banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 07:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Feb 2012, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Alo Cicak,ja prenosim samo dio njihovih komentara koje sam citao na portalu kad se to desilo,sta ja imam tu da gledam i tumacim?!ne citam ja izmedju redova,kod njih nema cenzure ,to sto misle i osjecaju to i napisu...i ti ispade mene prozivas za potezanje nacionalizma :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 13:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Feb 2012, 11:55
_зока je napisao:
Ne postoje opasne pasmine,postoje opasni vlasnici pasa. Kojim kriterijumima bi se vodio prilikom izrade te liste? Da li bi na nju uvrstio i zlatnog retrivera,psa koji sigurno ima jedan od najviših "indeksa ujedanja" u svijetu? Pinčeve?

Ja sam imala zlatnog retrivera, koji je bio kucni pas uvijek u krugu ljudi,dresiran pa me grizao par puta... a sada imam rottweilera kojeg sam uzela kao stene i nema boljeg psa, i sa odraslima i sa djecom.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Vala i digla sa halabuka kad je zabranjeno psima u park.

Digla se halabuka kad je policja naplatila koju kaznu zbog nepropisanog vodjenja istih.

Vjerovatno bi se digla halabuka i da neko uspava ili zatvori pse koji lutaju ulicama (a mnogo ih je). Tu mogu navesti dva COPORA (i do 15 pasa u jednom) koje svakodnevno vidim.... u Boriku i kod Univerziteta. I tada bi se vjerovatno bunili ljudi koji ih hrane a nece da ih udome,daju novac za vakcine ili njihov boravak u azilu...jer ipak je to obaveza. Lakse je sa prozora frknuti ostatak rucka na livadu.

Danas su svi sebi dali za pravo da mogu psa imati. Iako su uslovi u kojima drze pse mucni, kako za okolinu tako i za samu zivotinju. Pse drze u stanovima, voze u liftovima, ne ciste za njima, ne koriste brnjicu i povodac. Pa kad vide da to nisu igracke i da je to velika obaveza, ostave ih na ulici (u dosta slucajeva).

Tako da se ovakav scenario i ocekivao.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 21:47 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Feb 2012, 16:41
Anakin je napisao:

Digla se halabuka kad je policja naplatila koju kaznu zbog nepropisanog vodjenja istih.

Vjerovatno bi se digla halabuka i da neko uspava ili zatvori pse koji lutaju ulicama (a mnogo ih je). Tu mogu navesti dva COPORA (i do 15 pasa u jednom) koje svakodnevno vidim.... u Boriku i kod Univerziteta. I tada bi se vjerovatno bunili ljudi koji ih hrane a nece da ih udome,daju novac za vakcine ili njihov boravak u azilu...jer ipak je to obaveza. Lakse je sa prozora frknuti ostatak rucka na livadu.

Danas su svi sebi dali za pravo da mogu psa imati. Iako su uslovi u kojima drze pse mucni, kako za okolinu tako i za samu zivotinju. Pse drze u stanovima, voze u liftovima, ne ciste za njima, ne koriste brnjicu i povodac. Pa kad vide da to nisu igracke i da je to velika obaveza, ostave ih na ulici (u dosta slucajeva).

Ja ne znam nikoga al bas nikoga ko je ostavio psa na ulici,znam par koji su svoje odveli na selo i jednu tetu ciji je pas zavrsio u meksiku.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
tajci je napisao:
Ja sam imala zlatnog retrivera, koji je bio kucni pas uvijek u krugu ljudi,dresiran pa me grizao par puta... a sada imam rottweilera kojeg sam uzela kao stene i nema boljeg psa, i sa odraslima i sa djecom.

vau RETRIVER te ugrizao,pa sta si mu morala uraditi???

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
insp_CaLLahan je napisao:
Igor Vujcic je napisao:
Ovdje kod mene ovih lutalica mali milion a jednom me je i copor okruzio kad sam isao kuci ali nije nije nijedan imao muda da krene na mene samo su lajali a gledam sad na sa-x pisu da je ovo bio lutalica da nije ni imao vlasnika

A da nisi citao komentare na sarajevo-x?!
Po njima je jedan od dobrih muslimana upucao psa,i sta bi bilo postavlja se pitanje da nije tog dobrog bosnjaka policajca ,vjerovatno bi rastrgao pas `genocidne vlahe`(na sta su mnogi likovali)
haha sry na off,ali toliko su iskompleksirani i nadojeni mrznjom da poturice gledaju na sve kroz tu prizmu nacionalizma.

ma procito sam par ali ne citam komentare cesto samo procitam vijest sta da kazem ima bolesnika na tom sa-x ali nemoj kategorisati sve Bosnjake kroz te komentare to je samo saka budala koji nemaju druga posla ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 22:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
kitopsina je napisao:
_зока je napisao:
Ne postoje opasne pasmine,postoje opasni vlasnici pasa. Kojim kriterijumima bi se vodio prilikom izrade te liste? Da li bi na nju uvrstio i zlatnog retrivera,psa koji sigurno ima jedan od najviših "indeksa ujedanja" u svijetu? Pinčeve?

