banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 10:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2011, 07:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Која глупост. Замисли нпр. куцаш неки семинар у поноћ, или спремаш неки испит до касно, и нестане ти струје, а тек сутра у 8 можеш уплатити...
Јбте, струја к`о мобилни :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 07:57 
I nije glupost ako imas vikendicu na koju rijetko ides, ovako moras svaki mjesec pretplatu placati a sa tom "pre paid" strujeom koliko potrosis to ti je to, znam kolegu nije uveo struju u vikendicu samo zbog toga da ne mora placati pretplatu svaki mjesec buduci da dodje na istu par puta godisnje.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 08:01 
Veteran
Veteran

У другу руку, ово је и праведније, зато што сад доста људи не плаћа...

Баш ме занима како ће сад локални шерифи који истјерују чекићем раднике Електрокрајине, доскочити оваквом плаћању струје :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 08:12 
Cek, ovo ce biti jedini nacin, nece moci uopste na pretplatu?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 08:13 
Veteran
Veteran

Ne vjerujem, ali bilo bi posteno.
Iako bi moglo biti nezgodnih situacija da ti nestane struja kad trebas, ali opet bilo bi pravednije...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
јан_де je napisao:
Ne vjerujem, ali bilo bi posteno.
Iako bi moglo biti nezgodnih situacija da ti nestane struja kad trebas, ali opet bilo bi pravednije...

Bilo bi fora da u tom slucaju obavis dopunu strujne kartice mobilnim telefonom jednom porukom(kao parking)-mislim da ce postojati i ta mogucnost, jer ukljucenja i iskljucenja se nece vrsiti rucno vec digitalno.
U savakom slucaju pozdravljam takvu incijativu kako za struju,grijanje i ostalo.
Sta npr sa onim stanovima gdje je nemoguce ugraditi kalorimetar?
Kad nam sve bude pre paid znam da ce biti redovno placanje racuna.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Sondri je napisao:
Najjači je bio direktor toplane kad je rekao, planiramo da ljudima sa velikim dugovanjima prepolovimo dug?! Tad sam imao 19 godina, nazvao u emisiju uživo i pitao ga jel' završio bar četverogodišnju školu? Reko, jel' vi želite da mene u budućnosti stimulišete da ne plaćam, nego da čekam da mi se dug prepolovi?! Svako sa gramom mozga bi stimulisao bonusom one koji nemaju dugovanja... Žao mi što nema te emisije na youtube :)

S druge strane to se moze protumaciti i kao priznanje loseg kvaliteta grijanja.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
јан_де je napisao:
Која глупост. Замисли нпр. куцаш неки семинар у поноћ, или спремаш неки испит до касно, и нестане ти струје, а тек сутра у 8 можеш уплатити...
Јбте, струја к`о мобилни :D

...ili da ti , ne daj boze, nestane struja dok kucas poruku na Forumu :D .

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Kontam da smo mi daleko od toga... Ni kadra, ni novca

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 22:36 
Veteran
Veteran

laoce je napisao:
...ili da ti , ne daj boze, nestane struja dok kucas poruku na Forumu :D .

То већ не бих издржао... :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2011, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Na doboš ide oko 600 stanova

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=516306

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... 16050&fs=1

Ne daj boze da ovakvi slucajevi dodju do nas inace...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2011, 13:59 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2011, 18:44
Redovno plaćam sve režije a meni šta ostane.
Ide mi na živce kao ono nema para socijalni slučaj. A ima u vlasništvu stan. E ako nema para za platiti režije prodaj stan pa u podstanare pa da vidim hoćeš li plaćati ili ne.
To bi isto bilo kao kupiš auto pa eto nemaš para socijala pa nemaš za registraciju pa nemaš za gorivo pa ti neko drugi treba plaćati te troškove.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2011, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vesnaa je napisao:
Redovno plaćam sve režije a meni šta ostane.
Ide mi na živce kao ono nema para socijalni slučaj. A ima u vlasništvu stan. E ako nema para za platiti režije prodaj stan pa u podstanare pa da vidim hoćeš li plaćati ili ne.
To bi isto bilo kao kupiš auto pa eto nemaš para socijala pa nemaš za registraciju pa nemaš za gorivo pa ti neko drugi treba plaćati te troškove.

