banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Oвај потез поклањања сопственог дијетета из разлога типа саосјећајност према ближњима својима је једна велика друштвено-социјална бруталност која може у футуру имати несагледиве посљедице за то јадно дијете које ће у првом основне први пут имат неприлику када га буду питали за родитеље,или му палили клемпе и провоцирали га на физичком тако што ће му псовати мајку рођену. Колико год да могу разумјети тешко финансијско стање,неимаштину, давање сопственог дјетета ближњима својима и донекле вршити промоцију тог чина је скандал како за друштво тако и за појединце који су да простите појели говно!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta je on sad rekao?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Rekao je da dijeca koja imaju roditelje koji ga nisu začeli bivau napadana u školi, za razliku od dijece koja žive s svojim pravim roditeljima?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Wtf? Onda moji roditelji nisu ustvari moji pravi roditelji? O,sudbo kleta.....

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јооој што неки од вас воле филозофирати :lol:

поштујем ја свачије мишљење, и немам намјеру да некога убјеђујем у оно у шта ја вјерујем, али људи дајте на питања лијепо одговорите. давање питања на питање и растављање реченице на ријечи па онда анализа сваке ријечи посебно и извлачење из контекста стварно нема смисла. на тај начин само водите расправу којој нема краја...

ја ћу само рећи да мени ово није нормално, и да ја то никад не бих урадио. нити узео дијете од брата нити дао своје дијете некоме. покушаћу усвојити, ако може и то је то. а овакве ствари никад не бих направио.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
lollipop je napisao:
evo i ja cu prestati. nebitno.
moje misljenje je da je davanje i prvog i 18. djeteta po redu cisti idiotizam, bilo o kome se radilo.
jer nije dijete cokolada da se poklanja.
od mene end na ovoj temi.

Niko normalan ne misli da su djeca kerovi ili cokolade.

Neko bi svom bratu dao oba bubrega da zna da mu trebaju jer mu je vaznija bratova sreca od njegove licne. Nekom drugom je pak klinicki slucaj ako das covjeku kojeg nikad nisi vidio bespovratno 1000€. Pitanje je na koliku je licnu zrtvu spreman neko radi tudje srece? Lako je reci drugome da se pomiri sa time da nema djece, ali ajde reci to sebi. Reci svom rodjenom bratu ili rodjenoj sestri da se pomiri sa time i gledaj ga citav zivot bez djece i ostani ravnodusan. Lako je sutnuti drugog i reci mu neka se miri sa sudbinom, ali cojstvo je ne okrenuti ledja i gledati da mu pomognes, bas zato mene fascinira velicina zrtve koju su podnijeli ti ljudi zarad tudje srece. Sto se mene tice mozete vi biti u pravu, meni je u biti potpuno svejedno, ali ja ne mogu gledajuci tu nesebicnost da nazovem te ljude idiotima i citiram razne paragrafe i ostalo. I nije tacno da su usvojena djeca nesrecna kad saznaju da su adoptirana, bitno je samo da to saznaju od svojih roditelja a ne od neke babe tracare.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ja licno, nikada ne bih mogla dati svoje dijete, ali isto tako nikada ne bih mogla biti surogat majka, jer iako to dijete ne bi imalo moj dnk ipak bi ono raslo u meni 9 mj, osjetila bih njegove pokrete u sebi,....ali isto tako ne mogu osuditi nekog ko je to uradio da usreci jednu porodicu sa kojom je uz to na taj nacin vezan, jer, obozavam djecu, moje dijete je smisao mog zivota i znam da ne bih mogla da budem srecna da se ne mogu ostvariti na tom polju.
Samo onaj ko je pokusao usvojiti dijete zna kako je to tesko, ponekad i nemoguce.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 08:17 
joj, rekla sam da necu, ali samo jos nesto. :D
ja sam rekla da je meni idiotski dati bilo kome na ovom svijetu dijete ( osim ne daj Boze, situacije da su roditelji na samrti, pa odlucuju da nekom daju dijete poslije smrti da se brine za njega)

e takodje je meni toliko nelogicno, mijesati davanje bubrega bratu koji je bolestan, ili prodati imovinu za lijecenje najblizih, kako bi im se spasao zivot, sa davanjem djeteta jer ga nemaju :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 11:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da nije u redu dati dijete.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Takodje, slazem se sa Dzontrom da nije u redu dati dijete i da treba zakljuciti ovu raspravu.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mada realno, tanak je to led...ovo bih ja smjestio u sivu zonu morala.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ni pod razno. Dijete nije predmet da se poklanja.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Džontra je napisao:
Ja mislim da nije u redu dati dijete.

+1 al ja ne osuđujem... :D
Džontra je napisao:
Mada realno, tanak je to led...ovo bih ja smjestio u sivu zonu morala.

Opet se slažem al zavisi po čijim standardima.

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Što se tiče teme, mogu samo reći ciganska posla.

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali opet, ako su roditelji spremni da se odreknu dijeteta, dragi moj Vots...ovaj Šakal, logično bi bilo pomisliti da bi tom dijetetu bilo bolje kod drugih.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja takodje mislim da nije u redu poklanjati dijete. Sve je to divno, ali kako ce dijete reagovati kad odraste i sazna da su ga roditelji poklonili kao kakvu zidnu sliku. Da je citavog zivota zivio 10 metara od svojih pravih roditelja. Ne bih se zelio naci u kozi ni roditelja a ni djeteta. Tema jeste kompleksna, ali ja smatram da nije u redu poklanjati djecu. Ne vidim razliku izmedju prvog i petog djeteta. Takodje, ovdje bih mogao povuci paralelu sa naputanjem djece. Koliko god da su roditelji sigurni da ce to dijete odrastati voljeno i toplom domu, oni su ga napustili i to je cinjenica.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Treba uzeti i obzir kako ce uticati na psihu tog djeteta kad sazna svoju sudbu...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Ja takodje mislim da nije u redu poklanjati dijete. Sve je to divno, ali kako ce dijete reagovati kad odraste i sazna da su ga roditelji poklonili kao kakvu zidnu sliku. Da je citavog zivota zivio 10 metara od svojih pravih roditelja. Ne bih se zelio naci u kozi ni roditelja a ni djeteta. Tema jeste kompleksna, ali ja smatram da nije u redu poklanjati djecu. Ne vidim razliku izmedju prvog i petog djeteta. Takodje, ovdje bih mogao povuci paralelu sa naputanjem djece. Koliko god da su roditelji sigurni da ce to dijete odrastati voljeno i toplom domu, oni su ga napustili i to je cinjenica.

A zašto djetetu odmah ne reći da je poklonjen, čim dosegne doba razuma, te izbjeći tako neprijatnu situaciju? Ili mu dati ime Poklon recimo, pa da sam nasluti tokom odrastanja.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Forumasu Izzard, i sam sam se to pitao. Ali kako jasno odrediti granicu kad je dijete doseglo odredjeni nivo svijesti i rasudjivanja, pa da moze da shvati tu kompleksnu situaciju. Cak ni mi, iole odrasle i odgovorne osobe, se ne moze dogovoriti. Kako onda objasniti klincu iz kojeg motiva je uradjeno to sto je uradjeno.
Ne osudjujem nikoga, ali poklanjanje djece moze donijeti vise stete no koristi.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poštovani, uvažavam vaše mišljenje, zato i kažem da je ipak najbolje prepustiti pojedincu koji donosi ovakve odluke da sam odluči osim ako njegovi postupci nisu izvan zakona. Ukoliko se ne varam, ovaj gest ne potpada pod krivično djelo, a moral je po meni stvar individue.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]