skitnica je napisao:
Sto se tice pocetnog teksta na temi-ne dijelim stav ni perspektivu.
Citiraj:
internet kao i dinamit: jedan od najznačajnijih izuma u povijesti čovječanstva, osim ako ne padne u pogrešne ruke.
Sto se tice ove konstatacije, ona generalno stoji. Medjutim, u kontekstu sa ostalim dijelovima teksta, sticem utisak da bi autor rado u cjelini prepustio internet nekim odredjenim
profesionalcima koji bi prikazivali iskljucivo
poucne i
edukativne sadrzaje posto portali koje sada uredjuju korisnici, po njegovom misljenju, promovisu negativne vrijednosti. E pa upravo to bi bilo padanje u pogresne ruke. Ne smetaju mi nikakve gluparije na netu. Neke su cak simpaticne, a neke bas i nisu. U svakom slucaju, ovi likovi sto se valjaju u snijegu mi bude svakako vise ljubavi prema ljudskom rodu i nade u njegovu buducnost nego tamo neki ozbiljni profesionalci koji ce mi nametati misli i osjecaje.
Bravo.
Sto se tice opasnosti interneta, hej Kolumbo. Kao da vecina citalacke publike tog njegovog portala ne zna za potencijalne opasnosti interneta. A on pise kao da je otkrio najvecu teoriju zavjere. A i druga stvar, kako je on uspio povezati opasnosti interneta sa slikama valjanja po snijegu ja stvarno ne znam. Maloumnost mi se namece kao jedini moguc odgovor.
Naravno da je simpatcno vidjeti raznorazne budalastine. Ako nista, to je nesto sto ce sami akteri tih budalastina okaciti kao uspomenu. Znam iz licnog iskustva.
Medjutim definitivnio najgluplja recenica teksta (a konkurencija je ogromna) je ova: "Jedino što niko, ali niko, nije snimio sebe kako, recimo čisti snijeg ispred kuće, otkopava put do osamdesetdvogodišnje komšinice, radi, sve u svemu, nešto što je općenito normalno kada snijeg padne."
Rijecima se ne moze opisati glupoca ove recenice.
Prvo, koja budala bi snimila sebe kako cisti snijeg? Neko ko ce ga okaciti na internet i trijumfalno reci drustvu "vidite sta ja radim, ovo bi i vi morali da radite!"??? To sad znaci da ljudi sebe treba da snime kako cijepaju drva, kupe sijeno i hrane kokosi, da to okace na internet i da u naslovu napisu "Evo mene, bas sam vrijedan"???
Drugo, sto taj dingospo koji je napisao ovaj kretenski clanak nije sebe snimio kako cisti snijeg pa to okacio uz ovaj tekst, cisto da pokaze idiotima koji se valjaju na snijegu kako treba da se ponasa uzoran gradjanin u situacijama velikih snjeznih padavina.