasao u Barico.net napojne koje bi zadovoljile potrebe. Ali treba mi vasa sugestija koju odabrati
Chieftec 550A85 135 KM specifikacije
Chieftec 600A80 159 KM Specifikacije
Chieftec 650 A85 180 KM specifikacije

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 22:52 
Početnik
Početnik

sinip je napisao:
Боље да не знаш... :)

King car 8) :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 23:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Sva tri napajanja bi trebala biti dobra, a pogotovo ovo treće jer ima najviše ampera na +12V granama. A to je povezano sa brojem vati, dakle ovo je ubjedljivo najjače. Ali mislim da bi i ovo najslabije zadovoljilo tvoje potrebe (bez ili sa malim overklokom). Ako misliš kupovati npr. jaču grafičku, razmisli o trećem, skuplje je samo 45 KM od prvog, a puno jače.

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
dtb_pro je napisao:
srki je napisao:
Volio bih nesto uzeti sto je kvalitetno radi zamjene graficke, pa ako i prelazi za nekih 10-20 kaemcica. Mislim da, sto se tice procesora, nema potrebe mijenjati u bliskoj buducnosti :)

Za te pare možeš uzeti i ovo:
http://infocom.ba/v3/index.php?option=c ... tikl=08311
http://www.hantol.cn/main.asp?item=5360&idcat=10016
:D :D :D

Ta napajanja su Net2World i još neki švedski prodavači vratili dobavljačima zbog lažnih specifikacija i lažnog 80+ cerifikata.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
i taj sertifikat je sranje. proizvodjac posalje jedinice na testiranje po svom izboru,a posle moze da ugradjuje sta hoce. testiranja se vrse na 100V, tako da kod nas to i ne mora biti bas tako kako pise.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 23:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Dovoljno je samo pogledati naljepnicu na napajanju i oznake za maksimalnu snagu po naponima i uporediti to sa amperažom da se vidi o kakvom se napajanju radi. Ne znaju ni omov zakon.
http://www.hantol.cn/public/HPSU900V2.3_HPSU_print.jpg

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Malo su se zaHebali za snagu na 12V granama :)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 23:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Hard and Heavy je napisao:
@<Enter_name> Da li je to jedan od pokazatelja kvaliteta napajanja (mislim na broj ampera na +12V grani)? Da li je i efikasnost napajanja u procentima jedan od brojnih pokazatelja? :)

Da. Da. :D Ali ono što piše na papiru ne znači da je to izvodivo i u praksi, dok su neka napajanja u stanju dati veće struje od deklarisanih. Na kvalitet napajanja isto tako utiče i izbor komponenti, npr. kvalitetna napajanja imaju kondezatore koji rade do 105°C, dok obična napajanja koriste kondezatore do 85°C. Generalno imaš nekoliko proizvođača napajanja čiji referentni dizajn ostali implementiraju. Ovaj Seasonic koji sam predložio je osnova dosta modela više klase od Anteca, Corsaira...

Zanimljiva ova kineska matematika... :D

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 00:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Сви кондензатори на излазу, тј. у филтрацији у свим напајањима што сам их ја видио су на 105 степени... А видио сам их...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Posto niko nista nije pisao na moje pitanje... Da dodam... Posto sam skontao da nisam uracunao pare koje bih dobio od racunara koji trenutno imam, budzet bi ipak bio oko 600KM, eventualno do nekih 700...

Znaci, vazi sve od prije... Jos da dodam da kad bude neko preporucivao, da napise i kuciste, napajanje, eventualno coolere ako su potrebni, da bih to mogao provjeriti malo po netu...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
Prije par mjeseci, sastavljao sam konfiguraciju i pitao za misljenje ovdje, pa je bilo nekih prijedloga da ponesto mjenjam i sl... Da ne bih ponovo dolazio u slicnu situaciju (a trebam uskoro kupovati novi racunar), sada cu traziti da mi neko predlozi konfiguraciju, a ja cu reci sta mi otprilike treba...

