banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2012, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
blackrose je napisao:
jesam li ja pogresno shvatila ili.........
akril ti je onaj prah sa kojim radi french, a gel ide i ovako i onako.

U principu,i akril i gel imaju u više boja (i kreč bijela, i bezbojna i rozikasta). Gel je u želatinozan, pa premazuješ više (čitaj mnogo, 4 ili 5) slojeva, a akril je u prahu, pa nanosiš jedan sloj ili eventualno dva, gdje je prvi nekakav prajmer. Ali caka je u sastavu smjese. Ono koliko su meni rekli, akril je deblji i čvršći i za nokte mog tipa (koji su kao papir tanki) može da bude i opasan jer je previše čvrst, porcelan, pa može da dođe i do izvrtanja nokta. Dok je gel nešto ipak elastičniji i ne vezuje se toliko jako, pa se odvoji u slučaju udara, a ne izvrne čitav nokat.

Meni gel sasvim dovoljan.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Kako do para samo 2 stranice nikad nista od nas :-?

U Sjevernoj Koreji drzava finansira igranje online igrica :D i likovi igraju sad nezz koje sve i ugl napucaju svog lika u toj igrici na visok nivo i onda prodaju igracima u zapadnim zemljama :D

Neki dan smo ja i jedan moj jaran dosli do ideje da kupimo onaj osvjezivac sto puse u Beogradu legalno i preprodajemo ovdje i et para :D

A imas i ono prodaju kucnih aparata ili kozmetike po kucama ima neka firma za cijelu BiH ja mislim ni to nije lose ! Broj firme i opsirnije ima u Oslobodjenju u rubrici zaposlenje

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Morate biti originalni i raditi ono što tržište traži.Za početak evo jednog poslića od kojeg se može dobro zaraditi.Uzgoj zmija otrovnica.Svjetske potrebe za zmijskim otrovom su zadovoljene samo oko 17 posto.Tako da što više zmija,više para u džepu.Prvi korak je guglanje šta i kako,koliko zmije jedu,šta jedu,kako se vadi otrov i kome to prodati i eto.........

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
zmije otrovnice :D :D :D

ja ni gljivu u šumi ne smijem ubrati da me ne bi ubila, a ti bi se igrao sa zmijama i izvlačio im otrov :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
E jbg onda ti ne ostaje mnogo izbora osim da se učlaniš u SNSD. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kasno je sad druže, trebalo je to 97/98 a ja nisam teo.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Nema tu puno mudrosti, nikad nije bilo lakše doći do para, ali za pare potrebno je uložiti pare, nači para na paru - uuš na fukaru.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad kad bi ti neko dao pare i poslovni prostor u BL ne bi opstao godinu dana. Toliko o preduzetništvu u ovo vrijeme u ovoj državi.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
http://www.poslovni.hr/vijesti/hrvat-pr ... 06140.aspx

Hrvat prodaje vlastiti bubreg za 10 000 eura kako bi otplatio dug banci

U ponedjeljak će na stranicama Malog oglasnika osvanuti oglas 38-godišnjeg Splićanina D.T.: “Prodajem vlastiti bubreg. Razlog: banka, tj. FINA, mi je blokirala račune zbog duga od 36 tisuća kuna.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 15:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
koja budala misli kod nas dobiti za bubreg 10 000?!! :oops: :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Jooj pun mi je kua ovih što blefiraju sa bubrezima, ono pusti ovu spiku i čeka kako će se neko sažaliti i srediti mu dug, ili banka ne želeći loš publicitet mu reprogramirati i sl. kud nemam 10000E viška pa da mu ponudim i kaem, ajde davaj bubreg evo ti pare :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 08:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
U ovom trenutku jedino u cemu sam siguran da ima novca za solidan zivot je zanatstvo.
Keramicar, vodoinstalater, elektricar...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 08:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
ejs kako do para ... da postoji neka univerzalna formula za to, onda bi svi bili bogati... uglavnom, nije bitno jesi li mnogo pametan, nego jesi li snalazljiv, komunikativan, fleksibilan, pomalo bezobrazan ...

