banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Feb 2012, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
odlicno si se ti izborio sa ovim kondorovim krsem...dosta dorade..kokpit odlican....super je isprljana....jedino po meni mozda si mogao malo vise da istaknes linije panela ..pozz :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
ma istakao bi ja njih kad bi se bilo sta istaci! nisam htio da ih produbljujem jer je i onako kvalitet plastike los! a i zivce mi je pojeo moje tako da.. neka ga ovako!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Znam da je maketa krš, lično se nikad ne bih ni upuštao u pokušaj da radim tako nešto. Na kraju je sasvim dobro ispao, izborio si se s sklapanjem, sviđa mi se šejding i prljanje, naročito na donjoj strani; dekali su koliko vidim odlično legli :) Slažem se da bi mu dobro došlo isticanje panela, bar neko lagano, da se koliko-toliko vide.

Planiraš li možda neki MiG-21 jednosjed, ima odličnih 1/72 maketa koje su vrijedne truda (npr. Zvezda bis i pfm, Revell f13, Fujimi bis isto nije loš iako je netačan)?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 16:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hvala vam, kolege za komentare na ovaj iscrpljujuci poduhvat! stvarno sam se potrudio da ga dovedem na koliko-toliko pristojan nivo! jer maketa je katastrofalnog kvaliteta i evo koristim zvanicnu priliku da NE preporucim svim maketarima rad ovakve jedne makete! vise je patnja i zajebancija nego uzivanje!
ja sam se ljudi toliko palio na Mig-21..bilo koji da odradim.. ali sad poslije ovog... a jbt.. a ima dosta kultnih aviona koje nisam odradio pa neka saceka! imam sad na cekanju, F/A-18D (1:72) pa imam A-10 warthog (1:48) i imam nekakav putnicki propelerac C-121 C Constellation! evo upravo sjedim za radnim stolom i dvoumim se sta da pocnem... Hornet ili A-10???? Kuci sam jos 20ak dana... ne znam sta pocinjati...
ej jos nesto, evo upravo sam nabavio staklene police i LED diode, pa planiram da sve to uklopim na zid iskljucivo za makete, da upotpunim pricu! a evo gledam po sobi... imam i jos jedno 5 maketa 1:72, sto aviona sto helikoptera za "remont"... samo nemam dekala... ko ce sve to uraditi.. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 21:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

neno ak mene pitas prvo A 10 :wink:

ev i ja sam malo posvijetljivao sivu i tamnoplavu na suhoju pa evo na sta lici mada se slabo vidi al stamogu "mob+noc=bed"i poceo farbanje donjke trupa :roll:
mali apdejt....znaci prvo slika pre posvjetljivanja
Slika

i nakon posvetljivanja :wink:
Slika
Slika
Slika
Slika

e sad poceo sam i drugi projekat koji je stao poodavno..cisto da malo odmorim mozak od suske a i da jednom konacno zavrsim totalnu restauraciju.... u pitanju je totalno skrsena maketa mig 29 ub koja nema vertikalce i stakla i dio horizontalca...e sad dio sam posla vec obavio davno pre a to je napravio drveni canopi i vertikalce ispeglao kljun i tu stao...pa je vreme da nastavim..prvobitno sam mislio da ga radim sa otvorenim trapom(otuda drvena nosna noga :lol: ) al sam odustao pa cu ih zatvoriti i postaviti na stalak..uglavnom evo od cega nastavljam :wink:
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svaka čast, samo me zanima kako ćeš spojiti drvo i plastiku.

Citiraj:
drveni canopi

Zašto ne pokušati iskoristiti taj drveni canopy kao master - čitao sam o tome ali nikad nisam imao priliku da pokušam. Uglavnom, potrebno je da to postaviš na neko usko, stabilno "postolje", pa da uzmeš debelu providnu foliju (ona kakvom se koriče knjige), zagriješ je iznad svijeće i, dok je vruća i meka, navučeš preko tog drvenog mastera. Kad se ohladi, skineš je i izrežeš žiletom ili malim makazama i imaš novi canopy :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 23:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hahaaaa.... 29ka UB.. omiljeni! :) ej, super ti ovo ide! :) bas me zanima kako ce ispasti! ali vidim da si lijepo odradio vertikalce a i canopy dobro izgleda! mada ova ideja sto Warrior veli, sa plasticnim koricama mi super zvuci.. samo nekakvu tanku plastiku naci i malo je zagrijati u tom obliku i eto ga!
evo i ja otpakovao i A-10 i ovaj Hornet.. plasi me samo da ne zavrsim A-10 dok ne odem! a sutra treba da se pocne, jedno ili drugo!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 01:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kontam sad da bi možda bolje za to bilo iskoristiti neku tanku providnu plastičnu ambalažu... ko što rekoh, nisam nikad probao nešto slično, ali znam da ljudi to uspješno rade.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 10:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Ovaj Suhoj će izgledati ekstra, već zamišljam kako izgleda sa dekelima.
Neno svaka čast, ovo što si izvukao iz ove makete je vrh. Još jednom pohvale za samogradnju u kokpitu.

