Gloria,
Citiraj:
zasto je u tumacenju 1 dan =1 dan(OTKR.12:6) a na temi "Jedno prorocanstvo iz Otkrovenja" si naveo da je 1 dan=1000 godina?
Mozda cu nekog iznenaditi ali u Svetom Pismu ima dosta matematike. Ima vise relacija koje su date u naizgled nebitnim detaljima a koje se mogu upotrebiti u tumacenju i razumijevanju nekih stvari.
U Svetom Pismu imas relaciju 1 dan = 1000 godina
Takodje imas relaciju 1 dan = 1 godina u 4. Mojsijevoj Knjizi: "Po broju dana, za koje uhodiste zemlju, cetrdeset dana,
za svaki dan po godinu, nosicete grijehe svoje, cetrdeset godina, i poznacete da sam prekinuo s vama." (4. Mojsijeva 14,34)
U trecem slucaju mozes uzeti 1 dan = 1 dan kako i jeste.
Vjerovatno ih ima jos.
Ti bi mene sad vjerovatno pitala: kad koristiti koju relaciju? Ako se bavis duhovnom izgradnjom i uznapredujes to se moze osjetiti Duhom Svetim. Ne zezam se, stvarno je tako. Ovo je najbolji nacin. Ako vec imas spoznaju o nekom prorocanstvu ili necemu drugom ali ti nije bas potpuno sve jasno i pominju se neki vremenski intervali ti probaj sve pa vidi sta ces dobiti.
Napomena: da ne bi neko sad pomislio da se moze raznim stelanjem uvijek dobiti ono sto hoce da se dobije da kazem da ovih relacija nema mnogo, gore sam ih naveo 3 i jedna od njih savrseno pase onom tumacenju koje sam predstavio u drugoj temi, dakle nema neogranicen broj relacija i samim tim neogranicen broj onoga sta moze da se dobije.
Citiraj:
S druge strane se ne slazem sa nekim objasnjenjima,sto nema veze sa tumacenjem vec sa daljnim opisivanjem dogadjaja ,ali to bi temu okrenulo u drugi smjer a to ne zelim.
Ajmo to na mail ako neces ovde. Bas me interesuje o cemu se radi. Mislim da ne bismo skrenuli sa teme ni ako bismo ovde o tome, posebno ako toga nema mnogo.
Citiraj:
kako tumacis pojamove -poslednje vrijeme i kraj vijeka?
Ne znam sta da ti kazem za posljednje vrijeme. Mnogi vjeruju da je to sad jer se ostvarilo i ostvaruje to sto Isus kaze da ce karakterisati posljednje vrijeme. Vjerovatno jeste tako.
Kraj vijeka ima vise znacenja, zavisno od konteksta. Negdje znaci kraj svega, kao u smislu bice sud na kraju vijeka, tj. na kraju svega. Negdje oznacava nesto drugo. Ako imas neki stih gdje se ovo pominje reci pa ce mi biti lakse vidjeti o cemu se tu radi.
<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 2001-09-07 18:41 ]</font>