opstepoznato je da se rijetko kad obogati neki genijalac sa titulom Dr., Mag. i td., nego uglavnom prosjecno obrazovani ljudi, koji teziste svog uspjeha zasnivaju na snalazljivosti, komunikaciji i gradjenju poslovnih veza (po kafanama i restoranima) - kamo srece da sam ja vise vremena provodio po kafanama, nego grijuci stolicu sa knjigom u ruci...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 08:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2012, 11:51
Digresija je napisao:
ejs kako do para ... da postoji neka univerzalna formula za to, onda bi svi bili bogati... uglavnom, nije bitno jesi li mnogo pametan, nego jesi li snalazljiv, komunikativan, fleksibilan, pomalo bezobrazan ...

opstepoznato je da se rijetko kad obogati neki genijalac sa titulom Dr., Mag. i td., nego uglavnom prosjecno obrazovani ljudi, koji teziste svog uspjeha zasnivaju na snalazljivosti, komunikaciji i gradjenju poslovnih veza (po kafanama i restoranima) - kamo srece da sam ja vise vremena provodio po kafanama, nego grijuci stolicu sa knjigom u ruci...

Digi svaka ti je zlatna i na svom mjestu :cat:

samo da dodam jednu malu stavku....da imas nos/muda za posao :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 08:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2012, 13:20
Digresija je napisao:
kamo srece da sam ja vise vremena provodio po kafanama, nego grijuci stolicu sa knjigom u ruci...

Ih, sad ispade da je obrazovanje potpuno nepotrebno.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 09:13 
Veteran
Veteran

Neee, taman posla! Naravno da sa diplomom u ruci imas veliku sansu za ostvarivanje finansijske situiranosti, ali ces SKORO UVIJEK raditi za nekog drugog, koji ce ubirati kajmak/plodove tvog mukotrpnog rada... Osim toga, pogledaj samo koliko nezaposlenih akademika imas na birou za zaposljavanje :) Koliko samo ekonomista, arhitekata i td. ...

Licno znam podosta likova, koji su u osnovnoj i srednjoj skoli, te kasnije na fakultetu bili prosjecni (da ne kazem ispodprosjecni), ali su bili uvijek glasni, drčni, vrijeme uglavnom provodili po kaficima i gradili kontakte, pa su kasnije postali "uspjesni biznismeni"...

Ja sam tek sa 25 godina "nadosao" i "pronasao se", te krenuo pravim putem, a do tada sam zivio u iluziji, da svojim umnim sposobnostima mogu zaraditi milion maraka/EUR do 30.-e godine, kupiti sebi novog BMW-a, stancinu od preko 100 m², jahtu od 20-30m i td.
Tek kad sam poceo i ja skupljati poslovne kontakte na poslovnim druzenjima/vecerama/dogadjajima, biti drzak prema losim klijentima i lose-lose potencijalnim poslovnim partnerima, te imati hrabrosti, stisnuti muda i upustiti se u privatluk - postalo je bolje.

Sad sam u pregovorima i planiranju otvaranja export-import firme, koja bi odredjene proizvode iz Austrije uvozila i distribuirala na podrucju BiH, ali o tom-potom - poenta je, da sam te osobe upoznao upravo tokom jednog poslovnog druzenja, uz ozderavanje, opijanje i zajebanciju... Nikakva diploma, niti visok IQ nisu potrebni za to :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 09:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dok ne podvikneš - ništa, ha? :lol:
Ajd sva sreća pa mogu reći da se i sa diplomom može solidno živjeti....

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Digresija samo kuka :P

Elem, zajebi kafanu, lov je u trendu :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 10:47 
Veteran
Veteran

Da, da, na lov sam skroz zaboravio!!! Znaci, ko zeli sirokogrude poslovne veze, obavezno da nabavi lovacku pusku, odjecu i ostali pribor, koji ide uz to! Uspjeh zagarantovan! Jedini uslov je da mozete dobro pojesti i popiti...

A za one njeznije i civilizovanije - golf.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ima li ovdje gdje golf terena? Čisto onako pitam... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]