Zanimljivo mi je šta se sve piše na ovoj temi. Isto kao što mi je zanimljivo što mi ljudi, kad me sretnu, pohvale i ispričaju neku njihovu sličnu priču. Lijepo je to, ali, od same priče neće biti ništa. Treba pokrenuti stvari, na ovaj ili onaj način. Ja sam, za početak, izabrao ovaj, legalni.
Temu na forumu sam otvorio zbog
konkretnog slučaja jer sam mislio da će bar neko od tih 30-ak kandidata biti ovdje na forumu, pa da sazna kako i zašto je eliminisan. Nadam se da je bar neko od tih ljudi nekako saznao i da je makar malo pametniji nakon tog podatka.
Elem, što se tiče djece naše glavate gospode, dosta toga se zna. Ja i ne znam toliko, jer me ne zanima, međutim, sve je lako saznati. U vezi toga, svojevremeno su me razmišljanja dovela do toga da je Dodik u suštini ustaša - sasvim solidno sprovodi Tuđmanov plan o 200 porodica koje bi upravljale državom. Možda ih nema 200, ali mislim da je učinak veći što je broj manji. Krenuti od naših političara prema njihovoj djeci: poslanici, profesori i sudije koji su izrodili mlade direktore agencija i savjetnike ministara...
Kad sam kolegi novinaru spomenuo za Vanju Kopanju, on mi je odmah rekao kako je ona primljena kad i Dodikova kćerka. Suštinska je razlika što je Dodikova kćerka primljena bez konkursa, a ovdje je (naknadno) invalidno organizovan konkurs kojim je prekršen niz zakona, što sam ja naveo u tužbi.
Ako nekoga zanimaju posebno detalji u vezi tužbe/zakona, neka se javi putem PP.
E, sad, ja sam pokrenuo jedan drugi slučaj, čekam još jednu povratnu informaciju, pa ću i to da predstavim. Što se te priče tiče, krenuo sam preko Ombudsmana samo da dokažem da je njihov domet nula, a za to i ne treba puno više dokaza od napomene na samim dokumentima Ombudsmana:
Citiraj:
I DALJE STE OBAVEZNI KORISTITI REDOVNE ZAKONSKE PROCEDURE I POŠTOVATI ROKOVE UTVRĐENE ZAKONOM ZA KORIŠĆENJE PRAVNIH SREDSTAVA PRED SUDOVIMA I/ILI ORGANIMA UPRAVE.
To je priča koju sam spomenuo ovdje na temi, a tiče se traženja različitih uvjerenja o nekažnjavanju/neosuđivanosti na konkursima.