Treba mi polugamerski-gamerski racunar... Igram igre, ali nisam hard-core... Nove slabo igram.. Uglavnom igram WoW, starije strategije i sl... Najnovije sto sam igrao je Torchlight recimo... U isto vrijeme racunar uglavnom koristim za surf, malo web dizajna, programiranja i sl... Budzet je recimo nekih 400-500 KM (moze i malo vise) SAMO ZA KUCISTE (ostalo mi ne treba)... Uglavnom sam pristalica AMD-a i ATI-ja, ali mi je drug rekao da on koristi Intel i da mu super fercera (ne omalovazavam Intel, samo sam AMD vise gotivio), isto vazi i sa GForce... E sad bih volio neki Intel, dual core ili sl, i GForce grafiku sa najmanje 512MB... Ono sto mi je najvaznije, je da racunar ima mogucnost nadogradjivanja... Posto su Inteli u pitanju, volio bih da je ploca 1155, posto ona moze ici do Quad Core i sl, i podrzava do 16GB rama... Volio bih nekih 2-4GB rama za pocetak (Kingston po mogucnosti, ne znam kakve su ove znj marke, ako valjaju moze i to, posto sam na stranici Infocoma procitao neke nidje veze)... HDD mi treba sistemski, ne mora biti veliki, i eventualno data od nekih 500+GB... Valjda nisam nista zaboravio, ako jesam, kazite pa da dodam...

Aj valjda ce neko skontati sta mi treba pa sastaviti neku finu konfiguraciju... Znam, recete, pa sve si rekao sta hoces... Medjutim nije u tom problem.. Ne razumijem se dobro u ploce, a pogotovo graficke... Npr, kod grafickih ne mogu pohvatati jel' bolje ako ima vise rama, ili vise bita ili slicno... A trenutno mi se ne da istrazivati :) Nadam se da ne trazim previse...

Archangel je napisao:
Posto niko nista nije pisao na moje pitanje... Da dodam... Posto sam skontao da nisam uracunao pare koje bih dobio od racunara koji trenutno imam, budzet bi ipak bio oko 600KM, eventualno do nekih 700...

Znaci, vazi sve od prije... Jos da dodam da kad bude neko preporucivao, da napise i kuciste, napajanje, eventualno coolere ako su potrebni, da bih to mogao provjeriti malo po netu...

Evo pošto niko neće da ti odgovori, ja ću. :D Fino si napisao šta hoćeš, naveo si i budžet kojim raspolažeš i to je dobro. Idemo redom i logički... :D

Prvo ploča. Napisao si da si se ipak odlučio za Intel, što je opet dobro. :) Preporučio bih ti socket 1156, a ne 1155. Zašto? Zato što u 1155 možeš ''ubosti'' samo stariju generaciju Sandy Bridge procesora, a u 1156 možeš noviju generaciju Sandy Bridge procesora i budućr Ivy Bridge procesore. To znači da imaš mogućnost nadogradnje. Ploču uzmi bilo koju (nemoj baš najjeftiniju), one se razlikuju uglavnom po broju priključaka, po broju RAM slotova i po mogućnosti za overclock dobro ima još razlika, ali ako nećeš klokovati i nećeš htjeti ubaciti 10 hard diskova, prosječna ploča će ti biti dovoljna. I rekao si da hoćeš podržava do 16 GB RAM-a.

Idemo dalje, procesor. Za ove pare možeš kupiti Core i3 2100, i on će ti biti sasvim dovoljan.

Nastavljamo sa memorijom. Ovo je jeftino, uzmi ili 2 GBG ili 4 GB, ali DDR 3 1600. To podržavaju sve nove ploče.

Grafička karta. Napisao si da hoćeš sa 512 MB memorije... Odmah da ti kažem da to nije nikakva odrednica. To je otprilike kao da kažeš da hošeš auto sa 2800 ''kubika''. :-? To može biti i stari rusti džip UAZ iz '70-ih, a može biti i novi, moćni Mercedes E klase... :lol: Za igre koje si naveo biće ti dovoljna grafička do nekih 150 KM. Recimo GT440 ili još bolje GTS 450, ili možda da kupiš polovnu 9800GT, ili da sačekaš da te neko upućeniji u grafičke savjetuje. :lol:

Hard disk. Oni su sada skupi, pa je bolje da uzmeš malji, bar zasad. Za nekoliko mjeseci kupiš puno veći, a prodaš ovaj prvi. :)

DVD rezač, bilo kakav, i tako je to ''potrošna roba'', pogotovo ako puno režeš.

