banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Primera 2011/12
PostPoslato: 20 Jan 2012, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Само ћу рећи, и Нотингем Форест има двије титуле Купа шампиона, па су и Евертон и Тотенхем већи и успјешнији клубови :)

Љубав и симпатије су једно, и нико их не може оповргнути. Али се њима не може доказивати.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 13:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Totenhem i nekako ali Everton nikako, uglavnom rasprava ode daleko, nema se tu sta dokazivati Real je po mnogima najveci i po meni a ti ako mislis drugacije OK. A po svima su najtrofejniji klub u Evropi

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Рекох већ неколико пута, није битно шта ми мислимо. А ни то што многи "мисле да је највећи клуб". Битни су факти, а нисам примијетио да их ико од ових што мисле да је "Рeал највећи" покушавају предочити, видим само гомилу позива на осјећања, "мишљење већине", "нема се ту шта доказивати". Једино у чему Реал предњачи, јесу титуле у такмичењу које више не постоји, а некад се звало КЕШ, гдје је освојио шест титула у 8-9 година, када је фудбал још био аматерски спорт. Онда их није било 32 године, што је, по мом мишљењу, а и мишљењу многих, превише за "највећи клуб".

Иначе, Евертон је клуб славне прошлости, на вјечитој листи енглеске лиге заузима високо мјесто, између 3. и 7, у зависности од критеријума који се користе. Тако да није баш "никако".

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Opet vuces bezveze na argumentaciju neceg sto se ne moze argumentovati, po cemu je najveci? Po cemu je tada fudbal bio amaterski sport? Takmicenje postoji samo je izmjenjeno, titule su prenesene, po cemu ih nije bilo 32god? Osvojili 17-18 titula prvaka Spanije i 2-3 Eurotrofeja? Onda u u zadnjih 15god 3 LS? Gledaj citavu istoriju ne samo ovo danasnje sranje od fudbala

I da eto ti Everton jebes njih pola titula osvojili prije drugog svjetskog sta im to znaci po cemu su oni veliki, tada se fudbal igrao u cipelama? NF 2 puta prvak Evrope to je vece takmicenje znacajnije :), vidis koliko je glupo i za i protiv argumentovati nesto ovako

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Био је аматерски по моного чему, мање се пара вртило, много мање се значаја придавало физичкој спреми, тактици. Тек од средине седамдесетих је почео да се уозбиљује. Е сад, зашто је битно што Реала није било 32 године? Па битно је, џаба им све титуле у Шпанији, клуб који претендује на титулу "највећег" не би смио допустити да у 32 године не буде првак Европе. Поготово ако се узме да се еврокупови играју тек неких 57-58 година. Значи, већину тог времена нису ништа освајали, не иде то ако желиш бити најбољи. Ако је неко и заслужио ову титулу, онда је то Милан, ем је италијанска лига деценијама била појам квалитета за шпанску, ем је константнији.

Spoiler:
Па зар у овоме не лежи љепота свега, што и један и други можемо исписивати ко фол "аргументе" за и против :) Све је мање-више до тумачења. Реал не волим, па ћу увијек уживати да подбадам његове симпатизере, но, нико не треба да се љути због тога, не псујемо матер, ћаћу, фамилију.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Haniste, za tvoju informaciju Everton ima 9 titula prvaka Engleske dok Tottenham ima samo 2 i to ih je osvoji jos 50-tih, pa ti razmisli jel Tottenham i nekako a Everton ne moze.
A jeb ga, ako cemo racunati i te rezultate iz praistorije onda mozemo reci da je npr Ken Rosewall najbolj teniser ikad, on ima 23 osvojena GS, znaci 7 vise od Federera i 9 vise od Samprasa, oni mu nisu ni do koljena, nema veze sto je to bilo prije 50-tak godina (ko bi rekao, isto kad je i Real osvojio 70% svojih trofeja) ili jos bolje, William Renshaw je najbolji igrac na travi i Wimbledonu ikad, kakav crni Sampras. Renshaw ima 7 osvojenih Wimbledona u , nema veze sto je to bilo 1880 i nekih godine.. ;)
Ako je Real najveci klub svih vremena neka sad osvoje tih 5-6-7 ili koliko vec LS u nizu, ako to urade onda cu i ja priznati da su najveci ikad.
Lako se kurciti kad nema konkurencije..

Popo i ja bih se slozio za Milan (iako ih organski ne podnosim, ipak mi je Inter najdrazi klub u Evropi :D)..

Uglavnom poenta je da postujem ja Real, jesu veliki klub, daleko od toga da nisu, ali govoriti da je najveci klub ikad zato sto imaju 6-7 ili koliko vec osvojenih LS (KES) na SAMOM pocetku tog takmicenja kad nije bila ni jedna ozbiljna ekipa pored njih je glupo..

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Dodjoh da napisem da je i meni Milan najveci, ako se vec moram odluciti za neki klub. Vjerovatno bi to u mojoj glavi bio Juve, da su uspjesniji u Evropi. Svaka cast Realu, ali za mene je Milan veci klub.
Real je uzeo prvih pet KES, a nakon finala sa Partizanom, do Galaktikosa nigdje ih nije bilo. Igrali su finale sa Liverpulom 81. to znam. Real mi se cini kao neka verzija Sitija, samo dosta starija i sa tradicijom. Uvijek su imali ogroman kes, a ne volim ovo basnoslovno kupovanje u fudbalu. Plus, u Italiji je uvijek bila jaca konkurencija i vise cijenim njihovu ligu, nego škotsku, ovaj špansku.
Po nekoj mojoj logici (koja tesko da je ispravna):
1) Milan
2) Real
3) Liverpul i Bajern
5) United, Juve, Barsa
8 ) Inter