Još jedna stvar koju sam kasno shvatio jeste da ne treba bacati delove koji ostaju od starih maketa. Najbolje sve staviti u neku kutiju, da što manje mesta zauzima i nek čeka, može nekom zatrebati. Na primer nedavno sam bacio komplet stakleni poklopac kabine (Canopy) za MiG 29 UB, a evo sad vidim da našem kolegi hvali baš taj dio da kompletira maketu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:angry3: :angry3: :angry3:
paneli "pozitivni" na ovom Italierovom F/A-18D... :mad: :mad:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
To samo moze FLY BY WIRE sta reci covijece kakva plastika i drvo ovo pratim
Neno ptica ti je mrak majstori ste nema dalje.Ja sam se kao sto sam rekao umorio od messetra al pratim vase radove svakim danom

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 17:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ovako nekako mi boj cockpit na Hornet-u trebao da izgleda...
Slika
Slika

a on izgleda ovako... :evil3: :scratch:
Slika

italieri.. i ne cudi me! :angry3: neke velike prerade nema! pa cak ne znam da li cu uspjeti dodati bilo kakve LCD display!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 18:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

opa sta je postova od sinoc..neka neka zivo :lol:...hvala kolegama sto prate sta radim pozz za sve

e sad ovako sto se tice migonje ostace drveni canopi neda mi se radit providni..a i dobicu uskoro istu maketu(zahvaljujuci jednom kolegi sa foruma koji je presao u ww2 vode :lol: ) tako da nema potrebe...
e sad ono sto me interesuje je sta mislite za boju ''tzv stakala'' sta predlazete... ja kontam da bi metalik siva bila najoptimalnija za ovakvo rjesenje

sto se tice spajanja drvo plastika...ma superlepak je zakon ... nema sta ne lijepi cak i prste :D

e neno pa ovaj kokpit i ima neke panele al da ce bit muke bice...mnoge makete imaju samo ravnu plohu umjesto panela pa je jos veca muka...ali je i ovaj stvarno dosta siromasan nema sta...jedino je steta sti je maketa u pozitivu ... a sta je sa a10 jes odustao il uporedo

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
e sad ono sto me interesuje je sta mislite za boju ''tzv stakala'' sta predlazete... ja kontam da bi metalik siva bila najoptimalnija za ovakvo rjesenje

Ja bih išao s sjajnom crnom. Viđao sam slike maketa s ofarbanim poklopcem kabine - ljudi su koristili razne boje, ali mi najbolje izgledaju one kod kojih je to urađeno sjajnom crnom.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 19:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mogu ti rec interesantna ideja za boju...mozda bi i bolje legla....prvo da pojasnim...kontam posto imam viska ruskih petokraka rusku semu onu sivu+svjetlo zelenu e sad mozda bi crna bolje legla od metalik sive..hvala warrior na savjetu :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 20:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Može crna, ili skroz tamna nijansa sive. Meni hvali dio poklopca kabine za Miraž 2000 dvosed, pa ću možda isto primeniti to farbanje ili ću praviti od providne folije.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 04:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
opa sta je postova od sinoc..neka neka zivo :lol:...hvala kolegama sto prate sta radim pozz za sve

e sad ovako sto se tice migonje ostace drveni canopi neda mi se radit providni..a i dobicu uskoro istu maketu(zahvaljujuci jednom kolegi sa foruma koji je presao u ww2 vode :lol: ) tako da nema potrebe...

sto se tice spajanja drvo plastika...ma superlepak je zakon ... nema sta ne lijepi cak i prste :D

e neno pa ovaj kokpit i ima neke panele al da ce bit muke bice...mnoge makete imaju samo ravnu plohu umjesto panela pa je jos veca muka...ali je i ovaj stvarno dosta siromasan nema sta...jedino je steta sti je maketa u pozitivu ... a sta je sa a10 jes odustao il uporedo

A-10... znas sta.. polemisao sam sam sa sobom danas koji da krenem i kontam.. ajde da zavrsim ovaj Hornet posto je prilicno jednostavan pa cu onda da se bacim na Warthog.
a ovaj canopy za Mig-29UB... ta crna bi lijepo legla!
i ovaj Mirage 2000 dvosjed... pa prelijep avion! znaci, sad kad odem tamo.. uzimam si Rafale (dvosjed) 1:48 i Mirage 2000 dvosjed! jos kad bi nasao sa grckim dekalima... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 11:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ok neno nadam se da ces stici i 10-ku da zavrsis :wink:

ev ja sinoc malo radio na tzv..filterizaciji boja..ako sam se dobro izrazio..odnosno premazu preko svih boja
a recept je 80%razredjivac +rev49+bela04 i evo na sta lici..pa procjenite valjal....desno krilo je ostalo nepremazano pa uporedite mada sam generalno dosta posvijetlio i temeljne boje al ovako mozda jos bolje izgleda :evil3:
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaš da je teško bilo šta procijeniti s takve fotografije :D :D ali izgleda stvarno dobro - na toj slici su boje baš kakve trebaju biti. Samo me zanima da li si uspio, kad već radiš četkicom, da izbjegneš vidljive tragove poteza prilikom te filtracije?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 13:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kao sto rece Warrior, teze je procijeniti rezlultat.. malo je fotka losijeg kvaliteta ali djeluje ok! nego mene brine druga stvar, poucen iskustvom sa mojim Su-37.. nebi li ti bilo lakse da vertikalne stabilizatore stavis kasnije da bi lakse mogao da odradis motore??? mislim na onu metaliziranu boju... lakse biti bilo maskirati i farbati bez vetikalaca, a?!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]