Nije ni slicno. Stan je nesto osnovno, a auto se i dalje racuna pod luksuz.
Mozda u tim stanovima sada zive penzioneri koji su otkupili stan dok su radili, a sada su penzije dovoljne da se kupi kruh, krompir i luk, a rezije su otisle nebu pod oblake. Imam komsinicu koja ima 75 godina, muz umro, djece nema, penzija 150 KM i od cega da ona placa reziju? Zivi u tom stanu vec 40 godina i sad treba da se iseli, je li to pravda. Da nema rodbine ( kojoj je prepisala stan, ali bi joj i bez toga pomagala - dobar neki svijet) - umrla bi od gladi i to na ulici. Ako je i imala neke ustedjevine, potrosilo se u ratu. I ona nije izolovan slucaj, cak ni u mom ulazu.Ali najtragicnije je da su upravo penzioneri najredovnije platise - prvo plate rezije,a za zivot - sta ostane.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo jos jednog tuznog slucaja

Ubio se kad su došli da mu plene kuću

Čemer... Nesrećni čovek, koji je kuću izgubio u sudskom sporu pošto nije otplaćivao kredit banci, najpre bled i poguren otvorio vrata izvršiteljima, a kad su ušli sa novim vlasnicima, otišao u sobu, uzeo pištolj i presudio sebi. Molio ih je da bar malo odlože iseljenje zbog zime!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... 4%87u.html

Kakav crnjak za nove vlasnike ili mozda nije???

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 19:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
a zasto mi imamo najskuplju struju u evropi,odvoz smeca i rayne druge namete itd itd evo skoro sam u svajcarskoj gledo racun za struju ,duplo je jeftinija struja nego kod nas,znaci u jednoj svajcarskoj gde je plata 5-6 hiljada franaka,gde svako ko nece da radi dobija socijalnu pomoc 3 hiljade franaka struja duplo jeftinija nego u jednoj RS gde vlada bijeda i jad,gde pola stanovnistva nije zaposleno niti ima kakva primanja
........isto tako odvoz smeca,voda se uopste ne placa itd o hrani i ostalim stvarima da vam ne govorim

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 19:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pa mora biti skuplje, jer kad nam privreda ne radi i imamo veliku administraciju i mnogo peMzionera treba te ljude sve isplatit, a logicno je da to ide preko raznih nameta i skupih usluga.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
a zasto mi imamo najskuplju struju u evropi,odvoz smeca i rayne druge namete itd itd evo skoro sam u svajcarskoj gledo racun za struju ,duplo je jeftinija struja nego kod nas,znaci u jednoj svajcarskoj gde je plata 5-6 hiljada franaka,gde svako ko nece da radi dobija socijalnu pomoc 3 hiljade franaka struja duplo jeftinija nego u jednoj RS gde vlada bijeda i jad,gde pola stanovnistva nije zaposleno niti ima kakva primanja
........isto tako odvoz smeca,voda se uopste ne placa itd o hrani i ostalim stvarima da vam ne govorim

Mi imamo najjeftiniju struju u Evropi, ja ne znam da li si ti znao preracunati franke u marke, ali samo poredjenja radi - ovdje u Njemackoj ( a slicno je i u Austriji) je 1kw - 25 centi,ilti pola marke, sto je 5 puta skuplje nego kod nas.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 08:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milana S. nisu smeli da izbace iz kuće po zimi

Molba: Milan (57) je molio izvršitelje da ga ostave u kući dok ne prođu ledeni dani, a kada su oni odbili, otišao je u drugu sobu i pucao sebi u srce. Propisi: Evropska konvencija o ljudskim pravima, čiji smo potpisnici, strogo zabranjuje da neko bude izbačen iz kuće na temperaturi ispod nule, kažu stručnjaci.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... +zimi.html

Oproštajno pismo: Svaku ciglu sam natopio znojem a sada i krvlju

Pre nego što je pucao sebi u srce, Milan je ostavio kratko oproštajno pismo:
„Nemojte nikoga kriviti, tako sam sam odlučio. Nisam mogao da podnesem gubitak kuće. Svaku ciglu sam natopio znojem, a sada i krvlju. Nemojte me voziti u bolnicu, nema razloga. Milan".

Sad kada covjeka vise nema pronalaze se propisi iz evropske konvencije o ljudskim pravima :evil3:
:confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 09:08 
Mozda zvucim ko OFM, ali i on je budala, ja bih prvo upucao te sto su me dosli izbaciti...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
tensSa je napisao:
Mozda zvucim ko OFM, ali i on je budala, ja bih prvo upucao te sto su me dosli izbaciti...

Nemaju ti ljudi veze ni sa čim. Oni samo obavljaju svoj posao po nalogu nekog drugog...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]