Neee, taman posla! Naravno da sa diplomom u ruci imas veliku sansu za ostvarivanje finansijske situiranosti, ali ces SKORO UVIJEK raditi za nekog drugog, koji ce ubirati kajmak/plodove tvog mukotrpnog rada... Osim toga, pogledaj samo koliko nezaposlenih akademika imas na birou za zaposljavanje

Koliko samo ekonomista, arhitekata i td. ...
Licno znam podosta likova, koji su u osnovnoj i srednjoj skoli, te kasnije na fakultetu bili prosjecni (da ne kazem ispodprosjecni), ali su bili uvijek glasni, drčni, vrijeme uglavnom provodili po kaficima i gradili kontakte, pa su kasnije postali "uspjesni biznismeni"...
Ja sam tek sa 25 godina "nadosao" i "pronasao se", te krenuo pravim putem, a do tada sam zivio u iluziji, da svojim umnim sposobnostima mogu zaraditi milion maraka/EUR do 30.-e godine, kupiti sebi novog BMW-a, stancinu od preko 100 m², jahtu od 20-30m i td.
Tek kad sam poceo i ja skupljati poslovne kontakte na poslovnim druzenjima/vecerama/dogadjajima, biti drzak prema losim klijentima i lose-lose potencijalnim poslovnim partnerima, te imati hrabrosti, stisnuti muda i upustiti se u privatluk - postalo je bolje.
Sad sam u pregovorima i planiranju otvaranja export-import firme, koja bi odredjene proizvode iz Austrije uvozila i distribuirala na podrucju BiH, ali o tom-potom - poenta je, da sam te osobe upoznao upravo tokom jednog poslovnog druzenja, uz ozderavanje, opijanje i zajebanciju... Nikakva diploma, niti visok IQ nisu potrebni za to