banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 09:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
mrkvica je napisao:
Vuče,i ja tebe poštujem ali neznanje je čudna stvar. Čovjek se igra svojom glavom. Puštamo da se ukrštaju raznorazne rase, vaspitamo ih kako ne treba pa se onda žalimo.

Види стварно волим животиње,псе и не баш. Кад сам имао 6 година и живио у Футогу (гдје свака кућа има пса) ујео ме је пас и од тада имам мини дозу страха. Додуше срећа па је био зимски период и тек мало ми је руку дотакао,одгризао цијели рукав јакне.

Слажем се да има и до неедукованости власника,али исто тако има и пасмина које једноставно нису навикнуте на боравак са људима,пасмине које у својим можданим вијугама имају крајње антипитоме карактере. Ето нисам сигуран али мислим да велика већина теријера и још неких после 6 године почиње лудити и дакле је ли човјек крив што њима у њиховом родном листу пише како су донекле под контролом свега 6 година?!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
To je opravdan strah i to razmijem.
Ali ako čovjek može da ukroti potpuno divlju životinju i pretvori je u pravu mazu, ne može me niko ubijediti da to ne može i od psa. Žao mi je, ja volim životinje i to što one ne mogu da pričaju kao što pričaju ljudi ne mora da znači da može da im se radi sve i svašta.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
ja volim macke mada me jednom macka opasno ogrebala kad sam bio mali :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Neka grebu, samo dok žena nevidi. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Neka grebu, samo dok žena nevidi. :)

:lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Psi koji su isključivo ukrštani za borbe, donose jedino destrukciju, gdje god se nalazili, u domovima svojih vlasnika...

Zar nije pitanje javne bezbjednosti da se pasmine tipa pit bul i rotvajler uklone s ulica?
Koji je smisao njhovog postojanja? (jer nije ih dala priroda, već ljudsko zlo žedno krvi)
Možete reći da se oni mogu kontrolisati (sama riječ kontrole živog bića ?...) ali brojni su slučajevi izmicanja kontroli !

Uzgajanje tih pasmina vidim kao: zlo i glupost!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Pa da, ajmo napraviti nešto, predstaviti to kao loše, pa poslije iskorijeniti. Čudna smo mi rasa!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne vidim da je iko pohvalio ovog policajca na forumu pa cu ja ljudino svaka cast na obavljanju svoje duznosti zastite gradjanja :D hoce li biti kakva medalja od Mile ?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 22:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Konstatovali smo na drugoj temi da je policajac uradio šta je morao i to niko neosporava.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
110 odgovora za 6-7 sati. Mogu misliti šta bi bio kad bi administracija otišla na odmor od 10 dana. :P

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
fijesta je napisao:
Gamer je napisao:
Zasto bi mi ubili psa ??? Pas ima pravo da zivi i voli da zivi koliko i mi !!!

Nemaju pravo krvolocne vrste da zive sa nama i ugrozavaju djecu na ulici u gradovima koji su predvidjeni za normalan zivot.
Ako volis opasne vrste idi brate na planinu pa zivi sa dobermanima i medjedima. Covjek je ipak civilizovano bice.

Ako cemo po toj logici svi psi su krvolocni :S Svi oni mogu ujesti .... Ako ti neces da zivis medju psima idi na planinu pa zivi ...
Reci mi sta pitull radi na ulici pusten ???? Ko ga je pustio ? Isto vazi i za ostale rase ! Po tvom mi treba da ubijemo i ajkule, i medvjede i lavove i tigrove i sve zivotinje koje mogu da nas napadnu :S Mi ljudi samo previse razmazeni .. Zaboravljamo da smo mi samo 1 od mongih stanovnika planete Zemlje ... I oni kao i mi IMAJU PRAVO DA ZIVE !!! Mi ljudi smo dali pravo sebi da ubijamo sve zivo :S E nece da moze ...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Gledam sve ove komentare i pun mi qrac gluposti. Kakve krvolocne rase, kakvo ludjenje poslije sest godina, kakvi bakraci...
Postala neka dziberska moda da se kupuje pas sa nadrkanim izgledom da bi vlasnik izlijecio kompleks male kite... Umjesto da se zanimaju tim psima, nahrane ih, ponekad prosetaju da ih selo vidi i onda nazad u boks ili na lanac. A neizivljen pas je potencijalno opasan! Ali ne, nas narod je najpametniji i sta ce mu neko govoriti kako da vaspita psa i sta treba da radi sa njom...
I kad smo kod "agresivnih" pasa - sve te varijacije pasa za borbu su agresivne prema drugim psima ali ne i prema ljudima. Jedina rasa za koju znam da je stvorena za cuvanje robova (bez zezancije) je Fila Brasiliero i ima tendencije da bude agresivna prema ljudima.