U svakom slucaju pasmine koje su do sada usmrtile najvise ljudi ili nanijele nateze tjelesne povrede. Ne trebamo se praviti mutavi.
Neki svajcarski kantoni (Zirih) vec praktikuju zabrane nekih rasa (uglavnom razne varijante pit bulova)i njihovih mjesanaca, dok se za masivne pse (npr. doge) tesko dobija dozvola. Povod je bio smrtni slucaj iz 2005. godine, ali nisu mogli da zabranu jedinstveno proture u svim kantonima. Postoje razlike od kantona do kantona, od potpune zabrane do strogog drzanja. U svakom slucaju drzanje je vrlo poostreno.
I naravno da su vlasnici krivi. Ali iskustvo govori da se i u zemljama sa strogim zakonima drzanja, strogim kontrolama i razvijenom svijesti gradjana svake godine bez izuzetka desava odredjen broj smrtnih slucajeva i to pretezno djece. Prihvatiti i taj smanjeni rizik je za mene neodgovorno. Ako je i jedno mrtvo dijete, a zbog cega...?

ne samo švajcarski kantoni, nego u većem dijelu EU ima rasna lista - zabranjenih pasa, tj pasa koje se pod uvjetom smije držati.
a na vrhu statistike ugriza - je jazavčar.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ma, ne može se ?ovnima ugoditi, da im zlato melješ na kile.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012, 07:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Otkad postoji azil za pse kod nas ovdje lutalica više i nema (ponegdje se može vidjeti pas bez ogrlice, ali ne kao prije), a ljetos je jednom momku naplaćena kazna jer je vodio psa na povocu bez brnjice a kad mu se sestra pobunila (inače živi u Sloveniji) naplaćena je i njoj kazna zbog ometanja i vrijeđanja službenog lica.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muffinman je napisao:
Anakin je napisao:

Ja ne znam nikoga al bas nikoga ko je ostavio psa na ulici,znam par koji su svoje odveli na selo i jednu tetu ciji je pas zavrsio u meksiku.

Pa znas kako....ti fino prodji malo gradom pa pogledaj koliko je lutalica. I onda se sasvim slucajno zapitaj od kud su te lutalice dosle u toj mjeri na ulice. Da li je moguce da su bila samo dva psa, pa okotise sve ove ostale lutalice? S tim da su se neki psi okotili sa ogrlicama....
Mislim....za to ti bas i nisu potrebna tolika poznanstva,vec malo logike.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012, 13:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Feb 2012, 16:41
Anakin je napisao:
muffinman je napisao:
Anakin je napisao:

Pa znas kako....ti fino prodji malo gradom pa pogledaj koliko je lutalica. I onda se sasvim slucajno zapitaj od kud su te lutalice dosle u toj mjeri na ulice. Da li je moguce da su bila samo dva psa, pa okotise sve ove ostale lutalice? S tim da su se neki psi okotili sa ogrlicama....
Mislim....za to ti bas i nisu potrebna tolika poznanstva,vec malo logike.

Govorim ti iz ugla vlasnika psa da mi je to nesvatljivo kako to neko moze uraditi a znam da i drugi vlasnici tako razmisljaju,ostaviti clana porodice na ulicu.Ipak mislim da je u pitanju bjeg psa vecini slucajeva .

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A nismo svi isti.

Ovaj slucaj u parku, moguce da je pas pobjegao. Meni se bar cini tako....iako samo nagadjam.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Opasne pasmine pasa trebaju imati brnjicu a ako vlasnik to ne poštuje udariti ga po džepu a ako takav pas napadne nekoga vlasnika novčano kazniti a zatim i krivično goniti.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Talija je napisao:
Otkad postoji azil za pse kod nas ovdje lutalica više i nema (ponegdje se može vidjeti pas bez ogrlice, ali ne kao prije), a ljetos je jednom momku naplaćena kazna jer je vodio psa na povocu bez brnjice a kad mu se sestra pobunila (inače živi u Sloveniji) naplaćena je i njoj kazna zbog ometanja i vrijeđanja službenog lica.

Svaka čast! U Mostaru ne postoji azil za pse ko kad u ovom gradu ionako ništa ne funkcioniše a lokalna vlast je potpuno nesposobna.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 04:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
cicak je napisao:
insp_CaLLahan je napisao:
A da nisi citao komentare na sarajevo-x?!
Po njima je jedan od dobrih muslimana upucao psa,i sta bi bilo postavlja se pitanje da nije tog dobrog bosnjaka policajca ,vjerovatno bi rastrgao pas `genocidne vlahe`(na sta su mnogi likovali)
haha sry na off,ali toliko su iskompleksirani i nadojeni mrznjom da poturice gledaju na sve kroz tu prizmu nacionalizma.

to ti tako gledas, pa tako i tumacis.
i da covjek krene na tebe da te bije, naravno da ces se braniti. ili da ces zastiti drugoga.
manite se vise tog nacionalizna, molim vas. nicemu dobrom to ne vodi. molim vas.

A ja tebe MOLIM da ideš probati njih moliti, ma moli ih do besvesti da se manu nacionalizma, pa ako ti uspe treba da dobiješ Nobelovu nagradu za mir.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]