Vader je napisao:
Hard and Heavy je napisao:
Baš na to i mislim, da li će se o njemu prestati govoriti kao o ''sistemskom drajvu'' i početi govoriti kao o jednom jedinom drajvu.
Kad se malo razmisli lako je uvidjeti da za tako nečim čak i nema potrebe, većinu prostora na našim hard diskovima zauzima multimedija, razni filmovi (posebno sa pojavom HD filmova), muzika, fotografije, a onda razni dokumenti (doc, PDF i ostali formati). Svi oni ne traže veliku brzinu medija na kojem su smješteni, film i muzika se "puštaju" jednako brzo i na SSD-u i na hard disku. Sa druge strane sam operativni sistem i instalirani programi ne zauzimaju toliko prostora kao multimedija a oni baš mogu da imaju veliku prednost ako se nalaze na što bržem mediju za smještanje podataka, a tu mogu doći i igre ali opet ne one starije (jer one i na HDD rade fino) nego ove glomazne novije koje se inače dugo učitavaju. Kad sve ovo pogledaš vidiš da uglavnom nema potrebe za većim SSD-om od 128 GB, bar je kod mene tako jer pored operativnog sistema, programa i četiri igre imam na njemu slobodno čak 53 GB. Stvarno ne znam šta bih radio sa SSD-om od 256 GB ili većim, mogao bih na njega nabacati filmove, muziku, fotografije ali ne vidim svrhu toga jer to radi brzo i na hard disku.
U suštini si u pravu. I za to da nema potrebe da bude jedan jedini drajv, a ne sistemski, a i zato da nema potrebe kupovati nešto veće od 128 GB (ili manje). Jedino još da pojeftini 4-5 puta i bilo bi sve okej.

Možda to i može pojeftiniti, ali informatički giganti hoće da zarade više, zato ga i prodaju kao ''dodatak'' sitemskom drajvu, na kašičicu i po velikoj cijeni.
<Enter_name> je napisao:
nešto novo, nešto divlje

Je li onda slijedi: Čmar?? Slušaj mali, imao sam mnogo žena...