banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2012, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Ta filtracija stvarno daje dobar efekat. Evo od mene najnoviji projekat koji sam počeo. Restauracija Mirage 2000-5D. To je prva maketa koju sam dobio, čini mi se 1997, tad sam imao svega 12 godina i sastavio sam je katastrofalno. Farbao markerom i auto lakom. Naljepljeni su dekali Grčkog RV. Sad sam odlučio da je sredim ali nemam ni podvesnog tereta, ni dekale a ni prednje vetrobransko staklo. Dakle biće posla.
Ako neko ima nekog oružja i dekala za francuske avione (ili neke zemlje koja ima Mirage 2000) bio bi mu zahvalan da mi prebaci :D

Slika
Slika

Onda se počelo sa grubim radovima:
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 16:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
:oops: evo zasto ne treba cackati po netu... sad vidjeh ovo i isfura se! sad mi se i ne radi vise! :cry:
pogledajte ovaj link pa da vidite nesto od samoizrade i dokle ljudska sposobnost moze da ide! lik je prosto briljantan! savrseno nesto!

http://www.britmodeller.com/forums/lofi ... 61223.html

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 16:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Svaka mu čast, nikad nisam vidio onako pedantno urađenu maketu. Ipak ni 2000 časova rada nije mala stvar.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo koliko sam uspjeo dotjerati ovaj kokpit!
sajle za katapultiranje, pojasevi, instrument tabla je isto komplet osmirglana i "isponove"! koristio sam nesto starih dekalcica pa da od prilike bar podsjeca na realnu instrument tablu Horneta!
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 21:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
neno odlicno izgleda...bas mi se svidja samo napred :wink:

toperu cekate bas veliki posao sa ovim mirazom....skoro kao i mene sa 29-kom..pratim pomno :wink:

warrior......pa sta znam sasvim malo se znaju linije al ne pretjerano ipak je ovo kist a ne brush al misllim da ce kad dodje prljanje to jos dodatno ublazit linije koje se malcice znaju

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 23:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Warrior of the Light je napisao:
Samo me zanima da li si uspio, kad već radiš četkicom, da izbjegneš vidljive tragove poteza prilikom te filtracije?

E raja inace kad radis raznim filterima oni se radi kistom a ne AB a to je super stvar samo moras par puta ponoviti kad se osusi da dobijes zeljeni efekat.
Sto se tice tvoga filtriranja jbg slabo se vidi na ovoj slici al vidi se da si posvijetlio malo i da si ubio ivice sara ako me svatas ne bitino samo pici jos malo pa ce novi stici hahah cak se i rimuje odo ja u pjesniike jebes makete hahaah

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja i danas aktivan, evo prepravio sam malo pojaseve na sjedistima...
Slika

a ovako bi izlgedao moj HUD...
Slika

...da ga nisam pre(na)pravio! :) ovo drvce do njega je cackalica! :) cisto radi razmjere!
Slika

idemo dalje...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 18:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Svaka čast Neno! Kako praviš ove ručice za katapultiranje? Izgleda jako dobro.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 19:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jednostavno! uzmes dio rama drvceta sa dijelovima (po mogucnosti starog, iskoristenog) zagrijes ga na sredini, tek toliko da se pocne topiti... i onda lagano razvuces... da dobijes tanku nit.. e sad, razvlacenjem kontrolises debljinu! kad dobijes zeljenu debljinu, ona je prilicno elasticna, odrezes komadic, savijes je u polukrug, opet, na zeljenu velicinu i samo taknes superlijepkom! ostavis malo duze dno da ga mozes zalijepiti na sjediste! farbanje... i to je to!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Stvarno su ti dobro ispale te ručice. Pravio sam ih i ja na opisani način, ali mi uvijek ispadnu preglomazne :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Neno svaka cast pravo te krenulo pratim