Napajanje. Ovo je bitno, ali ako nemaš dovoljno para i ako ne kupiš neku jaču grafičku, onda može i Blueberry od 500-550 W. Ako ti ostane para ili kupiš jaču grafičku, trebao bi razmisliti o nekom kvalitetnom napajanju.

Kućište. To ti i ne treba, možeš držati komponente na stolu dok ne kupiš. Bar lako možeš brisati prašinu. 8) Šalim se, da neko ne pomisli da sam ozbiljan. :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Hvala, ovako mi je nesto i trebalo :)

I jos jedno pitanje.. Da li je pametnije uzeti nov i3 ili polovan i5 recimo... Jedan rodjak mi je rekao da uzmem sebi polovan racunar, mnogo cu ustedjeti, a tesko je da ce se bas odmah pokvariti i sl...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па ако за исте паре колико би платио нов и3 можеш да купиш полован и5, само удри. :) Једини процесори које сам ја видио цркнуте за ово година, (скоро па 20) а да су цркли у нормалном погону су пар слот 1 процесора тј. PIII, онда пар Socket370 и један AMD K6. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 11:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
Hvala, ovako mi je nesto i trebalo :)

Nema na čemu. :wink: U svakom slučaju je bolje uzeti polovan Core i5, ali samo ako nađeš socket 1156.

I još nešto da dodam, ne znam da li će ti se ovo iznad uklopiti u budžet, ali je puno bolji izbor nego ploča + procesor 1155. Jest' da bi uštedio 100-150 KM, ali bi za koju godinu morao praktično kupovati novi komp. A ovako imaš mogućnost nadogradnje. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Де ми реци кад баЧиш поглед на http://pcberza.rs/komponente/maticne-pl ... 17-77-0-0/ (Гигабајт плоче) или на http://pcberza.rs/komponente/maticne-pl ... 7-141-0-0/ (Ем-Ес-Ај плоче) шта је ок за купити а да НЕМА интегрисану графику и да по могућности ИМА два (2) PS/2 порта?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 13:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne pratim toliko novine na tržištu da znam razlike između modela... sam pogledaj koja šta ima ili nema. :P

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hard and Heavy je napisao:
Evo pošto niko neće da ti odgovori, ja ću. :D Fino si napisao šta hoćeš, naveo si i budžet kojim raspolažeš i to je dobro. Idemo redom i logički... :D

Prvo ploča. Napisao si da si se ipak odlučio za Intel, što je opet dobro. :) Preporučio bih ti socket 1156, a ne 1155. Zašto? Zato što u 1155 možeš ''ubosti'' samo stariju generaciju Sandy Bridge procesora, a u 1156 možeš noviju generaciju Sandy Bridge procesora i budućr Ivy Bridge procesore. To znači da imaš mogućnost nadogradnje. Ploču uzmi bilo koju (nemoj baš najjeftiniju), one se razlikuju uglavnom po broju priključaka, po broju RAM slotova i po mogućnosti za overclock dobro ima još razlika, ali ako nećeš klokovati i nećeš htjeti ubaciti 10 hard diskova, prosječna ploča će ti biti dovoljna. I rekao si da hoćeš podržava do 16 GB RAM-a.

ISPRAVKA krivog navoda.
1156 je staarija generacija ploca i uopste ne podrzava Sandy Bridge CPU.
procesori bez K oznake se ne mogu klokovati tako da ce posluziti bilo koja ploca
Znaci treba kupiti 1155, jer ona podrzava SB a podrzavace i Ivy Bridge uz update biosa

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Де ми реци кад баЧиш поглед на http://pcberza.rs/komponente/maticne-pl ... 17-77-0-0/ (Гигабајт плоче) или на http://pcberza.rs/komponente/maticne-pl ... 7-141-0-0/ (Ем-Ес-Ај плоче) шта је ок за купити а да НЕМА интегрисану графику и да по могућности ИМА два (2) PS/2 порта?

ne 1156 ploce vec 1155. i ploce vise nemaju integrisanu grafiku, grafika je sad u procesoru...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]