BTW Moje kerce ima 50cm i 25kg i pozitivno je prema citavom svijetu. Da svaki dan ne trci po 2-3h i da se sa njim ne radi (poslusnost, aportovanje) unistila bi sve u svom okruzenju. Desavalo joj se da obori pse koji su duplo veci (Bernski pastirski, Ridgeback, Akita) ali samo u situaciji ako su pokazali agresiju. Nikad na nikoga nije zarezala, a djecu obozava.
Kada bi bila vezana na lancu sam bih se bojao da joj pridjem...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
увијек сам мрзио некакву толеранцију повезану са непринципијелношћу, дакле слободно убијати комарце,а керове јок? По којој то логици што је битнији живот кера од живота комарца?

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Ti uporedjujes SISARA I INSEKTA :S:S

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 23:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Jedini nacin sprecavanja coporisanja pasa lutalica kao i jedinki je SINTERSKA sluzba!Jedini!Bar kod nas i bar za sada!
Samo da nadodam vezano za pricu o Sarplanincu negdje sa pocetka teme,da je kad je izbio pozar primijetio da se dijete ukakilo od straha,pa mu je presvukao pelenu i tek onda odlucio da ga odnese roditeljima u polje i da napusti svoj dom!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 23:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
mirdza je napisao:
Gledam sve ove komentare i pun mi qrac gluposti. Kakve krvolocne rase, kakvo ludjenje poslije sest godina, kakvi bakraci...
Postala neka dziberska moda da se kupuje pas sa nadrkanim izgledom da bi vlasnik izlijecio kompleks male kite... Umjesto da se zanimaju tim psima, nahrane ih, ponekad prosetaju da ih selo vidi i onda nazad u boks ili na lanac. A neizivljen pas je potencijalno opasan! Ali ne, nas narod je najpametniji i sta ce mu neko govoriti kako da vaspita psa i sta treba da radi sa njom...
I kad smo kod "agresivnih" pasa - sve te varijacije pasa za borbu su agresivne prema drugim psima ali ne i prema ljudima. Jedina rasa za koju znam da je stvorena za cuvanje robova (bez zezancije) je Fila Brasiliero i ima tendencije da bude agresivna prema ljudima.

BTW Moje kerce ima 50cm i 25kg i pozitivno je prema citavom svijetu. Da svaki dan ne trci po 2-3h i da se sa njim ne radi (poslusnost, aportovanje) unistila bi sve u svom okruzenju. Desavalo joj se da obori pse koji su duplo veci (Bernski pastirski, Ridgeback, Akita) ali samo u situaciji ako su pokazali agresiju. Nikad na nikoga nije zarezala, a djecu obozava.
Kada bi bila vezana na lancu sam bih se bojao da joj pridjem...

I postala je moda nabavljati pse koji su od nastanka opstajali na -50 a sad ga seta kroz banjaluku na +40!

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Zoka, a koji su ti ono likovi na slici i kakve veze sa temom imaju?

A što se tiče držanja pasa treba uvesti stroge kriterijume, naročito za veće vrste pasa i opasnije (pit bulovi, buldozi, rotvajleri, vučjaci, terijeri i sl), korpica na njušku, obavezno lanac, ogrlica i čip sa podacima vlasnika, a vlasnik treba dobiti dozvolu za držanje psa/pasa na osnovu testirnja njegovih psiho-fizičkih sposobnosti, jer poremećenim osobama ne trebaju nikakvi psi, a kamo li borbeni i veliki, takođe, fizički manjim, slabim osobama ne trebaju jaki i veliki psi.

A što se tiče pasa lutalica to sve treba po kratkom postupku eliminisati. Znam da ćete sad dreknuti, ali to je jedino ispravno rešenje, kakvi azili kakve zajebancije.

Poslednji put menjao dukicas dana 19 Feb 2012, 00:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 00:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
fijesta je napisao:
Psi koji su isključivo ukrštani za borbe, donose jedino destrukciju, gdje god se nalazili, u domovima svojih vlasnika...

Zar nije pitanje javne bezbjednosti da se pasmine tipa pit bul i rotvajler uklone s ulica?
Koji je smisao njhovog postojanja? (jer nije ih dala priroda, već ljudsko zlo žedno krvi)
Možete reći da se oni mogu kontrolisati (sama riječ kontrole živog bića ?...) ali brojni su slučajevi izmicanja kontroli !

odabij mi od rota... ja sam zato da mi nastavimo sa hitlerovom filozofijom i da ukinemo jevreje jel jelte oni su papci i ne treba da žive, isto tako onaj norvezanin (il koji je već) je pobio one likove na onom ostrvu ajmo sad pobiti sve norvezane, i onaj papak u sarajevu puc0 na amere ajmo pobiti sve muslimane... jbg sranja se desavaju... i jos jednom odabij od rota!! :) to su maze male ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da se zakonom zabrani? ili mozda posebna licenca da ih smijes drzati mozda prolazenje neke obuke ili skole prije dobijanja potvrde da smijes uzgajati ili cuvati te i takve pse ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]