(Da se razumijemo, Milan i Real, uz Bajern, United i Juve spadaju u uzak krug klubova koje ja podjednako ne volim)

Ne vidim potrebu za tim koji klub je najveci i slicno. Kao ni za onim, ko je najbolji igrac u istoriji. Nije isto igrati spansku, italijansku ili englesku ligu. Tako da ih ja ne volim porediti. Volim ih grupisati sistemom ofrlje :D

Volio bih jednom vidjeti u cetvrt-finalu LS ovih osam timova, gore pobrojanih. :)
To mi je zelja.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ташко je napisao:
1) Milan
2) Real
3) Liverpul i Bajern
5) United, Juve, Barsa
8 ) Inter

Уз сво дужно поштовање Интеру, прије њих би ставио Ајакс.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa dobro, u Evropi su tu negdje, malo jaci Ajax, ali odnos italijanske i holandske lige im ne odgovara...

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 19:58 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ovo je tih 8 timova i to je to. Ajaks i Benfika su znali nekad biti dobri, ali samo s vremena na vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ајакс можда каска мало са трофејима, мада имају 4 титуле првака Европе, али њихов допринос фудбалу је огроман. Ова данашња Барселона много тога дугује Кројфу.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:27 
Bič božji
Bič božji

http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fud ... o-je-bolji
Kad već spominjemo najbolje timove ovdje, morao sam i ovo prokomentarisati.
Čovjek je bio tito, ali stvarno mi sve više pada u očima sa ovim kretenskim izjavama.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pele je retard. Postao je dosadan i Bogu i narodu. Kakva god da je manifestacija u pitanja i sta god da je tema, on govori o svojim uspjesima. Ljudi razgovaraju o Mesiju, Kristijanu, Runiju i tako dalje, a on i dalje o Peleu. Prica o sebi u trecem licu, kao kakva pi**a. Dosadan je sa svojim uspjehom u livadarskom fudbalu. Dobro cova, svojevremeno si bio ubjedljivo najbolji, ali ohani malo. Danasnji fudbal je 7 klasa ispred. Odbrambeni igraci u brazilskoj ligi prije 50 godina nisu imali dve ljelje u glavi. Plus, nije covjek nikad dosao u Evropu. Kad gledas brazilsku ligu, svaki drugi je Messi. Kad ti isti igraci dodju u Evropu, 90% njih potone.
I ne znam o kakvih 1300 golova on prica?! U Santosu je dao skoro 800, u Nju Jorku je odigrao 60ak utakmica; a za reprezentaciju nepunih 100 utakmica, sto bi reklo 90ak golova maksimalno. Jedino ako u Nju Jorku nije dao 400 golova za 60 utakmica.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
1956–1974 Santos 1114 (1088)
1975–1977 New York Cosmos 106 (64)
Total 1220 (1152)
National team
1957–1971 Brazil 92 (77)

Sto ce reci 1229 u profesionalnoj karijeri. Cak i da laze za nekih 80 iz juniorskih dana, svejedno je impresivno.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ташко je napisao:
Dodjoh da napisem da je i meni Milan najveci, ako se vec moram odluciti za neki klub.

....

Po nekoj mojoj logici (koja tesko da je ispravna):
1) Milan
2) Real

Boze, ako stvarno postojis, mislim da je ovo jedan od onih momenata kada bi bilo lijepo da se ukazes.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gio, dje s' to nasao? Skoro je bila emisija o njemu i kazu stranjske (ESPN) televizije da je dao 800injak golova za Santos. Prevelika je razlika izmedju 1088 i 800. Nebitno. Moze biti i da je moja greska.

Zagazili smo preduboko u spansku ligu :D

MB, nisam jedini koji tako smatra :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:48 
Bič božji
Bič božji

giometar je napisao:
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
1956–1974 Santos 1114 (1088)
1975–1977 New York Cosmos 106 (64)
Total 1220 (1152)
National team
1957–1971 Brazil 92 (77)

Sto ce reci 1229 u profesionalnoj karijeri. Cak i da laze za nekih 80 iz juniorskih dana, svejedno je impresivno.

Nema šta, čovjek je bio igračina, ali sere sad. Ne može podnijeti da ga Mesi malo zasjenjuje.
Ove golove u Brazilu i Americi može okačiti o klin što se mene tiče.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ташко je napisao:

MB, nisam jedini koji tako smatra :D

Na ovoj planeti postoje stotine hiljada ljud koji smatraju da je zemlja ravna ploca, da je Elvis ziv, da spikeri zive u televizoru..To nam govori, sta tacno?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Тај Милан неће годинама узети лигу шампиона нити било који италијански клуб, лига им по мени више није у лиги петице апсолутно.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2012, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad smo kod Pelea i milje golova, najjaci mi je Romario. 10 puta htio zavrsiti karijeru, ali ostaje u fudbalu i igra u svim mogucim i nemogucim timovima; u Kataru i na australijskim plazama, po Americi i tako dalje, samo da nagura cifru od 1000 golova i to po nekoj njegovoj racunici gdje ubraja i Olimpijsku reprezentaciju, igranje za mladje kategorije (kadete, juniore, sta sve ne...)

Dao ti je Ziri dobar primjer sa tenisom. To sto Real ima vise titula, ne mora znaciti da ih neko mora vise cijeniti od Milana. Na kraju krajeva, nisam stavio Salernitanu ispred njih, nego Milan.

Edit: Je l' Raul na kraju prestigao Di Stefana dok je bio u Realu ili nije? Sjecam se da mu je falilo nesto sitno golova. Danas sam procitao da je Vilja blizu top10 po broju golova u istoriji spanske lige; a Mesi je usao u prvih 20 cini mi se. S tim da nije prevelika razlika izmedju njih dvojice, oko 20-30 golova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]