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

neno kao prvo odlicno...kao drugo cuvaj oci :D samo napred
vi svi rucice katapulta pravite od plastike dok se ja mucim sa zicom :lol:
posto nam je neno najvredniji a ja nista nisam radio ima dva dana,danas na ovo malo sunca sto bi uslika susku pa me interesuje vase misljenje,jel dobar filter il da jos jednom predjem..tj da li da jos ubijam kontrast izmedju boja
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 18:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nenobl je napisao:
nego mene brine druga stvar, poucen iskustvom sa mojim Su-37.. nebi li ti bilo lakse da vertikalne stabilizatore stavis kasnije da bi lakse mogao da odradis motore??? mislim na onu metaliziranu boju... lakse biti bilo maskirati i farbati bez vetikalaca, a?!

ma imao sam ja to u vidu i znam da je lakse,ali zbog velikih gapova izmedju spajajucih povrsina morao sam gitovati i samim tim odustati od takvog nacina rada al da ce bit tesko bice nema sta :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja ljudi... mozda je ipak jos dosta treba da ucim, ali ja ovu filtraciju nikad nisam radio i FBY, nisam siguran da li ti je bila potrebna u opste? meni se ona prvobitna boja jako svidjala... mislim, ni ovo nije lose ali ne znam koliko ti je to sve bilo potrebno?! ta "siva mrlja", dio kamuflaze sive boje kod desnog vertikalca... kao da imas preko nje prevuceno plavom, ili je to do fotke?? ..u ovaj dio posla (filtriranje boja) se nebi mijesao, posto stvarno ne znam kakav efekat treba da bude! ali evo, spreman sam da naucim nesto novo! :)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je filtracija dala jako dobar efekat. Sad, stvarno djeluje malo čudno što plava kao da "probija" kroz sivu na nekim mjestima, ali opet, na tim avionima boje znaju izblijediti od uticaja vremena i atmosfere, pa možda to može proći kao neki weathering??? Mimo toga, mislim da su boje sad jako dobre, ako se može dobro vidjeti s tih slika.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 21:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ha sta znam...mozda ima i malo tog tzv probijanja plave ...steta sto su slike lose pa se nevidi detaljno pa nemate pravu predstavu kakvu ja imam...mada ja sam onako zadovoljan efektom s tim da i ja jos ucim o ovome a smatram da ce nakon matiranja i prljanja sve doci na svoje
kontam jos jednom prec al bas bas rijetkom mjesavinom...uglavnom ovo ce mi biti velika skola za buduce vrijeme kad budem zapoceo akademce u 1:48..jer na njima ne bi htjeo da fulam nimalo :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo ga završen MiG 21 bis, iz vremena bivše JNA. Počeo sam 06.12.2011 i nakon tačno dva meseca završen je. Uloženo je mnogo truda i finansija ali se isplatilo. Imao sam onaj problem kad mi je ljepilo ,,pojelo'' pola trupa pa sam sa nekoliko slojeva farbe i šmirglanjem rešio stvar (hvala Warioru na receptu). Proizvođač makete je Zvezda, boje su Humbrol, dekali su iz M Hobby. Nemam nikakve hemije osim pronta, sa njim rešavam i silvering i zaštitu, a inače sve makete radim da budu sjajne (high gloss). Da li zbog lošeg aparata ili ugla/svetlosti slikanja, ne vidi se wash, a ima ga poprilično na svim panelima. Eto ukratko da opišem šta sam radio, pa procenite kvaltet. I da pohvalim ovaj Zvezdin model, vredi svaku paru. Evo slike:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja mislim da ti je ovo najbolji rad do sad. Dekali su odlično legli, farbanje je odlično, wash mi se takođe sviđa. Jedina greška je što za rakete r-60 nisi stavio nastavke na nosače, ali to možeš ispraviti:
Evo na šta mislim:
http://img826.imageshack.us/img826/5162/gsrgaghath.jpg
http://img113.imageshack.us/img113/1106/b40en.jpg

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 14:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

uglavnom warrior sve rece :D sta ja sad da kazem :lol: ...elem stvarno odlican rad najbolje do sad,zaista dobro napredujes...stavi mu taj nosac i drugo nista ne diraj :wink:
bice to stvarno prelep migonja na polici 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sta reci sve su momci rekli vec i ja cu te pohvaliti ponoviti kao papagaj al iskreno mislim.Najbolji rad do sada super farbanje samo ja bi ga malo jos u prljao jbg hihih pozzzzzz i samo naprijed

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]