Citiraj:
Тоскић: Како да се не борим за такве навијаче?!
Са колико енергије и воље игра Алем Тоскић тешко је речима описати. Спартански приступ мечевима његова је девиза.
Публика то види и увек награди аплаузом. Тако је било и пре два дана у „Пиониру“, после тријумфа над Данском. Стамени момак из Прибоја добио је овације.
– Не умем ја да калкулишем, сваком дуелу прилазим као да је последњи, не занима ме онај сутра, за три или за недељу дана. Играм и гинем данас, па докле издржим – рекао је Тоскић.
Навијаче је немогуће преварити, пожртвованост се препозна на прву лопту. Стога и не чуде аплаузи:
- Када сам погледао навијаче и видео да су сви, од деце до старијих људи, на ногама и бодре нас био сам одушевљен. Како да се не борим за такве људе? Једноставно тај хук носи екипу, то је невероватан осећај. Оваквој атмосфери још нисам присуствовао, а толико сам тога већ прошао. Сањао сам овако нешто. Гледајући кошаркаше Партизана у Евролиги питао сам се како би било играти пред таквим навијачима. Осећај је фантастичан.
Живимо у садашњости
Није желео Алем много да прича о победи над Данском, истиче да се екипа мора окренути будућим изазовима.
– Није мала ствар срушити вицешампиона света, одиграли смо добро, свих 60 минута смо били усредсређени, играли смо до последњег атома снаге и то нам се исплатило. Идемо са четири бода у другу фазу, треба потврдити ове добре партије и доћи до полуфинала. Да би то учинили морамо мислити само на следећег противника, никако на оно што је било или на оно што нас чека у евентуалном полуфиналу.
Алем једно од пријатнијих изненађења,иако сам песимиста да може поновити ону игру као против Данаца!